Edition: International | Greek

Αρχική » Γνώμη

Στη ζωή μας...κατάληψη μιζέριας

Μια βόλτα στη νυχτερινή Πάτρα αρκετή για να πάρεις ένα μήνυμα απαισιοδοξίας.

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

μέγεθος [–] [+]
Το πολιτικό τοπίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί  θυμίζει κινούμενη άμμο με έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει γαντζωθεί από την καρέκλα με τους 153 μπετόν αρμέ  και δεν το κουνάει από εκεί, πάει ταξιδάκια από τη Κούβα στην Γαλλία από τον κηδεία του Κάστρο, στον Ουκρανό  ναζιστή Ποροσένκο. Μια αξιωματική αντιπολίτευση που ελπίζει πως η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο και ζει στο ροζ συννεφάκι της. Τέλος την αντιπολίτευση γενικά  που πρόσκεινται στον κεντροαριστερό  χώρο  η οποία έχει αρχίσει και κάνει λόγο για οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και χωρίς την εκλογική περιπέτεια,  έτσι ώστε να οδηγηθεί  το καράβι της χώρας σε λιμάνι. Άραγε, τι από τα δύο θα γίνει;   Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον.
Το πολιτικό τοπίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί θυμίζει κινούμενη άμμο με έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει γαντζωθεί από την καρέκλα με τους 153 μπετόν αρμέ και δεν το κουνάει από εκεί, πάει ταξιδάκια από τη Κούβα στην Γαλλία από τον κηδεία του Κάστρο, στον Ουκρανό ναζιστή Ποροσένκο. Μια αξιωματική αντιπολίτευση που ελπίζει πως η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο και ζει στο ροζ συννεφάκι της. Τέλος την αντιπολίτευση γενικά που πρόσκεινται στον κεντροαριστερό χώρο η οποία έχει αρχίσει και κάνει λόγο για οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και χωρίς την εκλογική περιπέτεια, έτσι ώστε να οδηγηθεί το καράβι της χώρας σε λιμάνι. Άραγε, τι από τα δύο θα γίνει; Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Γνώμη

της Ευτυχίας Λαμπροπούλου*

Άλλες εποχές τέτοιες μέρες συναντούσες  γεμάτα μαγαζιά, κέφι και χαμόγελα. Τώρα περασμένα μεγαλεία και  διηγώντας τα να κλαις που λέει και ο εθνικός μας ποιητής. Πρόσωπα σκυθρωπά, μιζέρια και λουκέτα παντού, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί ο Φλαμπουράρης να  βλέπει ανάπτυξη αλλά η χώρα αργεί πολύ να τη δει, εδώ ταιριάζει η φράση πες μας τι πίνεις εσύ και δεν μας δίνεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα ή ανέκδοτο έλα όμως η κυβέρνηση παράγει γελοιογραφία. Αφού, στήνει γραφείο παραπόνων και κάνει  διευθυντή τον Φλαμπουράρη, αντί ο κοσμάκης να πηγαίνει στην Αννίτα Πάνια να κάνει τα παράπονά του θα παίρνει τηλέφωνο τον Αλέκο  Φλαμπουράρη «Έλα Αλέκο» αν βάλλουν  το 090 τύφλα να έχει η φορολογία και το ΕΝΦΙΑ, θυμάστε τον Ηλιόπουλο ζητείται επειγόντως ψεύτης στην περίπτωση ΣΑΝΕΛ  έχουμε 153 τουλάχιστον. Αχ, ζούμε μεγάλες στιγμές…

Μάθαμε ότι ο πατέρας του Πολάκη ήταν γιδοβοσκός και τον αριθμό αυτών. Σιγά το νέο, βλέποντας τον Πολάκη καταλαβαίνεις ότι για τσοπάνης ξεκίνησε  γιατρός έγινε, αλλά τελικά πολιτικός τσοπάνης κατέληξε μιας και ανέλαβε αποστολή από τον ΣΥΡΙΖΑ, να γαυγίζει και  να ταΐζει σανό τον κοσμάκη.

Ο Ξυδάκης πάλι, είπε ότι η «Ελλάδα μεγαλούργησε τη δεκαετία του ’60 με τη δραχμή» ας τον ενημερώσει κάποιος ότι είμαστε στην ευρωζώνη και βρισκόμαστε στο 2017 μΧ., βάλθηκαν να μας πάνε μπρος πίσω ολοταχώς.   Επίσης μπορεί να μην του άρεσε το γεγονός ότι ψήφισε μνημόνιο… έλα όμως που  η βουλευτική καρέκλα, τα 10000 ευρώ το μήνα αλλά και το  υπουργείο Πολιτισμού δεν τον χάλασε. 
 
Τσίπρας-Καραμανλής-Καμμένος αυτή είναι η ομάδα του ελληνικού κρατισμού που για τα καλά κρατεί για του λόγου του αληθές θέλει η… να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει λέει ο θυμόσοφος λαός μας κάπως έτσι ο Σκουρλέτης δήλωσε στον Ν. Χατζηνικολάου «Η ΝΔ σύρεται πίσω από τις πλέον ακραίες απόψεις του κ. Σόϊμπλε. Σ' αυτό το σχέδιο δεν εντάσσω  τη Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, η οποία έχει πιο ήπιες απόψεις».

Μετά από αυτή τη δήλωση τα λόγια είναι περιττά. Κατά τ’ άλλα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατείνεται πως δεν υποχωρεί μπροστά στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Παγκόσμια πρωτοτυπία χρεοκοπημένος να βάζει όρους στο δανειστή και να του ζητάει και άλλα δανεικά από πάνω. Το χρέος σύμφωνα με τους δανειζόμενους δεν είναι βιώσιμο και προσπαθούν να πείσουν ότι είναι βιώσιμη η Χώρα. Μεταξύ σφύρας και άκμονος η χώρα μας, κονταροχτυπιέται η ΕΕ και το ΔΝΤ για την Ελλάδα και εμείς νομίζουμε ότι ο Αλέξης με το Τσακαλώτο βαράνε τα νταούλια και αυτοί χορεύουν.  

Απόψε διάβασα Κουράκη και από την πολλή κουλτούρα δεν άντεξα, είπα να διαβάσω κάτι ανάλαφρο, έπεσε το μάτι μου πάνω σε άρθρο του Καρανίκα, θεώρησα πως θα γράφει κάτι για τη Μενεγάκη. Κρίμα, όχι δεν έγραφε  κάτι για την Ελένη. Αλλά έμαθα ποιος  ήταν ο συντάκτης πίσω από  τα νησιά τη Λέσβο ένα, Μυτιλήνη δύο, επίσης τα δύο έργα του Σαίξπηρ Ρωμαίος ένα, Ιουλιέτα δύο. Κάπως έτσι και ο Γάλλος συγγραφέας  Πασκάλ Μπρυκνέρ έγινε δισυπόστατος  Πασκάλ ένα και Μπρικνέρ δύο. Προσωπικά δεν με νοιάζει ο Καρανίκας αλλά το ότι έχουμε Πρωθυπουργό τον φίλο του Καρανίκα θα πρέπει να μας προβληματίζει σοβαρά.

Ζούμε στη Χώρα όπου θα έπρεπε πολλοί ταγοί τρομάρα τους να έχουν κάνει χαρακίρι αν είχαν μια σταλιά φιλότιμο,  για την ώρα ο λαός χορεύει το χορό του Ζαλόγγου και αυτοί του βαράνε τα νταούλια.

Από το Αίγιο ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι: μέσα στο 2017  η κυβέρνηση θα πάει για εκλογές γιατί δεν θα αντέξει την πίεση. Τόνισε πως είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ενώ επισήμανε πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στα ψέματα και τη δημαγωγία. Σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως «η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο με τη μείωση του ΦΠΑ… για να πάρει ανάσα η αγορά».

Το πολιτικό τοπίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί  θυμίζει κινούμενη άμμο με έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει γαντζωθεί από την καρέκλα με τους 153 μπετόν αρμέ  και δεν το κουνάει από εκεί, πάει ταξιδάκια από τη Κούβα στην Γαλλία από τον κηδεία του Κάστρο, στον Ουκρανό  ναζιστή Ποροσένκο. Μια αξιωματική αντιπολίτευση που ελπίζει πως η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο και ζει στο ροζ συννεφάκι της. Τέλος την αντιπολίτευση γενικά  που πρόσκεινται στον κεντροαριστερό  χώρο  η οποία έχει αρχίσει και κάνει λόγο για οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και χωρίς την εκλογική περιπέτεια,  έτσι ώστε να οδηγηθεί  το καράβι της χώρας σε λιμάνι. Άραγε, τι από τα δύο θα γίνει;   Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον. 

*Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Ευρώπη

Ευρωπαϊκοί κανόνες προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέο νόμο για την ενίσχυση της προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε ολόκληρη την ΕΕ

Οικονομία

Οι παγίδες της εξόδου από τα μνημόνια

Αν η χώρα περιοριστεί στην απλή δημοσιονομική διαχείριση της εξόδου της από την μνημονιακή εποχή τότε θα πέσει σε χειρότερη παγίδα από αυτήν που προκάλεσε την κρίση χρέους της

Γνώμη

Ακραίο Ισλαμικό κόμμα στο Βέλγιο

Από: Athanase Papandropoulos

Με στόχο το 2030 οι Βρυξέλλες –έδρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ– να είναι η πρώτη ισλαμική πόλη της Ευρώπης, το κόμμα ISLAM στο Βέλγιο κατέθεσε πρόσφατα και το ανάλογο «φιλόδοξο» πρόγραμμά του!

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 1/2018 2018

Τρέχον Τεύχος

1/2018 2018

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2018. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron