Edition: International | Greek

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Το European Business Review γιόρτασε 20 επιτυχημένα χρόνια

Μέσα σε μια πολύ εγκάρδια και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας το επίσημο εορταστικό δείπνο για τα 20 χρόνια από την πρώτη έκδοση του περιοδικού European Business Review (EBR)

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

μέγεθος [–] [+]
Μέσα στην εικοσάχρονη πορεία του, το EBR κατάφερε να καταστεί ένα κορυφαίο διεθνές, αγγλόφωνο περιοδικό και να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και με έντονη επιρροή Μέσα, όσον αφορά στις έντυπες και διαδικτυακές εκδόσεις στον τομέα της πολιτικής, της οικονομίας και των επιχειρήσεων.  Μέχρι σήμερα, αποτελεί επιλογή πολιτικών ηγετών, υψηλόβαθμων αξιωματούχων και άλλων φορέων που χαράσσουν πολιτική και αναζητούν εις βάθος αναλύσεις, αξιόπιστες πηγές, επίκαιρη γνώμη και άποψη.
Μέσα στην εικοσάχρονη πορεία του, το EBR κατάφερε να καταστεί ένα κορυφαίο διεθνές, αγγλόφωνο περιοδικό και να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και με έντονη επιρροή Μέσα, όσον αφορά στις έντυπες και διαδικτυακές εκδόσεις στον τομέα της πολιτικής, της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Μέχρι σήμερα, αποτελεί επιλογή πολιτικών ηγετών, υψηλόβαθμων αξιωματούχων και άλλων φορέων που χαράσσουν πολιτική και αναζητούν εις βάθος αναλύσεις, αξιόπιστες πηγές, επίκαιρη γνώμη και άποψη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Νέα & Εκδηλώσεις

Το περιοδικό αυτό με πρωτοβουλία του εκδότη του Κωνσταντίνου X. Τρικούκη εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1997 σε συνεργασία με τον υιό του Χρήστο, τη σύζυγό του Ανθή και μια ομάδα εκλεκτών Ευρωπαίων και Ελλήνων δημοσιογράφων.

Μέσα στην εικοσάχρονη πορεία του, το EBR κατάφερε να καταστεί ένα κορυφαίο διεθνές, αγγλόφωνο περιοδικό και να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και με έντονη επιρροή Μέσα, όσον αφορά στις έντυπες και διαδικτυακές εκδόσεις στον τομέα της πολιτικής, της οικονομίας και των επιχειρήσεων.  Μέχρι σήμερα, αποτελεί επιλογή πολιτικών ηγετών, υψηλόβαθμων αξιωματούχων και άλλων φορέων που χαράσσουν πολιτική και αναζητούν εις βάθος αναλύσεις, αξιόπιστες πηγές, επίκαιρη γνώμη και άποψη.

Στο επίσημο δείπνο, ο σημερινός εκδότης του περιοδικού κύριος Χρήστος Κ. Τρικούκης  αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους παρισταμένους έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του περιοδικού, δημοσιογράφο Αθανάσιο Παπανδρόπουλο. 

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ο πρόεδρος του EBR επεσήμανε ότι, όντως το 1997 ήταν μια κομβική χρονιά καθόσον τότε η Ελλάδα αποφάσιζε να ξεκινήσει τη διαδικασία εντάξεώς της στην οικονομική και νομισματική Ένωση της Ευρώπης. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ομιλητής υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο του 1997 είχε υπογραφεί η συνθήκη του Άμστερνταμ και ότι στις 11 Σεπτεμβρίου η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσιζε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο Αθ. Παπανδρόπουλος υπογράμμισε ότι «το 1997 υπήρξε μια χρονιά σταθμός για την ελληνική οικονομία η οποία μέχρι και το 2004 είχε εισροές κεφαλαίων που ξεπέρασαν τα 700 δις ευρώ. Επρόκειτο δηλαδή για μια χρυσή εποχή η οποία δυστυχώς για τη χώρα πέρασε ανεκμετάλλευτη». 

Κάνοντας επίσης λόγο για τις εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ, ο πρόεδρος του EBR υπογράμμισε ότι οι παρατηρούμενοι μετασχηματισμοί μεταβάλλουν τόσο τις επικοινωνιακές συνθήκες όσο και τους όρους άσκησης της δημοσιογραφίας.

Έτσι, το EBR  τα τελευταία δέκα χρόνια έχει πετυχημένη παρουσία και στο διαδίκτυο όπου προσπαθεί να συμβάλλει, όσο μπορεί, στην τόσο επιθυμητή για την ελληνική οικονομία εξωστρέφειά της. 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το EBR ενισχύει τη συνεργασία του με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, παίρνει μέρος στην ετήσια εκδήλωση European Business Summit που γίνεται στις Βρυξέλλες, συνεργάζεται με το ειδησεογραφικό πρακτορείο EurActiv και δίνει μεγάλο βάρος στη διαδικτυακή ενημέρωση στελεχών επιχειρήσεων που λαμβάνουν αποφάσεις. 

Και η εξωστρέφειά του δεν σταματά εκεί. Το περιοδικό έχει επιφανή παρουσία σε διεθνούς εμβέλειας events και συνέδρια, ενώ διατίθεται και στα αεροπορικά σαλόνια (business-class lounges) πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών αερογραμμών: Lufthhansa, Austrian, Brussels airlines, Eurowings και Swiss. Επίσης, από τις αρχές του έτους, το EBR ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον όμιλο της Star Alliance με στόχο να διευρύνει ακόμη περισσότερο το στοχευμένο δίκτυο των διεθνών αναγνωστών του, τοποθετώντας το στα 6 exclusive Star Alliance lounges, σε Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπουένος Άιρες, Λος Άντζελες, Ναγκόγια, Παρίσι και Σάο Πάολο. 

«Στο EBR, είπε ο κύριος Αθ. Παπανδρόπουλος, κάνουμε προσπάθειες να καταλαβαίνουμε την εποχή μας για να προσφέρουμε σε αυτούς που μας παρακολουθούν χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες υποβοηθητικές, εύστοχης ανίχνευσης του μέλλοντος».

Μετά τον Αθ. Παπανδρόπουλο το λόγο πήρε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, κύριος N. Peter Kramer, ο οποίος με τη σειρά του επεσήμανε την ανάγκη μιας ενδελεχούς ενημέρωσης, ειδικότερα σε μια Ευρώπη η οποία στη σημερινή φάση της αναζητεί τρόπους ολοκλήρωσής της με βάση τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και των αλλαγών που σηματοδοτούν τον 21ο αιώνα.  

Το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, καθώς και διακεκριμένοι συνεργάτες του περιοδικού που το στηρίζουν κατά την εικοσάχρονη πορεία του.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ και το Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University. 

Ευρώπη

Μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών από τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης

Οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πάρουν και άλλα μέτρα για να ανταποκριθούν στα αιτήματα που τους υπέβαλαν τον Μάρτιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών ώστε να συμμορφωθούν με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών

Οικονομία

Το νέο οικοσύστημα των Αγορών

Δεν υπάρχει πρωτοετής φοιτητής Χρηματοοικονομικής Θεωρίας που να μην διαβάζει οτι οι Αγορές θέλουν την σταθερότητα και μισούν την αβεβαιότητα

Γνώμη

Μετεκλογικά

Από: EBR

Ακούσαμε, σταθμίσαμε, ψηφίσαμε. Ολοκληρώσαμε όμως την αποστολή μας σαν πολίτες; Δε θα βιαστώ να απαντήσω

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 5/2017 2017

Τρέχον Τεύχος

5/2017 2017

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2018. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron