Edition: International | Greek

Αρχική » Ανάλυση

Μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό

Θυμάμαι ήμουν στη Λευκωσία την 1η Ιανουαρίου του 2010 όταν απαγορεύθηκε το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους, εστιατορίων, μπαρ και λοιπά μαγαζιά μαζικής εστίασης. Το μέτρο εφαρμόστηκε από την μέρα αυτή και τηρήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

μέγεθος [–] [+]
Κάποιοι εντός των Μέσων Μεταφοράς «έπαιζαν» με πλαστά χάρτινα εισιτήρια, με αποτέλεσμα αυτοί να κερδίζουν άκοπα και ο Φορέας να αυξάνει κάθε χρόνο τα ελλείμματα του. Για όσους σφυρίζουν κλέφτικά  με όλα αυτά τα τραγικά και ευτράπελα μαζί δίνοντας το εισιτήριο τους στον επόμενο με την έξοδό τους από το Μετρό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πάπλωμα το πληρώνουν οι ίδιοι και τα λοιπά κορόιδα με την αύξηση των φορολογικών βαρών τους. Και να ήταν μόνο αυτά τα φαινόμενα της ανομίας και της ακαταστασίας, καλά θα ήταν.
Κάποιοι εντός των Μέσων Μεταφοράς «έπαιζαν» με πλαστά χάρτινα εισιτήρια, με αποτέλεσμα αυτοί να κερδίζουν άκοπα και ο Φορέας να αυξάνει κάθε χρόνο τα ελλείμματα του. Για όσους σφυρίζουν κλέφτικά με όλα αυτά τα τραγικά και ευτράπελα μαζί δίνοντας το εισιτήριο τους στον επόμενο με την έξοδό τους από το Μετρό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πάπλωμα το πληρώνουν οι ίδιοι και τα λοιπά κορόιδα με την αύξηση των φορολογικών βαρών τους. Και να ήταν μόνο αυτά τα φαινόμενα της ανομίας και της ακαταστασίας, καλά θα ήταν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Ανάλυση

του Τάσου Παπαδόπουλου

Θυμάμαι επίσης ότι ήμουν στο Λονδίνο όταν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εφαρμόστηκε η απαγόρευση πληρωμής εισιτηρίου στον οδηγό, αν δεν είχες ηλεκτρονική κάρτα. Βεβαίως με τα μετρητά πλήρωνες 40% επιπλέον την αξία του εισιτηρίου. Το έκαναν προκειμένου να σε αποθαρρύνουν να πληρώσεις με μετρητά.

Και το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε απαρέγκλιτα. Βεβαίως σου έδιναν εναλλακτική να πληρώσεις το αντίτιμο με την πιστωτική σου κάρτα. Κι εκεί το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου λειτουργεί άψογα, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και αλλαχού κανονικά και υποδειγματικά.

Στη χώρα μας η απαγόρευση του καπνίσματος εντός των δημόσιων κλειστών χώρων, δεν λειτούργησε, μια κι Έλληνες θεριακλήδες κατάφεραν να αδρανοποιήσουν τον σχετικό απαγορευτικό νόμο.

Τώρα βλέπουμε να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Από τη μια το όλο σύστημα, που το κλωθογύριζαν εδώ και χρόνια αφήνοντας τους κάθε λογής τζαμπατζήδες να αλωνίζουν, κι από την άλλη επιχείρησαν να στήσουν ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, με φωτογραφία και στοιχεία, λες και επρόκειτο για αστυνομική ταυτότητα.

Κάποιοι εντός των Μέσων Μεταφοράς «έπαιζαν» με πλαστά χάρτινα εισιτήρια, με αποτέλεσμα αυτοί να κερδίζουν άκοπα και ο Φορέας να αυξάνει κάθε χρόνο τα ελλείμματα του. Για όσους σφυρίζουν κλέφτικά  με όλα αυτά τα τραγικά και ευτράπελα μαζί δίνοντας το εισιτήριο τους στον επόμενο με την έξοδό τους από το Μετρό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πάπλωμα το πληρώνουν οι ίδιοι και τα λοιπά κορόιδα με την αύξηση των φορολογικών βαρών τους. Και να ήταν μόνο αυτά τα φαινόμενα της ανομίας και της ακαταστασίας, καλά θα ήταν.

Δεν φτάνει που τα καλόπαιδα με τις κουκούλες έσπασαν στο ξύλο τον καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο επειδή τόλμησε να τους πει να μην βάφουν με συνθήματα τον τοίχο της σχολής, που μόλις είχε βαφτεί, τον επικήρυξαν στη συνέχεια με αφίσες χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα.

Και δεν ήταν το μόνο επεισόδιο στους πανεπιστημιακούς χώρους, που προστατεύει με το άσυλό του ο κύριος που παριστάνει τον υπουργό Παιδείας, ήταν και στην Πάτρα, στον εντός του προστατευόμενου από τους κακούς εκπροσώπους του νόμου χώρου, όπου καμιά τριανταριά απαγόρευσαν την έξοδο του συμβουλίου των καθηγητών μετά από συνεδρίαση.

Στα τραγικά αυτά αν προστεθεί και η σημερινή εικόνα του Πολυτεχνείου καθώς και η απάντηση του κ. Γαβρόγλου στους επτακοσίους και πλέον φοιτητές, που κατήγγειλαν την διακίνηση ναρκωτικών εντός του πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ με την φράση, να αναλάβει το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα να καθαρίσει, τότε φτάνουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η όλη κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, από δόλο και με συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το επίπεδο της Παιδείας στη χώρα μας, εξηγώντας ότι με αυτήν την κατάσταση στην Εκπαίδευση είναι δύσκολο να περιμένει κανείς ανάπτυξη.

Οι κατά τα άλλα αριστεροί, που κάθε λίγο και λιγάκι θυμούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνήθως όταν θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχουν μοιράσει τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, γιατί οι εκδότες δεν έχουν πληρωθεί  και δεν τα εκτυπώνουν.

Όμως όπως έγινε φανερό με αφορμή αυτό το γεγονός, το κόστος για τα πανεπιστημιακά και μόνο συγγράμματα ξεπερνάει τα 30 εκατ. ετησίως.. Αν υπολογίσουμε και αυτά για τα Λύκεια και Γυμνάσια  είναι βέβαιο ότι το ετήσιο κόστος ξεπερνά τα εκατό εκατομμύρια. Αν αντί βιβλία και συγγράμματα έδιναν ένα στικάκι, τα χρήματα που σήμερα σπαταλούν θα μπορούσαν να διατεθούν για επίδομα θέρμανσης, που φέτος θα μειωθεί κατά 50 εκατ. Κατά τα άλλα οι δήθεν προοδευτικοί, επιμένουν σε παρωχημένες μεθόδους, που είναι στην εποχή μας ξεπερασμένες.

Βεβαίως όλα αυτά στο κυβερνητικό στρατόπεδο των ανικάνων, που διορίζουν καθημερινά από την πίσω πόρτα ολόκληρο το συγγενολόι τους δεν σημαίνουν τίποτα. Αυτοί καλοπερνάνε με τα καζίνο τους, τα ταξιδάκια τους με το Gulfstream και την παρεούλα τους, ικανοποιούν την βάση του 4% με τα παιχνίδια των δασικών εκτάσεων και των αρχαιολογικών χώρων σε Ελληνικό, Αφάντου και Κασιόπη, κι ας το πόπολο να βουρλίζεται. Του ρίχνουμε και μια δίκαιη ανάπτυξη, όλοι θα πάρετε που λένε, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να εμφανίσουν ψεύτικο πλεόνασμα, για να δώσουν στους πεινασμένους, όπως οι άρχοντες του παλιού καιρού, μερικά καρβέλια ψωμί.

Η κακή τρόικα από την άλλη μεριά ζητάει επειγόντος να βγάλουν συντάξεις, που χρονίζουν στα ντουλάπια του ΕΦΚΑ, και να προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων, με την απειλή ότι αν δεν το πράξουν, δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Κατά τα άλλα το ατόπημα Κουρουπλή ξεχάστηκε, μια και οι υπουργοί του Α. Τσίπρα είναι αλάνθαστοι και δεν παραιτούνται ποτέ, κι ο Σαρωνικός για να καθαρίσει θα μας πάρει άλλα 40 χρόνια και βλέπουμε.

Ελλάς το μεγαλείο σου…

Ευρώπη

«Η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος εξακολουθεί να εμπνέει την ΕΕ», τόνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Η πρώτη από μια σειρά συζητήσεων μεταξύ των ηγετών της ΕΕ και των ευρωβουλευτών για το μέλλον της Ευρώπης

Οικονομία

25,000 μονάδες ’’χάρτινου πλούτου’’;

Ζούμε ιστορικές στιγμές στην παγκόσμια Οικονομία. Ο δείκτης του αμερικανικού χρηματιστηρίου στην Wall Street, ο περίφημος Dow Jones, ξεπερνάει το ένα ρεκορ μετά το άλλο

Γνώμη

Η ψηφιακή επανάσταση στην ναυτιλία

Από: EBR

Οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν την λειτουργία του πλοίου, καταλήγοντας στο πλήρως αυτόνομο πλοίο που θα λειτουργεί με remote control από την ξηρά

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 5/2017 2017

Τρέχον Τεύχος

5/2017 2017

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2018. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron