Edition: International | Greek

Αρχική » Γνώμη

Παπαδημούλης: Η ΝΔ του Καραμανλή δεν μπορεί να είναι ασπίδα οικογενειακών συμφερόντων

Η Ελλάδα χρειάζεται διάλογο με στόχο μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

μέγεθος [–] [+]
Ο κ Παπαδημούλης επεσήμσανε ότι οι offshore στα νησιά Κέυμαν δεν είναι υγιής επιχειρηματικότητα και εάν κάποιος θέλει να κάνει επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας το κάνει μέσα από τις δομές της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ο κ Παπαδημούλης επεσήμσανε ότι οι offshore στα νησιά Κέυμαν δεν είναι υγιής επιχειρηματικότητα και εάν κάποιος θέλει να κάνει επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας το κάνει μέσα από τις δομές της ευρωπαϊκής οικονομίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Γνώμη

του Σαράντη Μιχαλόπουλου

Μεταξύ όλων των πολιτικών κομμάτων και η ΝΔ έχει υποχρέωση να μετάσχει και διότι «η ιστορική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν ιδρύθηκε για να γίνει ασπίδα οικογενειακών υποθέσεων της τρέχουσας ηγεσίας», σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μιλώντας στο EURACTIV.com, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι φαινόμενα σαν το Paradise Papers οδηγούν σε φορολογική επιβάρυνση όλων των υπολοίπων, μισθωτών, συνταξιούχων αλλά και της μεσαίας τάξης. 

«Η υπεροφολογήση της μεσαίας τάξης, για την οποία σωστά διαμαρτύρονται τα μεσαία στρώματα και εστιάζει την κριτική της η αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλεται και στα φαινόμενα των Paradise Papers», είπε. Τόνισε, επίσης, ότι μέχρι τώρα η εμπειρία έχει δείξει ότι όποτε αποκαλύπτονται λίστες φοροδιαφυγής βρίσκονται ονόματα συνδεδεμένα με τα ρετιρέ της Νέας Δημοκρατίας. 

«Θυμάμαι παλιά τον Παπασταύρου, το δεξί χέρι του Σαμαρά, ο οποίος έλεγε πρέπει να έχουμε δέκα Παπασταύρου για το καλό της χώρας και τον Αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη να λέει να του δώσουμε και ένα όνομα δρόμου.»

«Τώρα έχουμε την σύζυγο του κ Μητσοτάκη και τα ερωτήματα που θέτει για αυτό το θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης η κυβέρνηση αφορούν στην συνεχιζόμενη σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προς αυτόν είναι τα ερωτήματα προς αυτόν είναι και η κριτική. Διότι από την φοροδιαφυγή τύπου Paradise Papers βλάπτεται το 99.99% της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ψηφοφόρων της ΝΔ.»

Οι offshore δεν είναι υγιής επιχειρηματικότητα

Ο κ Παπαδημούλης επεσήμσανε ότι οι offshore στα νησιά Κέυμαν δεν είναι υγιής επιχειρηματικότητα και εάν κάποιος θέλει να κάνει επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας το κάνει μέσα από τις δομές της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

«Offshore κάνει κάποιος είτε για να κρύψει μαύρο χρήμα, να ξεπλύνει ή να αποφύγει την φοροδιαφυγή. Το πολιτικό πρόβλημα παραμένει διότι ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και νομίζω ότι οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να κάνουν όλους τους αναγκαίους ελέγχους για το λεγόμενο Mareva-Gate.» 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες μια έκθεση που ζητά και προτείνει πρόσθετα μέτρα προστασίας των πληροφοριοδοτών. Η έκθεση, σύμφωνα με τον κ Παπαδημούλη, πέρασε παρά την επίμονη προσπάθειας της ευρωπαϊκής δεξιάς και κάποιων λόμπι να αποδυναμώσουν την έκθεση και να ακυρώσουν των προστασία τους. 

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αρνήθηκαν να ψηφίσουν το τελικό κείμενο, απείχαν οι 4 από τους 5 πλην της Σπυράκη.»

Σπυράκη: Ακολούθησα γραμμή Μητσοτάκη

Η Εκπρόσωπος της ΝΔ και ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη είπε στο EURACTIV ότι ψήφισε υπέρ της τελικής πρότασης μετά από διαβούλευση με τον ηγέτη της ΝΔ και σπάζοντας τη γραμμή του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ενημέρωσα τον κ. Μητσοτάκη για την προσωπική πρόθεσή μου να ψηφίσω υπέρ της έκθεσης και συμφώνησε ότι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση και, ως εκ τούτου, η ψήφος μου υπέρ του ψηφίσματος εκφράζει την επίσημη γραμμή κόμματος», ανέφερε.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το EURACTIV, οι συνάδελφοί της στην ευρωομάδα της ΝΔ (Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Θεόδωρος Ζαγοράκης και Γιώργος Κύρτσος) δεν ακολούθησαν την εντολή του αρχηγού του κόμματος.

Σύμφωνα με την κα Σπυράκη, ψήφισαν «κατά συνείδηση». 

«Για πολλά χρόνια, ο ζωτικός ρόλος που διαδραμάτισαν οι πληροφοριοδότες στην αποκάλυψη σοβαρών στρεβλώσεων κατά του γενικού συμφέροντος έφερε στο φως μια σειρά σκανδάλων. Σήμερα, η προστασία των πληροφοριοδοτών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μέσα για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, τόνισε η ευρωβουλευτής.

Ευρώπη

Μέρκελ: Ο εθνικισμός και ο εγωισμός δεν πρέπει ποτέ να ξανακυριαρχήσουν στην Ευρώπη

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στην ολομέλεια του ΕΚ την Τρίτη

Οικονομία

Η ανάκαμψη της οικονομίας το ζητούμενο

Τους κινδύνους από τους οποίους απειλείται η ελληνική οικονομία, είχα αναπτύξει σε προηγούμενο άρθρο μου, επομένως σήμερα οφείλω να παρουσιάσω μερικές σκέψεις για τη βελτίωση της οικονομίας

Γνώμη

Η πολιτική ως σκηνοθετημένη πραγματικότητα

Από: Athanase Papandropoulos

Σε μια εποχή όπου η πολιτική - θέαμα υπερισχύει της επίλυσης σοβαρών προβλημάτων, γίνεται αναγκαία και η σκηνοθέτηση της πραγματικότητας

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 3/2018 2018

Τρέχον Τεύχος

3/2018 2018

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2018. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron