Edition: International | Greek

Αρχική » Γνώμη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ’ψίθυροι’

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του προέδρου της ΝΔ, μέσα και έξω από το κόμμα του, είναι αυτά που «ψιθυρίζονται» γι’ αυτόν

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

μέγεθος [–] [+]
Μαθαίνουμε, έτσι, ότι «ο Κυριάκος είναι ανεπαρκής», ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι πλασματικές», ότι «η διαφορά ΝΔ και Σύριζα είναι κάτω από πέντε μονάδες», ότι «ο Τσίπρας έχει το υπερόπλο που θα χρησιμοποιήσει την τελευταία στιγμή» και άλλα παρόμοια.
Μαθαίνουμε, έτσι, ότι «ο Κυριάκος είναι ανεπαρκής», ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι πλασματικές», ότι «η διαφορά ΝΔ και Σύριζα είναι κάτω από πέντε μονάδες», ότι «ο Τσίπρας έχει το υπερόπλο που θα χρησιμοποιήσει την τελευταία στιγμή» και άλλα παρόμοια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Γνώμη

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο ψίθυρος είναι το αρχαιότερο μέσον επικοινωνίας στον κόσμο και για όποιον δεν το πάρει στα σοβαρά αποτελεί και σοβαρότατο κίνδυνο. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ολοκαύτωμα των Εβραίων αφετηρία του είχε τους ψιθύρους. Από αυτούς διαδόθηκε η φήμη ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για όλα τα δεινά του πλανήτη και άρα καλώς οι «σωτήρες» της Άριας φυλής τούς μετέτρεψαν σε… στάχτη. Ψίθυροι είναι επίσης αυτό που έχουν πιστέψει τρεις Έλληνες στους δέκα –ότι κάποιοι μάς ψεκάζουν γιατί μάς ζηλεύουν!

Σήμερα, λοιπόν, ψίθυροι είναι που υποσκάπτουν τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΝΔ και τελικό στόχο έχουν να μην γίνει πρωθυπουργός. Από τον καιρό που, ανατρέποντας προβλέψεις και προγνωστικά, πήρε την προεδρία του κόμματος, ξεκίνησε και ένας σκληρός πόλεμος εναντίον του.

Στο εσωτερικό της ΝΔ κύριοι αντίπαλοί του είναι οι κρατιστές του κόμματος και γενικά όλοι αυτοί που εκπροσωπούν τα οπισθοδρομικά και θρησκόληπτα κοινωνικά στρώματα. Οι άνθρωποι αυτοί τρέμουν στην ιδέα η ΝΔ να συμμαχήσει με ένα φιλελεύθερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και άρα ως κυβέρνηση να ακολουθήσει μία φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική πολιτική που θα ελαχιστοποιούσε το πελατειακό κράτος και θα άνοιγε τον δρόμο σε έναν πραγματικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας. 

Έτσι, οι κ.κ. Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης, Αντώναρος, Καρατζαφέρης κ.α., προτιμούν να τείνουν χέρι βοηθείας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την εκτίμησή τους εφαρμόζει μία πολιτική που επί της ουσίας ευνοεί μία προσεχή διακυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη –άρα τώρα ο τελευταίος πρέπει να υπονομευθεί για να μην μπορέσει να φτάσει στην εξουσία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί στην ΝΔ που πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισπράττει δυσαρέσκεια στις δημοσκοπήσεις αλλά όχι πραγματική εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και το κόμμα του. Κατά συνέπεια, η διαφορά που τον χωρίζει από τον Σύριζα είναι αναστρέψιμη αν ο Αλ. Τσίπρας και οι συν αυτώ κάνουν κάποιες «σοφές» κινήσεις. Γύρω από αυτές λοιπόν αναπτύσσονται και κυκλοφορούν ψίθυροι.

Μαθαίνουμε, έτσι, ότι «ο Κυριάκος είναι ανεπαρκής», ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι πλασματικές», ότι «η διαφορά ΝΔ και Σύριζα είναι κάτω από πέντε μονάδες», ότι «ο Τσίπρας έχει το υπερόπλο που θα χρησιμοποιήσει την τελευταία στιγμή» και άλλα παρόμοια.

Μία άλλη κατηγορία ψιθύρων είναι οι απόψεις περί «υψηλής ευφυΐας του Τσίπρα», ο οποίος, ως εκ τούτου, έχει και την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεδομένου ότι ακολουθεί την πιο φιλοδυτική πολιτική που ακολούθησε ποτέ η Ελλάδα. Κάποιοι επίσης εμφανίζουν τον Τσίπρα και ως την μεγάλη ελπίδα της ευρωπαϊκής αριστεράς και τονίζουν ότι μπορεί να σώσει την σοσιαλδημοκρατία. Εικάζουμε ότι στους ψιθύρους αυτούς στηρίζεται και η πρόσφατη συζήτηση για το αν ο Σύριζα και ο αρχηγός του μπορούν να εξελιχθούν σε σοσιαλδημοκρατικές οντότητες.

Απέναντι σε αυτή την τακτική των «ψιθύρων» που εφαρμόζουν οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του μέρους της ΝΔ που τον στηρίζει, δυστυχώς για την αξιωματική αντιπολίτευση η απόκριση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις της ΝΔ απέναντι σε συγκεκριμένα και καυτά προβλήματα. Υπερφορολόγηση, κοινωνικά δάνεια, εξόντωση της μεσαίας τάξης, φυγή φαιάς ουσίας, δημογραφική κατάρρευση, ανασφάλεια, μεταναστευτικό, είναι μία σειρά καυτών προβλημάτων στα οποία ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό είναι το τεράστιο λάθος τακτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντί να εμφανίζεται ως ο άνθρωπος των ρήξεων με το παρελθόν που διαχειρίζεται ο Τσίπρας, δίνεται η εντύπωση ότι απλώς ο Κυριάκος μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα. Δραματικό λάθος, σε μία κοινωνία βυθισμένη στην άγνοια και την βλακεία –και, ως φαίνεται, κανείς δεν θέλει να την βγάλει από την κατάσταση αυτή.

Ευρώπη

«InvestEU»: το ΕΚ στηρίζει το νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης

Το ΕΚ υιοθέτησε προτάσεις για ένα νέα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα στηρίξει τις επενδύσεις και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το 2021 ως το 2027

Οικονομία

Η μαγεία των εξαγωγών και της κατανάλωσης με ορίζοντα το 2019

Η ενθαρρυντική αύξηση εννεαμήνου 2018 ( Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου) του Ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο 1,5% του 2017, για το ίδιο διάστημα, ανέκυψε εξαιτίας της ουσιαστικής συμβολής δύο δυναμικών παραμέτρων

Γνώμη

Απελευθέρωση τώρα...

Από: Athanase Papandropoulos

Το πελατειακό κράτος, σταδιακά μετατρέπεται και σε δεσμοφύλακα της κοινωνίας των πολιτών

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 4/2018 2018

Τρέχον Τεύχος

4/2018 2018

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron