Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ

Η Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι η σημερινή Ευρώπη είναι «ένα γραφειοκρατικό τέρας, το οποίο πρέπει με κάθε τρόπο να εξοντώσουμε.

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Η φύση των άκρων είναι η ίδια, ασχέτως του χρώματός τους
Η φύση των άκρων είναι η ίδια, ασχέτως του χρώματός τους

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Είμαστε βέβαιοι ότι στα όσα είπε η κυρία Μαρίν Λεπέν στην συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε πολλά πράγματα να προσθέσει. Ενδεχομένως να ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην αντιευρωπαϊκή ρητορική, αλλά ο κ. Αλέξης Τσίπρας ούτε Γάλλος είναι, ούτε στην Γαλλία πολιτεύεται.

Συγκεκριμένα, η Μαρίν Λεπέν κατηγόρησε την Γερμανίδα καγκελάριο για αδιαλλαξία «η οποία ωθεί την Γερμανία στο να ακολουθεί μία καταστροφική για τους λαούς της Ευρώπης πολιτική. Δεν καταλαβαίνει η κυρία Μέρκελ ότι δεν μπορεί μονίμως να ασκεί πολιτικές εναντίον των πληθυσμών; Δεν βλέπει πόσο υπέφεραν κάποιοι ευρωπαϊκοί λαοί; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει ότι η τακτική αυτή κάνει μισητή την Γερμανία; … Κανείς τέλος πάντων δεν τής εξηγεί ότι το ισχυρό ευρώ είναι καταστροφικό και συντρίβει την Γαλλία; …».

Πηγαίνοντας πιο μακρυά, η Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι η σημερινή Ευρώπη είναι «ένα γραφειοκρατικό τέρας, το οποίο πρέπει με κάθε τρόπο να εξοντώσουμε. Αυτός θα είναι ο ρόλος του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις Βρυξέλλες … Στην σημερινή σοβιετική Ευρώπη θα αντιτάξουμε μία άλλη οντότητα, αυτή των κυρίαρχων λαών … Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την μέγγενη απρόσωπων μηχανισμών και αδιαφανών διαδικασιών λήψης αποφάσεων …».

Στην ίδια συνέντευξη, η πρόεδρος του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για τον Βλαδίμηρο Πούτιν, ενώ, αντιθέτως, υπήρξε εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι στην εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, όπως προκύπτει από δημοσκοπήσεις των τελευταίων δέκα ετών στην Γαλλία, το 30% των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου ηλικίας άνω των 50 ετών είναι ψηφοφόροι του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΚΚ Γαλλίας –η δύναμη του οποίου σήμερα με το ζόρι πλησιάζει το 3%. Όσο για την γαλλική ριζοσπαστική αριστερά, στις πρόσφατες ευρωεκλογές πλησίασε το 10%, ποσοστό ανεβασμένο μετά την καθίζηση στις περιφερειακές εκλογές του Μαρτίου 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Που βρίσκεται το μέλλον της κεντροδεξιάς;

Από: EBR

Eχουν πολύ αλλάξει τα πράγματα γι’ αυτό που συνηθισαμε να λέμε κεντροδεξιά

Ευρώπη

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου … γέλιο

Οικονομία

Εκατομμυριούχοι στα χαρτιά: Η παγίδα της ελληνικής περιουσίας

Εκατομμυριούχοι στα χαρτιά: Η παγίδα της ελληνικής περιουσίας

Η χώρα καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε ό,τι αφορά την κατοχή αμοιβαίων, μετοχών και ομολόγων, σύμφωνα με την Global Wealth Report 2026 της UBS. Η μεγάλη ανισότητα στον πλούτο και οι κρίσιμες συγκρίσεις.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron