Edition: International | Greek

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Επόμενος σταθμός για το Περίπτερο των Η.Π.Α. η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με αγωνία αναμένεται πλέον η έναρξη της πιο συναρπαστικής μέχρι σήμερα Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, με το Περίπτερο 13, το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, των Η.Π.Α. ήδη να κερδίζει τις εντυπώσεις

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

μέγεθος [–] [+]
Ο Υπουργός Νίκος Παππάς μίλησε για μία νέα εποχή που εισέρχεται η Ελλάδα με τις θετικές ειδήσεις γύρω από την Ελληνική οικονομία συνεχώς να πυκνώνουν. Χαρακτηριστικά είπε, ”η ΔΕΘ έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στην ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου προγράμματος όπου πυκνώνουν οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και διαμορφώνεται μια συνείδηση για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα βγαίνοντας από την κρίση”.
Ο Υπουργός Νίκος Παππάς μίλησε για μία νέα εποχή που εισέρχεται η Ελλάδα με τις θετικές ειδήσεις γύρω από την Ελληνική οικονομία συνεχώς να πυκνώνουν. Χαρακτηριστικά είπε, ”η ΔΕΘ έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στην ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου προγράμματος όπου πυκνώνουν οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και διαμορφώνεται μια συνείδηση για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα βγαίνοντας από την κρίση”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Νέα & Εκδηλώσεις

Τη διοργάνωση του περιπτέρου έχει αναλάβει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο και πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις εταιρίες που συμμετέχουν σε αυτό μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα του Περιπτέρου με παράλληλες εκδηλώσεις στη ΔΕΘ,  όπως και το όραμα για το σχεδιασμό και την εικόνα του περιπτέρου.

Το πάνελ της εκδήλωσης απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμο Αναστασόπουλο, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά,  τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλία Σπυρτούνια και τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσο Τζήκα. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σίμος Αναστασόπουλος, ο οποίος για άλλη μια φορά τόνισε την ευτυχή συγκυρία τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ να είναι οι ΗΠΑ, μία δυνατή εξωστρεφής οικονομία, τη στιγμή που η χώρα περνά στην μεταμνημονιακή εποχή, μετά τις 20 Αυγούστου. Εταιρίες σύμβολα της αμερικανικής οικονομίας όπως οι Coca-Cola, Lockheed Martin Corporation, Microsoft, Pfizer, Cisco, Hewlett-Packard Enterprise, IBM Hellas, Facebook, Google και πολλές άλλες έχουν διασφαλίσει ήδη την συμμετοχή τους στην 83η ΔΕΘ, ενώ ο τομέας της τεχνολογίας, καινοτομίας και των start up εταιριών πρόκειται να βρεθούν στο κέντρο της προσοχής στην Έκθεση. 

Ο Υπουργός Νίκος Παππάς μίλησε για μία νέα εποχή που εισέρχεται η Ελλάδα με τις θετικές ειδήσεις γύρω από την Ελληνική οικονομία συνεχώς να πυκνώνουν. Χαρακτηριστικά είπε, "η ΔΕΘ έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στην ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου προγράμματος όπου πυκνώνουν οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και διαμορφώνεται μια συνείδηση για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα βγαίνοντας από την κρίση". 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ο οποίος αφού εξήρε την καλή δουλειά που κάνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην οργάνωση του Περιπτέρου των Η.Π.Α. στην 83η ΔΕΘ, μίλησε για τη σημασία συμμετοχής κορυφαίων αμερικανικών εταιριών στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη ΔΕΘ λέγοντας ότι οι Αμερικανοί επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στην γεωστρατηγική θέση της χώρας, στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και μίλησε για μία στρατηγική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες που δεν θα τελειώσει με την ΔΕΘ αλλά τα πλεονεκτήματά της θα συνεχίσουν. 

Ο Τάσος Τζήκας μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους την ιστορία της γένεσης της ιδέας οι ΗΠΑ να είναι τιμώμενη χώρα για το 2018 κάτι που όπως είπε ήταν επιθυμία και από τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, ενώ τέλος ο Ηλίας Σπυρτούνιας, παρουσίασε συγκεκριμένα το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια των ημερών της ΔΕΘ, μαζί με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με εταιρίες που συμμετέχουν στο περίπτερο.  

Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία συμφώνησαν να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο χώρο ασφαλούς ροής δεδομένων στον κόσμο

Η ΕΕ και η Ιαπωνία ολοκλήρωσαν σήμερα με επιτυχία τις συζητήσεις τους σχετικά με την αμοιβαία επάρκεια. Συμφώνησαν να αναγνωρίζουν αμοιβαία τα συστήματα προστασίας δεδομένων κάθε μέρους ως «ισοδύναμα», πράγμα που θα καταστήσει δυνατή την ασφαλή ροή δεδομένων μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας

Οικονομία

Απαιτείται ριζική φορολογική τομή

Το φορολογικό μας σύστημα εν ολίγοις είναι ένα αίσχος!

Γνώμη

Τι με νοιάζει ρε φίλε, τι σου αρέσει εσένα;

Από: EBR

Μου αρέσουν τα ανθισμένα λαγκάδια και τα βουνά της Ελλάδας. Μου αρέσει η Φτέρη από όπου κρατάει η σκούφια μου και τα μονοπάτια της, η απόλυτη ησυχία της τα βράδια και το αηδόνι που κελαηδάει δίπλα στη Ζουρέικη βρύση

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 2/2018 2018

Τρέχον Τεύχος

2/2018 2018

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2018. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron