Edition: International | Greek

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Ιδιαίτερα δυναμικό ήταν το χθεσινό ξεκίνημα για την "Δημιουργία Ξανά!"

Το νεοιδρυθέν κόμμα πραγματοποίησε την ιδρυτική του συνδιάσκεψη στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα και σε μία αίθουσα όπου συγκεντρώθηκαν περί τα χίλια άτομα, έλαβαν χώρα ενδιαφέρουσες ομιλίες συνέδρων, όπως και ψηφοφορίες για την εκλογή Εθνικής Επιτροπής και Πολιτικού Συμβουλίου.

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

μέγεθος [–] [+]

Στην συνδιάσκεψη παρευρέθησαν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ πολιτικούς χαιρετισμούς απηύθυναν ο Τάκης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Στέλιος Σταυρίδης, επιχειρηματίας, ο Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και ο Θανάσης Μαυρίδης, Διευθυντής Εφημερίδας Κεφάλαιο και capital.gr. Μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Βασικός ομιλητής της συνάντησης ήταν ο ιδρυτής της «Δημιουργίας», Θάνος Τζήμερος. Στην χειμαρρώδη ομιλία του με τίτλο «Οδηγίες κατασκευής για αυτό που δεν ξανάγινε», τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας των Πολιτών, της επαναφοράς της έννοιας του υπεύθυνου, ενεργού πολίτη, για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού χωρίς «μεσάζοντες» επαγγελματίες πολιτικούς.

Σημειώνουμε κάποιες από τις θέσεις που εκφράστηκαν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

-Εκλογές σε συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε 4 χρόνια. Παρόμοια διάταξη έχει το σουηδικό Σύνταγμα.

-Οι βουλευτές να είναι 200 και να εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες. Ανώτατο όριο βουλευτικής θητείας 12 έτη.

-Ασυμβίβαστο της βουλευτικής και της υπουργικής ιδιότητας.

-Κανένας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια εργασίας σε οποιονδήποτε – μη πολιτικό – χώρο.

-Κατάργηση οποιασδήποτε σύνταξης χορηγείται λόγω θητείας σε αιρετό αξίωμα (προέδρων Δημοκρατίας πρωθυπουργών, βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών, συνδικαλιστικών στελεχών).

-Μικρούς και δίκαιους φορολογικούς συντελεστές και δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή - κατά το αμερικανικό πρότυπο.

-Ασυλία σε όποιον καταγγείλει χρηματισμό κρατικού λειτουργού.

-Οι τοπικές κοινωνίες, κατά το ελβετικό πρότυπο, να αποφασίζουν πού θα «επενδύονται» οι φόροι που πληρώνουν.

-Η Παιδεία χαράσσεται και διοικείται από 7μελή επιτροπή «σοφών» στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι πνευματικοί άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων θα πρέπει να είναι καθηγητές σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.

-Προβλέπονται αριστεία για τους καινοτόμους μαθητές και εκπαιδευτικούς και αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες.

Ευρώπη

Αποφεύγεται μια νέα οικονομική κρίση;

Τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ αποκαλύπτουν το βαθύ πλήγμα που προξένησε η κρίση του 2008. Ποια είναι τα τρία μεγάλα στοιχήματα για το μέλλον; Τα διδάγματα από τον ρόλο των κεντρικών τραπεζών και τη διστακτικότητα των κυβερνήσεων

Οικονομία

Τί είναι η «στιγμή Μίνσκυ» για την οικονομία;

Ένας σημαντικός αλλά άγνωστος Αμερικανός οικονομολόγος υποστήριζε ότι, σε περιόδους χρηματοοικονομικής ευφορίας, δημιουργείται ένα φαινόμενο τύφλωσης μπροστά στην καταστροφή...με ότι αυτό συνεπάγεται..

Γνώμη

Μπουαλέμ Σανσάλ: Το Ισλάμ κερδίζει τον ιδεολογικό πόλεμο

Από: Athanase Papandropoulos

Οι αλήθειες ενός γνωστού Αλγερινού συγγραφέα και αρθρογράφου που βλέπει πιο μακρυά από τη μύτη του

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 4/2018 2018

Τρέχον Τεύχος

4/2018 2018

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2018. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron