Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Κορυφαίος Γάλλος ειδικός της θεωρίας της αταξίας και εφευρέτης της Κοινωνιοφυσικής στην πολιτική, υποστηρίζει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στις εκλογές της Κυριακής –τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία.

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Στην βάση εκτιμήσεων, τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα θα έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πλην όμως θα υπάρξουν πολύ σοβαρές ανακατατάξεις στο εσωτερικό τους. Και, από τις τελευταίες, είναι πολύ πιθανόν μέσα από το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει να υπάρξει και ο σχηματισμός ενός νέου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.
Στην βάση εκτιμήσεων, τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα θα έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πλην όμως θα υπάρξουν πολύ σοβαρές ανακατατάξεις στο εσωτερικό τους. Και, από τις τελευταίες, είναι πολύ πιθανόν μέσα από το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει να υπάρξει και ο σχηματισμός ενός νέου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Κατά τις εκτιμήσεις του Γάλλου ειδικού Serge Galam, το 15% των αναποφάσιστων –που αντιπροσωπεύει πάνω από 1.100.000 ψήφους– θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί είναι πολύ πιθανόν την τελευταία στιγμή να επηρεάσει αντίστοιχο αριθμό ψηφοφόρων. Σίγουρα δε αυτό θα γίνει προς όφελος των δύο παραδοσιακών κομμάτων και σαφώς κατά των άκρων ή και των ευκαιριακών πολιτικών σχηματισμών.

Όπως επισημαίνει ο Γάλλος ειδικός, παρόμοιο φαινόμενο ενδέχεται να συμβεί και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές όπου, στον πρώτο γύρο, ο υποψήφιος της άκρας αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν –ο οποίος εμφανιζόταν με ποσοστό 18% στις δημοσκοπήσεις και στην τρίτη θέση, πάνω από την Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου– τελικά έπεσε στο 11%, με την αντίπαλό του να φθάνει το 18% και να κατακτά την τρίτη θέση.

Στην βάση εκτιμήσεων, τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα θα έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πλην όμως θα υπάρξουν πολύ σοβαρές ανακατατάξεις στο εσωτερικό τους. Και, από τις τελευταίες, είναι πολύ πιθανόν μέσα από το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει να υπάρξει και ο σχηματισμός ενός νέου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα. Ένα κόμμα προσαρμοσμένο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά και με προσανατολισμό που να ενισχύει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και την προσαρμογή της στον νέο διεθνή καταμερισμό της εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

EDMUND PHELPS: «έφυγε ένας μεγάλος οικονομολόγος»

Από: EBR

Κέρδισε το βραβείο Νόμπελ το 2006 επειδή αμφισβήτησε την επικρατούσα άποψη μεταξύ των οικονομολόγων ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός ήταν ένα απαραίτητο τίμημα για τη χαμηλή ανεργία

Ευρώπη

Ηλθε η ώρα η Ευρώπη να ξαναμάθει να ρισκάρει

Ηλθε η ώρα η Ευρώπη να ξαναμάθει να ρισκάρει

Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπεντζαμίν Χαντάντ

Οικονομία

Πληθωρισμός στις αρχές των οικονομικών μεγακύκλων

Πληθωρισμός στις αρχές των οικονομικών μεγακύκλων

Η ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας δείχνει ότι οι περίοδοι μετάβασης από έναν οικονομικό μεγάκυκλο σε έναν νέο συνοδεύονται σχεδόν πάντοτε από έντονες πληθωριστικές πιέσεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, κοινωνικές εντάσεις και βαθιές αλλαγές στο παραγωγικό πρότυπο

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron