Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

La Repubblica για Qatar gate: Σφραγίστηκαν τα γραφεία άλλων 4 Ιταλών στο ευρωκοινοβούλιο

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022

Μάλιστα, οι επικεφαλής της ομάδας του Ευρωεπιμελητηρίου σχεδιάζουν να προγραμματίσουν συζήτηση για το “Qatar gate” για την Τρίτη (13/12).
Μάλιστα, οι επικεφαλής της ομάδας του Ευρωεπιμελητηρίου σχεδιάζουν να προγραμματίσουν συζήτηση για το “Qatar gate” για την Τρίτη (13/12).

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση διαφθοράς στις Βρυξέλλες, με την εφημερίδα La Repubblica να κάνει αναφορά σήμερα σε άλλα 4 ονόματα Ιταλών, τα γραφεία των οποίων σφραγίστηκαν.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σφραγίστηκε το γραφείο της Federica Garbagnati -σήμερα είναι βοηθός της ευρωβουλευτού Alessandra Moretti-, η οποία, παρά το γεγονός ότι έκανε ένα ταξίδι στην Ντόχα για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας, ξεκαθάρισε ότι πάντα ψήφιζε για το Κατάρ σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας της. Η Garbagnati, ωστόσο, στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Antonio Panzeri.

Ο δεύτερος είναι ο Giuseppe Meroni. Έχει και αυτός παρελθόν ως βοηθός του Panzeri και τώρα είναι στην υπηρεσία της Lara Comi, νεοεκλεγμένης από τη Forza Italia. Μεταξύ της Comi και του Panzeri, ωστόσο, παρά την πολιτική τους απόσταση, υπήρχε πάντα μια φιλία που γεννήθηκε από ένα κοινό πάθος: το ποδόσφαιρο. Η μία οπαδός της Μίλαν και ο άλλος της Ίντερ, έπαιρναν συχνά μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές αφιερωμένες στο ντέρμπι της Λομβαρδίας.

Η τρίτη είναι η Donatella Rostagno, με ειδικότητα στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, πρώην συνεργάτιδα του Panzeri και τώρα της Βελγίδας ευρωβουλευτού ιταλικής καταγωγής, Maria Arena. Και πάνω απ’ όλα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ “Fight Impunity”, η οποία ιδρύθηκε επίσης από τον Panzeri και βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εισαγγελίας.

Ο τέταρτος είναι ο Davide Zoggia, ένα σημαντικό όνομα της Ιταλικής Αριστεράς πριν από δεκαπέντε χρόνια. Πρώην Ιταλός βουλευτής, πιστός του Pierluigi Bersani (πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος) και οργανωτικός διευθυντής του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της γραμματείας του κ. Epifani. Το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε, επειδή ζούσε στις Βρυξέλλες σε ένα σπίτι που ανήκε στον Giuseppe Meroni, με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο γραφείο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Zoggia ανήκει στο προσωπικό του Pietro Bartolo (πολιτικός πολύ γνωστός για τις τοποθετήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών) αλλά και στο προσωπικό του αρχηγού της ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Brando Benifei -οι βοηθοί είναι συχνά μοιρασμένοι (μεταξύ των ευρωβουλευτών). Όλοι αυτοί οι βουλευτές έμειναν απολύτως ανεπηρέαστοι από τις έρευνες.

Η υπόθεση Καϊλή θα φτάσει στην αίθουσα του Στρασβούργου. Μάλιστα, οι επικεφαλής της ομάδας του Ευρωεπιμελητηρίου σχεδιάζουν να προγραμματίσουν συζήτηση για το “Qatar gate” για την Τρίτη (13/12). Και όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κανονισμού, η απόλυσή της θα τεθεί σε ψηφοφορία. Ως εκ τούτου, θα της αφαιρεθεί η θέση της αντιπροέδρου.

*πρώτη δημοσίευση: Εuro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Τι μας έκανες, Μάργκαρετ

Από: EBR

Κάθε φορά που ένα νέο κύμα καύσωνα πέφτει επάνω στα κεφάλια μας και λογής περιβαλλοντολόγοι και "ειδικοί" για το κλίμα μας βοβαρδίζουν με προειδοποιήσεις επερχόμενων καταστροφών, σκέφτομαι το κακό που μας έκανε η Μάργκαρετ Θάτσερ

Ευρώπη

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου … γέλιο

Οικονομία

Εκατομμυριούχοι στα χαρτιά: Η παγίδα της ελληνικής περιουσίας

Εκατομμυριούχοι στα χαρτιά: Η παγίδα της ελληνικής περιουσίας

Η χώρα καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε ό,τι αφορά την κατοχή αμοιβαίων, μετοχών και ομολόγων, σύμφωνα με την Global Wealth Report 2026 της UBS. Η μεγάλη ανισότητα στον πλούτο και οι κρίσιμες συγκρίσεις.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron