Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

«Ο ευέλικτος εσωτερικός έλεγχος δεν σημαίνει να μείνουν στην άκρη οι υπάρχουσες μεθοδολογίες, αλλά να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο που βοηθά στην προσθήκη ακόμη περισσότερης αξίας.»

Ο Ευέλικτος Έλεγχος είναι εδώ

Οι εσωτερικοί ελεγκτές έρχονται αντιμέτωποι με νέους κανονισμούς, κινδύνους και απειλές ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο, τους οποίους καλούνται να αντιμετωπίσουν με ταχύτητα και ευελιξία

«Η προοπτική βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης απελευθερώνει τις δυνατότητες και την παραγωγικότητα του ατόμου. Τούτο μεταφράζεται σε συλλογικό επίπεδο ως κοινωνική πρόοδος.»

Περιουσία και φορολογία

Από: EBR | Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το κίνητρο απόκτησης περιουσίας μέσω της εργασίας ή της αξιοποίησης ήδη υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων αποτελεί μονόδρομο για τη συλλογική πρόοδο και ευημερία

Η έκθεση, με τίτλο «The Impact of COVID-19 on education» (Οι επιπτώσεις της COVID-19 στην εκπαίδευση), σημειώνει ότι το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα των εξ αποστάσεως μαθημάτων στη διάρκεια της καραντίνας ωχριά μπροστά στη δουλειά που θα γινόταν αν τα σχολεία είχαν παραμείνει ανοικτά.

Μελέτη ΟΟΣΑ: Με κόστος το κλείσιμο των σχολείων

Από: EBR | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η εκπαιδευτική υστέρηση που προκάλεσε το κλείσιμο των σχολείων λόγω πανδημίας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αναπτυξιακή δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας για τον επόμενο αιώνα, σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ

«Τα θιγόμενα συμφέροντα πάντα εμποδίζουν όσο μπορούν τις ανεπιθύμητες πολιτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Πάντα υπάρχουν εμπόδια και αντιρρήσεις και όμως κάποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προχωρούν.»

Γιατί η ανταγωνιστικότητα συστηματικά παραμελείται;

Από: EBR | Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ο άμεσος λόγος για τον οποίο η ανταγωνιστικότητα παραμελείται στην άσκηση οικονομικής πολιτικής είναι αναμφίβολα πολιτικός

«Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω μιας τέτοιας υποτίμησης δεν θα ήταν διατηρήσιμη χωρίς τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.»

Η παραμέληση της ανταγωνιστικότητας στην εποχή του ευρώ

Από: EBR | Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Η ανταγωνιστικότητα αποτελεί την συνισταμένη μεγάλου αριθμού οικονομικών και θεσμικών παραγόντων που καθορίζουν την παραγωγικότητα μιας χώρας

Το 57% των εργαζομένων σε επιγραμμικές πλατφόρμες εργασίας, που συμμετείχαν στην έρευνα του Cedefop, πιστεύει ότι δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη πλατφόρμα χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στο εισόδημά του.

Πώς η gig economy αλλάζει την αξία του πτυχίου και το εισόδημα των εργαζομένων

Από: EBR | Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

Μεγάλες αλλαγές στα εκπαιδευτικά συστήματα και την αγορά εργασίας παγκοσμίως εκτιμάται ότι μπορεί να επιφέρει στα αμέσως επόμενα χρόνια η διαρκής μεγέθυνση της online gig economy (επιγραμμικής οικονομίας της περιστασιακής απασχόλησης)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Παρ’ όλη την γεωπολιτική πολυπλοκότητά του, ο ανταγωνισμός της τεχνητής νοημοσύνης βασίζεται σε μια απλή τεχνική τριάδα: δεδομένα (data), αλγόριθμοι και υπολογιστική ισχύς. Τα δύο πρώτα στοιχεία της τριάδας λαμβάνουν τεράστια πολιτική προσοχή. Αλλά το τρίτο στοιχείο της τριάδας συχνά παραμελείται στις πολιτικές συζητήσεις.

Οι ΗΠΑ έχουν καταλάβει λάθος τον ανταγωνισμό στην τεχνητή νοημοσύνη

Από: EBR | Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Το μυστικό της τεχνολογικής κυριαρχίας είναι η υπολογιστική ισχύς κι όχι τα data

Οι εσωτερικοί ελεγκτές ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα ασχολούνταν με την σύνταξη του ετήσιου πλάνου ελέγχου και την ετήσια ανασκόπηση κινδύνων, καλούνται να αναλάβουν ρόλους, οι οποίοι είναι πέραν των εργασιών ρουτίνας και των υπηρεσιών διασφάλισης.

Η Συμβολή του Εσωτερικού Ελέγχου στην Covid – 19 εποχή

Από: EBR | Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

Οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιχειρηματικές διαταραχές από τις επιδράσεις του COVID-19 ενώ θα κληθούν να λάβουν σκληρές αποφάσεις σε περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από νέες πραγματικότητες

«Σχεδόν σε τρεις από τέσσερις επιχειρήσεις (73%) οι πελάτες χρησιμοποίησαν κυρίως κάρτες κατά τις συναλλαγές τους».

Μόλις στο 4% των επιχειρήσεων έγινε χρήση μετρητών στις θερινές εκπτώσεις

Από: EBR | Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Η έντονη στροφή των Ελλήνων καταναλωτών στο πλαστικό χρήμα και στα μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών είχε ήδη ξεκινήσει από την περίοδο επιβολής των “capital controls”

«Οι δαπάνες αναμένεται να ανέλθουν σε $110 δισ. το 2024 από $50,1 δισ. το 2020».

Οι δαπάνες για την Τεχνητή νοημοσύνη θα διπλασιαστούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Από: EBR | Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ταχύτατη μεγέθυνση της αγοράς της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI) αναμένεται την επόμενη τετραετία

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Harvard, η επίπτωση της γήρανσης με κακή υγεία σημαίνει πως κατά την περίοδο 2015-2030 ο καθένας μας χάνει και θα συνεχίσει να χάνει ετησίως πάνω από 488 ευρώ και συνολικά η ελληνική οικονομία θα χάσει μέχρι το 2030 πάνω από 65 δισεκατομμύρια.

Βόμβα για την ελληνική οικονομία η γήρανση του πληθυσμού

Από: EBR | Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Πώς η διεύρυνση στην κορυφή της δημογραφικής πυραμίδας και η απουσία στρατηγικής και μέτρων ανάσχεσης μπορούν να μπλοκάρουν κάθε αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας

«Εάν η απόφαση ληφθεί σε κατάσταση κρίσης, είναι γνωστό ότι ο υπεύθυνος λήψης αποφάσεων δεν έχει ούτε το χρόνο ούτε τους πόρους για να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξει.»

Πώς παίρνεται μια Απόφαση υπό καθεστώς κρίσης;

Από: EBR | Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Η απόφαση σε μια κατάσταση κρίσης είναι μια γρήγορη επιλογή και πάνω από όλα πρέπει να είναι αποτελεσματική

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν πληθώρα εργαλείων με γνώμονα όχι μόνο την αποφυγή μιας ανεξέλεγκτης αντιπαράθεσης με την Τουρκία αλλά και για τον επιτυχή χειρισμό της, διαθέτοντας πληθώρα επιλογών και επιδιωκόμενων στόχων. Υψηλής αποτελεσματικότητας, όμως, πρέπει να είναι και η κυβέρνηση.

Πώς πρέπει να προετοιμαστούμε απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Από: EBR | Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις μιας επιτυχούς αντίδρασης σε τυχαία ελληνοτουρκική εμπλοκή

«Η πανδημία λειτούργησε ως μεγεθυντικός φακός για να ξανακοιτάξουμε με προσοχή τον τρόπο που παράγονται, μεταποιούνται και καταναλώνονται τα τρόφιμα παγκοσμίως.»

Η ελληνική γεωργία και αγροδιατροφή μετά την πανδημία

Από: EBR | Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Η πανδημία της Covid-19 είχε άμεσες, παράπλευρες, βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επιπτώσεις στο σύστημα αγροδιατροφής, τοπικά και σε παγκόσμιο επίπεδο

«Από τις εικόνες που έχω δει μέχρι τώρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποστάσεις κρατάει ένα 50% και, για να είμαι πιο αυστηρός μ’ εμάς, στη χώρα μας το ποσοστό αυτό το υπολογίζω γύρω στο 35%.»

Μάσκα, Άγχος και το Σύνδρομο ΧΑΣΣ

Από: EBR | Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

Οι οδηγίες για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από τον κορονοϊό είναι απλές και συνοψίζονται σε τρεις λέξεις: Χέρια, Αποστάσεις, Μάσκα

Τον Ιούνιο του 2011, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα 65/309 Happiness: προς ένα ολιστικό ορισμό της ανάπτυξης καλώντας τις χώρες μέλη να μετρήσουν την ευτυχία των ανθρώπων τους και να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη δημόσιων πολιτικών.

World Happiness Report: Κατάταξη του 2020

Από: EBR | Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας είναι μια ετήσια έκδοση του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που περιέχει εθνικές βαθμολογίες ευτυχίας και ανάλυσης δεδομένων από διάφορες οπτικές φωνίες

Όπως είπε ο Μάριο Ντράγκι, ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα επίπεδα χρέους θα είναι υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα είναι βιώσιμα μόνο εάν τα ποσά «χρησιμοποιηθούν για παραγωγικούς σκοπούς».

Το δίλημμα Μητσοτάκη και ο χρησμός Ντράγκι

Από: EBR | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Στη φετινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην... υβριδική ΔΕΘ θα επικρατήσουν τα πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη ή το μακροπρόθεσμο καλό της χώρας, τη στιγμή που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ύφεση του β’ τριμήνου αποτυπώνεται στο -15%

Οι μελέτες φάσης 3 που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη για το εμβόλιο COVID-19 αφορούν περίπου 30.000 ασθενείς. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, και η δοκιμή πρέπει να συνεχιστεί έως ότου μολυνθούν τα άτομα στην ομάδα ελέγχου. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα πάρει αυτό. Οι γιατροί που επιδιώκουν να συμβουλεύσουν υγιείς ασθενείς σχετικά με τη λήψη του εμβολίου θα απαιτήσουν δικαίως αυτά τα δεδομένα.

Επικίνδυνη η βιασύνη για εμβόλιο κατά της CoViD-19

Από: EBR | Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

Η μόνη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης που χορηγήθηκε ποτέ για ένα εμβόλιο ήταν κατά του άνθρακα, λόγω απειλής βιολογικού πολέμου.

Με την παρουσία του Ορούτς Ρέις και των τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δημιουργούνται τετελεσμένα, ακόμη και αν δεν γίνουν τελικά καθόλου σεισμικές έρευνες από το τουρκικό σκάφος. Η Τουρκία θα "επενδύσει" για ακόμη μια φορά πολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά στα τετελεσμένα. Δεν θα αναδιπλωθεί, δεν θα υποχωρήσει, εκτός αν της δοθούν ικανοποιητικά ανταλλάγματα.

Ελλάδα, Τουρκία, Αιγαίο: Ώρα μηδέν;

Από: EBR | Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Οι πιθανότητες να βρισκόμαστε σε ένα ακόμη εξαιρετικά κρίσιμο σημείο καμπής των σχέσεων μας με την Τουρκία θεωρούνται αυξημένες. Τα διαβήματα του ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών προς την Τουρκία δεν έχουν αποτέλεσμα. Δεν είχαν ποτέ, για να είμαστε ειλικρινείς.

Και ενώ ο Μακάριος το 1977 έκανε την οδυνηρή υποχώρηση, δεχόμενος στη λεγόμενη Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου την Διζωνική, Δικοινοτική, Ομοσπονδία με αντάλλαγμα την οριογραμμή των δύο Κοινοτήτων, που είχε υποχρέωση να καταθέσει στον ΟΗΕ το όργανο των Τούρκων ο Ντενκτάς, η Άγκυρα και ο κατοχικός ηγέτης παρασπόνδησαν και δεν παρουσίασαν όπως είχαν υποχρέωση τον εν λόγω χάρτη.

Τα παθήματα στο κυπριακό μαθήματα για σήμερα

Από: EBR | Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020

Δεκαπενταύγουστος του 1974, οι Τούρκοι μετά την εσκεμμένη κατάρρευση των συνομιλιών της Γενεύης ολοκλήρωσαν με τον Αττίλα 2 την κατάληψη του 36% της Κύπρου.

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Η Ελλάδα ως σύνορο της Ευρώπης

Από: EBR

Με την Τουρκία να απομακρύνεται αξιακά από την Ευρώπη και τη Δύση και την προοπτική ένταξης της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κάτω από τις κρατούσες συνθήκες να έχει, ως φαίνεται, ακυρωθεί, η Ελλάδα έχει εκ των πραγμάτων αναδειχθεί στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης/ΕΕ

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

NextGenerationEU: Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

NextGenerationEU: Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 672,5 δισ. ευρώ στην ετήσια στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη 2021

Οικονομία

Νέα στρατιά «ζόμπι» γέννησε η πανδημία

Νέα στρατιά «ζόμπι» γέννησε η πανδημία

Σε επίπεδα που πλησιάζουν την εποχή της φούσκας των dotcom έχει εκτιναχθεί ο αριθμός των εταιρειών που επιζούν απλά και μόνο γιατί είναι πολύ φθηνό το χρήμα. Πώς περιπλέκεται η κατάσταση στη διεθνή οικονομική σκηνή

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron