Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

«Η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών έχει διαγνώσει έγκαιρα την ανάγκη για αλλαγή και τη μεταστροφή του αγροτικού παραγωγικού μοντέλου. Βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις ενισχύοντας τα ήδη υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας που ακολουθεί, δρομολογώντας επενδύσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αντίκτυπου.»

Ιωάννης Γιώτης: Ελπίδα για την Ελλάδα η βιομηχανία επώνυμων τροφίμων

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ξεκαθαρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική αγορά και ποιός ο ρόλος ενός κλάδου που απασχολεί 360000 εργαζόμενους

Η λειψυδρία εργαζομένων με τα κατάλληλα IT skills αναμένεται, έως το 2026, να επηρεάζει να επηρεάσει εννέα στις δέκα επιχειρήσεις.

Πάνω από $5,5 τρισ. το κόστος της έλλειψης δεξιοτήτων πληροφορικής

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Αντιμέτωπες με το εκρηκτικό και διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της έλλειψης ταλέντων με δεξιότητες πληροφορικής βρίσκονται οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο

Δεν μπορώ, ωστόσο, να ξεφύγω από τον αναπόφευκτο συνειρμό ενός δημοσιεύματος, τεκμηριωμένου με στοιχεία πριν τρία χρόνια. Ήταν κηλίδα για έναν κλάδο που είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ευρώπη, με περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Τί σημαίνει “υπεύθυνες επενδύσεις” για τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Ρητορικό το ερώτημα, για όσους/ες συναισθάνονται τη βαθύτατα κοινωνική αποστολή της ασφάλισης

Ενώ όλες οι χώρες του ΟΟΣΑ εμφάνισαν θετική ανάπτυξη στον τομέα των ΤΠΕ κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της 10ετούς περιόδου, υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των χωρών με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες επιδόσεις.

Τρεις φορές ταχύτερα από την παγκόσμια οικονομία τρέχει η αγορά ΤΠΕ

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία εμφανίζει την τελευταία δεκαετία η αγορά ΤΠΕ

Η αξία του ελληνικού οικοσυστήματος data centers εκτιμάται σήμερα στα $763,80 εκατ. και προβλέπεται να φτάσει το $1,35 δισ. το 2029, που μεταφράζεται σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς με 9,9%, σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας Research and Markets.

Με ρυθμό 9,9% “τρέχει” η ελληνική αγορά data centers

Από: EBR | Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσει η ελληνική αγορά data centers, η οποία εκτιμάται ότι - με ορίζοντα το 2029 - θα εμφανίζει μέσο ετήσιο ρυθμό 9,9%,

Για την ακρίβεια, μόνο το 6% των τραπεζών σήμερα έχει σε εφαρμογή έναν συγκροτημένο οδικό χάρτη για κλιμάκωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και άρα είναι έτοιμο να επωφεληθεί πλήρως από τον ευφυή αυτοματισμό, που βασίζεται στο ΑΙ.

7 στις 10 τράπεζες αυξάνουν τις ψηφιακές τους επενδύσεις το 2024

Από: EBR | Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Αύξηση των επενδύσεών τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ποσοστό έως και 10% εντός του 2024 σχεδιάζουν 7 στις 10 τράπεζες, παγκοσμίως

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Μια τέτοια μέθοδος είναι η ελαχιστοποίηση των προσωπικών μας ψηφιακών αποβλήτων. “Αν και μπορεί να μην είναι τόσο απτά, όσο τα πλαστικά στον ωκεανό, τα ψηφιακά απόβλητα μπορούν να έχουν πραγματικές συνέπειες για την κατανάλωση ενέργειας και την περιβαλλοντική υγεία”, αναφέρει η Kaspersky.

Tα ψηφιακά απόβλητα απειλούν τον πλανήτη

Από: EBR | Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Μπορεί οι παραδοσιακές προσεγγίσεις, όπως η μείωση της κατανάλωσης πλαστικού, να βρίσκονται στο επίκεντρο των ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος, ωστόσο, υπάρχουν λιγότερο προφανείς μέθοδοι, που έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο

Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης διαφαίνονται θετικές, κυρίως λόγω του τεράστιου επενδυτικού προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Ανάπτυξη ίσον μεταρρυθμίσεις

Από: EBR | Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η ελληνική οικονομία κατέκτησε σημαντικούς στόχους τα τελευταία χρόνια

Τα επόμενα δέκα χρόνια θα δούμε τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η κυβερνοασφάλεια, η γονιδιωματική και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) να διαμορφώνουν νέες πραγματικότητες.

Αποκαλύπτοντας το αύριο:Επαναστατικές Τεχνολογίες που θα σχηματίσουν την επόμενη δεκαετία

Από: EBR | Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

Καθώς μπαίνουμε σε μια νέα δεκαετία, ο τεχνολογικός κόσμος προετοιμάζεται να υποδεχθεί μια σειρά από επαναστατικές καινοτομίες που θα μετασχηματίσουν ριζικά τον τρόπο που ζούμε

«Βασισμένες σε παραπλανητικές και ανειλικρινείς απειλές, οι τράπεζες άσκησαν λυσσαλέα πιέσεις και κινητοποίησαν πολίτες και πολιτικούς να αντιταχθούν στους προτεινόμενους κανόνες. Στην πολιτική των τραπεζών φοβάμαι ότι η εσκεμμένη τύφλωση ως προς την αλήθεια είναι πιθανό να μην επιτρέψει να υπάρξουν καλύτεροι κανόνες.»

Στην τραπεζική ισχύουν και κακοί κανόνες

Από: EBR | Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η αδυναμία των δημοκρατιών μας να αντισταθούν στην επιρροή των ισχυρών εταιρειών και των ηγετών τους είναι ανησυχητική

Μεταξύ αυτών των τριών παραγόντων, περισσότερο από το ήμισυ της ανάπτυξης μειώνεται από την κρίση μετά την επιβράδυνση της ανάπτυξης της συνολικής παραγωγικότητας (TFP).

Απαιτείται αύξηση παραγωγικότητας

Από: EBR | Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μια απογοητευτική πραγματικότητα

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, λέγοντας πως, αν και είμαστε μικρή χώρα με το 2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, έχουμε δημιουργήσει μία σημαντική βιομηχανία, η οποία παράγει το 10% των προϊόντων, κυρίως γενόσημα.

Γεωργιάδης: Μείωση clawback και rebate κατά 300-400 εκατ. ευρώ το 2024

Από: EBR | Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Συνάντηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας

Ζούμε μια νέα «φούσκα», ιδίως στο χρηματιστήριο, ή συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως η κούρσα του χρηματιστηρίου είναι αποτέλεσμα μιας ευνοϊκής συγκυρίας και των στρατηγικών επιλογών ξένων επενδυτών ή θεωρείται το πέρασμα σε μια άλλη οικονομική διάσταση λόγω καλών εξελίξεων της εγχώριας οικονομίας;

Ελληνική οικονομία: Μήπως ετοιμάζεται μια νέα φούσκα;

Από: EBR | Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Δύο βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συζήτηση σήμερα

Τη δημοσκόπηση, που έγινε στα μέσα Ιανουαρίου σε δείγμα χιλίων ανθρώπων, και έχει τίτλο « Τι πιστεύουν οι Έλληνες σε ένα τοπίο που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει» παρουσίασε ο πρόεδρος της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ , Στράτος Φαναράς με τον συντονισμό του Ηλία Νικολαϊδη , διευθυντή περιεχομένου της ΔιαΝέοσις.

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Από: EBR | Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η ΔΙΑνέοσις, παρουσιάστηκε στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Σε ερώτηση του Simon Nixon, Editor του Wealth of Nations, για το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Πατέλης παραδέχθηκε ότι, ενώ αυξάνεται ο δανεισμός προς τις μεγάλες εταιρείες, στα νοικοκυριά η χρηματοδότηση είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γι’ αυτό και πρέπει να αλλάξει το μείγμα και να δοθούν πιο πολλά στεγαστικά δάνεια, μιας και οι περισσότερες αγοραπωλησίες ακινήτων γίνονται χωρίς δανεισμό.

Α. Πατέλης: «Tο όραμα του πρωθυπουργού είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη»

Από: EBR | Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Στο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας για ανάπτυξη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης

«Πρέπει να παραιτηθεί κανείς για να έχει ενδιαφέρον μια ομιλία», είπε ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, μετά την παρατήρηση του δημοσιογράφου και παρουσιαστή ειδήσεων της ΕΡΤ, κ. Απόστολου Μαγγηριάδη, ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

Α. Τσίπρας: Στην Ελλάδα το διακύβευμα των εκλογών είναι να επανισσοροπήσει το πολιτικό σύστημα

Από: EBR | Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Στη δεύτερη δημόσια παρέμβασή του μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε, σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Αλέξης Τσίπρας

Με τους κυβερνοεγκληματίες να κλέβουν κατά μέσο όρο 50,9 στοιχεία πρόσβασης ανά μολυσμένη συσκευή, η απειλή που αποτελούν τα data-stealers αυξάνεται τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Επταπλασιάστηκαν οι μολύνσεις με κακόβουλο λογισμικό κλοπής δεδομένων

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024

Σχεδόν 10 εκατ. συσκευές έπεσαν θύματα κακόβουλου λογισμικού κλοπής δεδομένων το 2023, μέγεθος που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 643% τα τελευταία τρία χρόνια

Σύμφωνα με σχετικό report της IDC, οι ευρωπαϊκές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια θα αυξηθούν φέτος κατά 12,3%, ενώ η αγορά θα κινηθεί με διψήφια ανάπτυξη καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027, οπότε αναμένεται να φθάσουν τα $84 δισ.

Με διψήφιο ρυθμό θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2024

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024

Άλλη μια χρονιά ισχυρής διψήφιας ανάπτυξης θα πετύχει το 2024 η ευρωπαϊκή αγορά κυβερνοασφάλειας

Η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας οδηγεί στη δημιουργία 150 θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας ουσιαστικά την απασχόληση.

ΒΑΤ Hellas: Σημαντική στήριξη στην Ελλάδα και νέες θέσεις εργασίας με επίκεντρο την τεχνολογική καινοτομία

Από: EBR | Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024

H εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική παρουσία στην Ελλάδα με άξονα την επιστήμη και την τεχνολογία αιχμής

Ένα ανησυχητικό εύρημα είναι ότι τα συστήματα ICS στα οποία αποκλείστηκαν προγράμματα εξόρυξης (mining) για τα Windows αυξήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα κατά 1,4 φορές το δεύτερο εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Αύξηση των κυβερνο-επιθέσεων σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από: EBR | Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024

Ο κλάδος του ψηφιακού μετασχηματισμού στις κτιριακές υποδομές ήταν ο πιο συχνός στόχος του κυβερνοεγκλήματος το 2ο εξάμηνο του 2023

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Το κράτος του διχασμού

Από: EBR

Αν υπάρχει ενα κράτος στον κόσμο που με την ύπαρξή του και μόνο εκφράζει τον πολιτικό διχασμό, είναι σήμερα το Ιράν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ο ρόλος της βιομηχανίας αδρανών υλικών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης

Ο ρόλος της βιομηχανίας αδρανών υλικών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης

Καθώς η ΕΕ προετοιμάζεται για τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές και την επακόλουθη σύσταση νέας Επιτροπής το φθινόπωρο, ο κλάδος των αδρανών υλικών βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή

Οικονομία

Ιωάννης Γιώτης: Ελπίδα για την Ελλάδα η βιομηχανία επώνυμων τροφίμων

Ιωάννης Γιώτης: Ελπίδα για την Ελλάδα η βιομηχανία επώνυμων τροφίμων

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ξεκαθαρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική αγορά και ποιός ο ρόλος ενός κλάδου που απασχολεί 360000 εργαζόμενους

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron