Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Οι ειδικότητες Καμαριέρα, Σερβιτόρος, Receptionist, Βοηθός σερβιτόρου, Λαντζέρης, Barista και Τεχνική Υποστήριξη, αντιστοιχούν συνολικά στο 52% του συνόλου των θέσεων εργασίας, βάσει οργανογράμματος, στο 54% του συνόλου των θέσεων εργασίας που καλύφθηκαν και στο 46% του συνόλου των θέσεων εργασίας που δεν καλύφθηκαν.

ΙΝΣΕΤΕ: Περισσότερες από 1 στις 5 θέσεις στα ξενοδοχεία δεν καλύφθηκε το 2022

Περισσότερες από 1 στις 5 θέσεις στα ξενοδοχεία δεν καλύφθηκε το 2022 σύμφωνα με σχετική μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Το ερώτημα όπως είπε είναι «πώς να καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια να εκπαιδεύσουμε με στοχευμένα προγράμματα δεξιοτήτων μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού με τρόπο ο οποίος θα αναγνωρίζει τις ανάγκες και τα θέλω του. Νομίζω είναι εφικτό, θα είναι ένα από τα πεδία της αξιολόγησής μας».

Πιερρακάκης: «Πρέπει να ξανασκεφτούμε τον εμπλουτισμό δεξιοτήτων των πολιτών»

Από: EBR | Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

«Αυτή την στιγμή αρχίζουμε και ξανασκεφτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται το Upskilling και το Reskilling, δηλαδή ο εμπλουτισμός δεξιοτήτων σε κάθε πτυχή της ζωής μας»

Σύμφωνα με νέο report της International Data Corporation (IDC), οι παγκόσμιες δαπάνες για λύσεις και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας προβλέπεται να ανέλθουν σε $219 δισ. το τρέχον έτος.

Στα $219 δισ. οι επενδύσεις σε ψηφιακή ασφάλεια το 2023

Από: EBR | Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Ανοδική πορεία αναμένεται να διαγράψουν και φέτος οι επενδύσεις στην ψηφιακή ασφάλεια, με τις σχετικές δαπάνες να αυξάνονται το 2023 κατά 12,1%

Το 2022 η προ προβλέψεων επαναλαμβανόμενη κερδοφορία των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς διαμορφώθηκε στα 3,77 δισ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 15% ή 480 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρήση.

Τράπεζες: Πώς έχτισαν άμυνες απέναντι στη διεθνή κρίση

Από: EBR | Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της χρήσης του 2022 και ποιες οι εκτιμήσεις για εφέτος

Την ίδια Τετάρτη που οι μετοχές της Τράπεζας κατακρημνίστηκαν μονομιάς, χάνοντας το 30% της αξίας τους, καθώς ο κύριος μέτοχος του ελβετικού τραπεζικού γίγαντα, η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας (SNB) απέκλεισε την προσφορά επιπλέον αραβικών κεφαλαίων στήριξης στην Credit Suisse.

«Έχουμε ήδη πάρει το φάρμακο»

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Η κατάρρευση της Credit Suisse και το νέο 2008

Τώρα που τα επιτόκια ανεβαίνουν, η απίστευτη ποσότητα χρήματος που εκδόθηκε αλλά και τα ταμειακά πλεονάσματα από κέρδη των λίγων, είναι σαν μια ανεστραμμένη εκδοχή της παγίδας ρευστότητας: οι ροές χρήματος φρακάρουν ενώ είναι ήδη παρκαρισμένες!

Μια ανεστραμμένη παγίδα ρευστότητας

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Όταν το χρήμα δεν γεννούσε τόκο, όταν ήταν πάμφθηνο δηλαδή ως προϊόν, έλειπε τόσο πολύ από τις μάζες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταξύ 2015 και 2022, η χώρα μας κατέγραψε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή στον Συνολικό Δείκτη Καινοτομίας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση European Innovation Scoreboard (EIS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρωτιά της Ελλάδας στη βελτίωση του Δείκτη Καινοτομίας στην Ε.Ε.

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέτυχε η Ελλάδα στη βελτίωση του Δείκτη Καινοτομίας

Ως προς την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος και την αντιμετώπιση του περιβόητου ‘’πολιτικού κόστους’’, είναι και πάλιν αναγκαία μία ευρεία συνταγματική μεταρρύθμιση,η οποία, μεταξύ άλλων, θα όριζε τα εξής: Σταθερή κοινοβουλευτική και κυβερνητική θητεία για τέσσερα ή πέντε έτη, χωρίς καμία δυνατότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Για να περιορισθούν οι "τράκες" απαιτούνται βαθιές τομές

Από: EBR | Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023

Η πολύνεκρη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη χαρακτηρίσθηκε από τον μοιραίο σταθμάρχη Λάρισας ως ‘’τράκα’’

Η αποτυχία της SVB να καλύψει τις ζημιές αυξάνοντας το μετοχικό της κεφάλαιο ή να αγοραστεί από μια μεγαλύτερη τράπεζα οδήγησε σε πτώση των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες μειώθηκαν σχεδόν κατά το ένα πέμπτο την περασμένη εβδομάδα.

Η απόσυρση των καταθέσεων χρεοκοπεί τις τράπεζες

Από: EBR | Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πολλά οικονομικά διδάγματα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη, όπως η έννοια του χρήματος, τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης και τους οικονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αξία του χρήματος

Όπως είχε πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίασή της πριν από περίπου τρία χρόνια, η έκθεση αυτή, σε αντίθεση με άλλα τέτοιου είδους κείμενα, «δεν μασούσε τα λόγια της». Περιέγραφε την πραγματικότητα χωρίς «στοιχεία καλλωπισμού ή εξιδανίκευσης», προσδίδοντας μεγαλύτερη αξία στις διαπιστώσεις και τις παρατηρήσεις της.

Η έκθεση Πισσαρίδη, τα Τέμπη και ο «πολιτικός κίνδυνος»

Από: EBR | Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023

Η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη θα αποτελούσε σημείο αναφοράς και οδικό χάρτη για τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε

Τα χρηματιστήρια είναι κάτι σαν overbooking ξενοδοχεία για τους επενδυτές. Είναι παγκοσμίως τόσες πολλές οι start ups που βρίσκονται ακόμη, μετά απο δυο και τρία χρόνια, σε καθεστώς νεοεισηγμένης εταιρείας και έχουν προ-προεξοφλήσει απίθανα κέρδη (όπως φυσικά και οι υπόλοιπες εισηγμένες) ώστε οι θεσμικοί να τρέμουν συνέχεια το μαζικό ξεφούσκωμα.

Το app της χρηματοπιστωτικής πραγματικότητας

Από: EBR | Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023

Όταν το χρήμα έχει αναστάτωση είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε από κάποιες σταθερές για την μορφολογία εκείνου του κεφαλαίου που κινείται στις αγορές εδώ και χρόνια

Αναφορικά με τους εξαγωγικούς προορισμούς, το 55,9% των ελληνικών προϊόντων απεστάλη σε κράτη-μέλη της ΕΕ (27), ενώ το 44,1% σε Τρίτες Χώρες με τα αντίστοιχα ποσοστά τον Ιανουάριο του 2022 να ανέρχονται σε 53,6% για την ΕΕ (27) και 46,4% για τις Τρίτες Χώρες.

ΣΕΒΕ: Δυναμικό ξεκίνημα για τις εξαγωγές το 2023

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023

Δυναμικά ξεκίνησαν τη νέα χρονιά οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες σε συνέχεια των εξαιρετικών επιδόσεων του 2022 κινήθηκαν ανοδικά και τον Ιανουάριο του 2023

Η απόφαση για την επιλογή της κατηγορίας των απορρυπαντικών βασίστηκε στη διαπίστωση της αύξησης του πληθωρισμού από τον Ιούλιο του 2022 στην κατηγορία «προϊόντα καθαρισμού σπιτιού» (cleaning and maintenance products) στην Ελλάδα.

«Πάρτι» από P&G και Unilever στην Ελλάδα με τις τιμές απορρυπαντικών

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023

Ακριβότερα έως και 361% πωλούνται τα απορρυπαντικά ρούχων στην Ελλάδα σε σχέση με τη φθηνότερη χώρα της Ε.Ε.

«Η συγκέντρωση χημικών ουσιών με αναγνωρισμένη τοξικότητα που παράγονται κατά τη χρήση του gloTM είναι μικρότερη σε σύγκριση με το συμβατικό κάπνισμα». Αυτό σημαίνει ότι οι ενήλικοι καπνιστές μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με αυτό στα σημεία όπου διατίθεται το σύστημα θέρμανσης καπνού της εταιρείας στην Ελλάδα.

BAT: απόφαση στην Ελλάδα για την αναγνώριση μικρότερης τοξικότητας στο σύστημα θέρμανσης καπνού της εταιρείας σε σύγκριση με το τσιγάρο

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023

Το σύστημα θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ, glo, έλαβε τεκμηριωμένο επιστημονικά ισχυρισμό από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας για μικρότερη συγκέντρωση χημικών ουσιών με αναγνωρισμένη τοξικότητα στις εκπομπές του σε σύγκριση με το συμβατικό κάπνισμα

Ο δε πληθωρισμός ρουφάει την αγοραστική δύναμη και εκτινάσσει τις ανισότητες, διότι δεν είναι παρά πληθωρισμός κερδών για βιομηχανικά και τεχνολογικά ολιγοπώλια.

Η χαμένη ιδιοσυχνότητα των οικονομιών

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023

Είναι δε σχεδόν αναγκασμένη η Ευρωζώνη να ακολουθήσει αυτές τις ανόδους των αμερικανικών επιτοκίων για λόγους νομισματικής και εμπορικής ισορροπίας

Βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν τα επιβατικά δρομολόγια ως το τέλος του μήνα αποτελεί η εύρεση κοινού τόπου με τους εργαζόμενους, που ευλόγως ζητούν αυξημένες διασφαλίσεις για να ανέβουν και πάλι στα τρένα.

Τέμπη – Γεραπετρίτης: Πώς και πότε θα μπουν ξανά στις ράγες τα τρένα

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023

Με περιορισμένα δρομολόγια, χαμηλότερες ταχύτητες, λιγότερους συρμούς και στάσεις και υποχρεωτικά δύο σταθμάρχες ανά βάρδια σε κάθε σταθμό, θα γίνει η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Στις αρχές του περασμένου αιώνα, όπως και για τόσους άλλους συμπατριώτες και συγχωριανούς, το ταξίδι στην ξενιτιά φάνταζε ως την μόνη ελπίδα επιβίωσης και η άφιξη σε τόπους μακρινούς σηματοδοτούσε έναν συνεχή αγώνα, με όνειρα για μία καλύτερη ζωή. Κάπως έτσι, ξεκινά και η ιστορία του ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος, ο οποίος έχει αναλάβει τη θέση του Co-CEO στην κορυφαία συνδρομητική πλατφόρμα του κόσμου, το Netflix.

Τεντ Σαράντος: Ο ισχυρός άνδρας του Netflix και η πόρτα που «έφαγε» στη Σάμο

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023

Είναι πολλά τα παραδείγματα Ελλήνων μεταναστών που θριαμβεύουν στο εξωτερικό

Για την ακρίβεια, οι τρεις κορυφαίες προτεραιότητες των CMOs ενόψει μιας πιθανής οικονομικής ύφεσης είναι: η επιτάχυνση της μετάβασης σε νέες ψηφιακές τεχνολογίες ή πλατφόρμες (Metaverse, AI, κοινωνικές πλατφόρμες, AR και ψηφιακά νομίσματα), η επέκταση σε νέες αγορές, κατηγορίες ή γεωγραφίες και η εφαρμογή συστημάτων ή αλγορίθμων για τη βελτίωση της εξατομίκευσης των πελατών.

Με επενδύσεις σε Metaverse, AI και AR απαντούν οι εταιρείες στην κρίση

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023

Η επένδυση σε ψηφιακές τεχνολογίες, πλατφόρμες, νέες αγορές και εξατομίκευση πελατών τοποθετείται ακόμη πιο υψηλά στην ατζέντα των επιχειρήσεων στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης

Η συντριπτική πλειοψηφία των 26.468 πολιτών από τα 27 κράτη μέλη που πήραν μέρος στην έρευνα δεν δείχνουν να συμμερίζονται αυτή την απαισιοδοξία: 71% των ερωτηθέντων στην ΕΕ (79% στην Ευρωζώνη) τάσσονται υπέρ της ΟΝΕ και του ευρώ, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών.

Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν το κοινό νόμισμα

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα τα αποτελέσματα του «Ευρωβαρόμετρου», της τακτικής δημοσκόπησης για τις στάσεις και τις αντιλήψεις των Ευρωπαίων που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, οι παγκόσμιες αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablets θα διαμορφωθούν φέτος σε 403 εκατ. μονάδες.

Κάτω από τα επίπεδα του 2019 οι πωλήσεις υπολογιστών το 2023

Από: EBR | Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023

Σε στενωπό θα παραμείνει και το 2023 η παγκόσμια αγορά υπολογιστικών συσκευών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet), εν μέσω της διεθνούς γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

I have a dream...

Από: EBR

Ονειρεύομαι μια πολιτική ζωή με φυσιολογικούς ανθρώπους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Με €429 εκατ. στηρίζει η Ε.Ε. καινοτόμα διδακτορικά προγράμματα

Με €429 εκατ. στηρίζει η Ε.Ε. καινοτόμα διδακτορικά προγράμματα

Χρηματοδοτική στήριξη ύψους €419 εκατ. θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε καινοτόμα διδακτορικά προγράμματα

Οικονομία

ΙΝΣΕΤΕ: Περισσότερες από 1 στις 5 θέσεις στα ξενοδοχεία δεν καλύφθηκε το 2022

ΙΝΣΕΤΕ: Περισσότερες από 1 στις 5 θέσεις στα ξενοδοχεία δεν καλύφθηκε το 2022

Περισσότερες από 1 στις 5 θέσεις στα ξενοδοχεία δεν καλύφθηκε το 2022 σύμφωνα με σχετική μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron