Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Τη δημοσκόπηση, που έγινε στα μέσα Ιανουαρίου σε δείγμα χιλίων ανθρώπων, και έχει τίτλο « Τι πιστεύουν οι Έλληνες σε ένα τοπίο που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει» παρουσίασε ο πρόεδρος της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ , Στράτος Φαναράς με τον συντονισμό του Ηλία Νικολαϊδη , διευθυντή περιεχομένου της ΔιαΝέοσις.

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η ΔΙΑνέοσις, παρουσιάστηκε στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Σε ερώτηση του Simon Nixon, Editor του Wealth of Nations, για το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Πατέλης παραδέχθηκε ότι, ενώ αυξάνεται ο δανεισμός προς τις μεγάλες εταιρείες, στα νοικοκυριά η χρηματοδότηση είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γι’ αυτό και πρέπει να αλλάξει το μείγμα και να δοθούν πιο πολλά στεγαστικά δάνεια, μιας και οι περισσότερες αγοραπωλησίες ακινήτων γίνονται χωρίς δανεισμό.

Α. Πατέλης: «Tο όραμα του πρωθυπουργού είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη»

Από: EBR | Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Στο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας για ανάπτυξη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης

«Πρέπει να παραιτηθεί κανείς για να έχει ενδιαφέρον μια ομιλία», είπε ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, μετά την παρατήρηση του δημοσιογράφου και παρουσιαστή ειδήσεων της ΕΡΤ, κ. Απόστολου Μαγγηριάδη, ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

Α. Τσίπρας: Στην Ελλάδα το διακύβευμα των εκλογών είναι να επανισσοροπήσει το πολιτικό σύστημα

Από: EBR | Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Στη δεύτερη δημόσια παρέμβασή του μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε, σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Αλέξης Τσίπρας

Με τους κυβερνοεγκληματίες να κλέβουν κατά μέσο όρο 50,9 στοιχεία πρόσβασης ανά μολυσμένη συσκευή, η απειλή που αποτελούν τα data-stealers αυξάνεται τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Επταπλασιάστηκαν οι μολύνσεις με κακόβουλο λογισμικό κλοπής δεδομένων

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024

Σχεδόν 10 εκατ. συσκευές έπεσαν θύματα κακόβουλου λογισμικού κλοπής δεδομένων το 2023, μέγεθος που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 643% τα τελευταία τρία χρόνια

Σύμφωνα με σχετικό report της IDC, οι ευρωπαϊκές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια θα αυξηθούν φέτος κατά 12,3%, ενώ η αγορά θα κινηθεί με διψήφια ανάπτυξη καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027, οπότε αναμένεται να φθάσουν τα $84 δισ.

Με διψήφιο ρυθμό θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2024

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024

Άλλη μια χρονιά ισχυρής διψήφιας ανάπτυξης θα πετύχει το 2024 η ευρωπαϊκή αγορά κυβερνοασφάλειας

Η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας οδηγεί στη δημιουργία 150 θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας ουσιαστικά την απασχόληση.

ΒΑΤ Hellas: Σημαντική στήριξη στην Ελλάδα και νέες θέσεις εργασίας με επίκεντρο την τεχνολογική καινοτομία

Από: EBR | Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024

H εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική παρουσία στην Ελλάδα με άξονα την επιστήμη και την τεχνολογία αιχμής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα ανησυχητικό εύρημα είναι ότι τα συστήματα ICS στα οποία αποκλείστηκαν προγράμματα εξόρυξης (mining) για τα Windows αυξήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα κατά 1,4 φορές το δεύτερο εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Αύξηση των κυβερνο-επιθέσεων σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από: EBR | Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024

Ο κλάδος του ψηφιακού μετασχηματισμού στις κτιριακές υποδομές ήταν ο πιο συχνός στόχος του κυβερνοεγκλήματος το 2ο εξάμηνο του 2023

Οι συνδρομητές υπηρεσιών περιαγωγής θα φτάσουν το 1,25 δισ. παγκοσμίως το 2024, ξεπερνώντας τα προπανδημικά επίπεδα.

Πάνω από 1,25 δισ.συνδρομητές σε υπηρεσίες περιαγωγής στο 2024

Από: EBR | Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024

Μια ευρύχωρη δεξαμενή εσόδων για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παραμένουν οι υπηρεσίες περιαγωγής (roaming)

Πλέον, σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες αγοράζουν online (77%).

Ραγδαία αύξηση του e-commerce: 8 στους 10 Έλληνες αγοράζουν online

Από: EBR | Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024

Ραγδαία αύξηση συνεχίζουν να εμφανίζουν οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα, με το e-commerce να καταγράφει υψηλά επίπεδα πωλήσεων στην ελληνική αγορά

Στόχος της έκθεσης ήταν να ποσοτικοποιηθεί η οικονομική συνεισφορά του αμπελοοινικού τομέα στην ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη κάθε στάδιο της αλυσίδας παραγωγής και εμπορικής διακίνησης και αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπό του σε Έρευνα & Καινοτομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Περιβάλλον.

Το Κρασί πρωταγωνιστής στην κοινωνικοοικονομική και αγροτική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από: EBR | Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024

Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Οίνων παρουσίασε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από την PwC και έχει ποσοτικοποιήσει την εντυπωσιακή κοινωνικοοικονομική και περιβαλλοντική συμβολή του αμπελοοινικού τομέα στην EE

Υποσχόμενη να είναι «πολύ προσεκτική» σε αυτό το ζήτημα, η Buch θέλει οι τράπεζες να χρησιμοποιούν πιο συγκεκριμένα σενάρια για να χαρτογραφήσουν πώς μπορεί να υλοποιηθούν οι κίνδυνοι στο μέλλον.

ΕΚΤ: Έρχονται πτωχεύσεις, γεωπολιτικές εντάσεις και αναταραχές

Από: EBR | Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024

Η κορυφαία τραπεζική εποπτική αρχή της Ευρώπης προειδοποιεί για δύσκολους καιρούς

Σήμερα η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχει φθάσει στην υψηλότερη τιμή στην ιστορία του όπως δείχνει το μηνιαίο διάγραμμα ξεπερνώντας τα 2.160,00 $ από περίπου 200$ που ήταν το 2001.

Τι αυξάνει την τιμή του χρυσού

Από: EBR | Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024

Η τιμή του χρυσού επηρεάζεται από μια περίπλοκη αλληλεπίδραση παραγόντων, που αντικατοπτρίζει την κατάστασή του ως πολυεπίπεδο περιουσιακό στοιχείο

Στην πραγματικότητα, αυτό το τρίμηνο αποτυπώνονται οι υψηλότερες προοπτικές απασχόλησης, που έχουν καταγραφεί στην Πληροφορική από το 2022. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά στην τριμηνιαία αύξηση του κλάδου της Πληροφορικής, ξεπερνώντας τη μέση τριμηνιαία αύξηση στον τομέα αυτόν κατά 33%.

Το 43% των εταιρειών πληροφορικής θέλει να κάνει προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο

Από: EBR | Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024

Μπαράζ προσλήψεων στην πληροφορική αναμένεται το επόμενο τρίμηνο, με το 43% των επιχειρήσεων του κλάδου να δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις τους προσεχείς τρεις μήνες

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για να αποδείξει τη συμπληρωματικότητα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής αναφέρθηκε σε δράσεις του Υπουργείου Οικονομικών στην Ελλάδα, που ενισχύουν τελικά τις κοινωνικές πολιτικές και σε δράσεις του Υπουργείου Εργασίας, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.

Χατζηδάκης στο Ecofin: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί την ανάπτυξη για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής

Από: EBR | Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024

«Η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή είναι στόχοι συμπληρωματικοί. Όσο πιο δυνατή και ανταγωνιστική είναι μία οικονομία τόσο περισσότερους πόρους διαθέτει για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.»

Όταν μια χώρα καθορίζει τα επιτόκια τόσο για τον δανεισμό όσο και για τις καταθέσεις, διαδραματίζεται μια διπλή μεταφορά πλούτου: από τους καταθέτες προς τους δανειολήπτες και από τους καταθέτες προς το τραπεζικό σύστημα.

Οικονομικές πολιτικές αναδιανομής πλούτου

Από: EBR | Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024

Υπάρχουν πολλές οικονομικές πολιτικές που μεταφέρουν πλούτο ή στερούν πλούτο από τους πολίτες μιας χώρας

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα ξεκινήσουν σταδιακά οι κύκλοι αντικατάστασης των συσκευών τεχνολογίας, ειδικά για κατηγορίες που κινούνται πιο γρήγορα, όπως τα smartphones και οι φορητοί υπολογιστές.

Σε θετικό πρόσημο επιστρέφει η αγορά καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας

Από: EBR | Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024

Θετικό πρόσημο αναμένεται το 2024 στην παγκόσμια αγορά διαρκών καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας

Οι πωλήσεις της παγκόσμιας αγοράς τηλεόρασης μειώθηκαν κατά 3% το 2023 φτάνοντας τα 223 εκατ. μονάδες.

Κατά 3% μειώθηκαν οι πωλήσεις τηλεοράσεων παγκοσμίως το 2023

Από: EBR | Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024

Πτωτικά κινήθηκε το 2023 η παγκόσμια αγορά των τηλεοράσεων με τις πωλήσεις να μειώνονται, παρά τη σημαντική ανάπτυξη που σημειώθηκε σε συγκεκριμένες αγορές του πλανήτη

Όσον αφορά τον αντίκτυπο της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα ανάλυσης της EY-Parthenon, αυτός αναμένεται να είναι ευρύς, με το 67% των θέσεων εργασίας στις ανεπτυγμένες οικονομίες και το 57% στις αναδυόμενες, να θεωρούνται μετρίως έως πολύ εκτεθειμένες στις επιπτώσεις της.

Με βέλτιστες πρακτικές ΑΙ, οι εταιρείες μπορούν να τριπλασιάσουν την αξία τους

Από: EBR | Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024

Το 10% των επιχειρήσεων, που θα εφαρμόσουν τις βέλτιστες πρακτικές τεχνητής νοημοσύνης μέχρι το 2025, θα δημιουργήσουν τουλάχιστον τριπλάσια αξία ως αποτέλεσμα της χρήσης της

Ο νέος νόμος θα ψηφιστεί μέσα στο 2024 και θα προβλέπει φορολογικά κίνητρα και ενισχύσεις από το ΕΣΠΑ και την Αναπτυξιακή Τράπεζα για τις επιχειρήσεις που καινοτομούν, τομέας στον οποίο υπάρχει ήδη πρόοδος με επιχειρήσεις που παράγουν και εξάγουν.

Χατζηδάκης: Fast track προσλήψεις για τις θυγατρικές του Υπερταμείου

Από: EBR | Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024

Την κατάθεση νομοσχεδίου που θα ορίζει τους κανόνες ευελιξίας στις προσλήψεις και τις αλλαγές στους κανονισμούς προμηθειών για τις θυγατρικές του Υπερταμείου, εξήγγειλε ο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Για την ακρίβεια, σήμερα, ένας στους τρεις Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το Chat GPT, ωστόσο, οι δύο στους τρεις δηλώνουν επιφυλακτικοί απέναντί της.

1 στους 3 Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το Chat GPT

Από: EBR | Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Αμφίθυμοι έναντι της τεχνητής νοημοσύνης είναι, επί του παρόντος, οι Έλληνες

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Από: EBR

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλαδα και την Τουρκία

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Τη σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών και τη μεγάλη πρόκληση που συνιστά η ακροδεξιά για την κοινή πορεία της Ευρώπης, ανέδειξε η συζήτηση που διοργάνωσε το Martens Centre και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Οικονομία

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η ΔΙΑνέοσις, παρουσιάστηκε στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron