Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

«Ένα διχασμένο κοινοβούλιο σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να περάσει τις περικοπές στον προϋπολογισμό που είναι απαραίτητες για να συμμορφωθεί η Γαλλία με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και να θέσει το δημόσιο χρέος της σε βιώσιμο μονοπάτι», σχολίασε ο Jack Allen-Reynolds, αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος για την ευρωζώνη της Capital Economics.

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Εντείνονται οι φόβοι για τον ήδη διογκωμένο προϋπολογισμό που έχει η Γαλλία, κίνδυνος να τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αναμένεται θα παρουσιάσει ένα όραμα για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά της και να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια παγκόσμια οικονομία που γίνεται όλο και πιο «σκληρή».

Politico: Ο Ντράγκι ετοιμάζει το οικονομικό του «μανιφέστο» για το μέλλον της Ευρώπης

Από: EBR | Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Κάτι μεγάλο ετοιμάζει ο Μάριο Ντράγκι

Ο προϋπολογισμός θα συμπληρωθεί με εκταμιεύσεις κατ’ εκτίμηση ποσού ύψους 72 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του NextGenerationEU.

Προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2025: στόχος του η ενίσχυση της χρηματοδότησης των προτεραιοτήτων της Ευρώπης

Από: EBR | Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Η Επιτροπή πρότεινε στις χώρες -μέλη, ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 199,7 δισ. ευρώ για το 2025

Αν και δεν βιώνουμε το τέλος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος – αυτό θα ήταν υπερβολικό -, τα αποτελέσματα των εκλογών συνιστούν οπισθοδρόμηση στην πορεία για μεγαλύτερη συνοχή και αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το πολιτικό τοπίο της Ευρώπης επαναπροσδιορίζεται

Από: EBR | Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Οι ευρωπαίοι ψηφοφόροι έχουν μετατοπίσει τις πολιτικές ισορροπίες προς τα δεξιά

Πρόκειται για μια υπηρεσία μίας στάσης, που προσφέρει ζωτικής σημασίας πληροφορίες και υπηρεσίες στην ερευνητική κοινότητα.

Πλατφόρμα ταλέντων για το ερευνητικό δυναμικό εγκαινιάζει η Ε.Ε.

Από: EBR | Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Την πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας - ERA Talent Platform, η οποία αποτελεί μια καινοτόμο λύση για ερευνητές, ερευνήτριες και ερευνητικά ιδρύματα, εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το αργότερο μια φορά τον χρόνο, οι επικεφαλής των κομμάτων Ευρωβουλευτής, σε μια προαναγγελθείσα συνέντευξη τύπου, να ενημερώνει τον ελληνικό λαό τα επιτεύγματα του Ευρωκοινοβουλίου, γενικά για την Ε.Ε. και ειδικότερα για την Ελλάδα. Σε ποια συνέβαλαν ή όχι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, καθώς και οι συγκεκριμένες προσπάθειες/προτάσεις της Ευρωομάδας τους και ποιες πέτυχαν και ποιες απέτυχαν ή αγνοήθηκαν.

Ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών

Από: EBR | Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024

Να θεσπιστούν όροι ενημέρωσης των Ελλήνων, τακτικά και συγκεντρωτικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η έννοια της ανωτέρας βίας επιτρέπει στους γεωργούς που δεν έχουν καταφέρει να εκπληρώσουν όλες τις απαιτήσεις της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) λόγω έκτακτων και απρόβλεπτων γεγονότων που εκφεύγουν του ελέγχου τους (όπως σοβαρές ξηρασίες ή πλημμύρες) να μην χάσουν τη στήριξη της ΚΓΠ.

Η Επιτροπή παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη στήριξη των γεωργών σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων

Από: EBR | Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024

Η Επιτροπή εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία αποσαφηνίζει την επίκληση της ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων στον γεωργικό τομέα της ΕΕ

Η εν λόγω Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αρμόδια για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την κινητικότητα και τις μεταφορές. Η έναρξη ισχύος του διορισμού θα καθοριστεί προσεχώς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διορίζει νέα Διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών

Από: EBR | Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διορίσει την κ. Φωτεινή Ιωαννίδου ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πλωτών Μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών

Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με θέματα σχετικά με το κλίμα, το περιβάλλον και την ενέργεια, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τις υποδομές, την ισότητα των φύλων, την ανθρώπινη ανάπτυξη, τη μετανάστευση και τον αναγκαστικό εκτοπισμό, την ειρήνη και τη διακυβέρνηση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την απασχόληση και τη νεολαία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά έως τα μεσάνυχτα της 30ής Ιουνίου, ώρα Βρυξελλών.

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Lorenzo Natali

Από: EBR | Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Από την 29η Μαίου οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το εμβληματικό βραβείο δημοσιογραφίας της ΕΕ Lorenzo Natali 2024

Σε μια κρίσιμη για το ευρωπαϊκό μέλλον συγκυρία, οι ευρωεκλογές διεξάγονται με εθνική ατζέντα. Η Ευρώπη απουσιάζει από την πολιτική αντιπαράθεση. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ευρωεκλογές 2024: Για τι και ποιους ψηφίζουμε

Από: EBR | Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές οι θέσεις των κομμάτων για το ευρωπαϊκό μέλλον αγνοούνται

Η βιομηχανία αδρανών υλικών, η οποία περιλαμβάνει άμμο, χαλίκι και θρυμματισμένη πέτρα, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας, υποστηρίζοντας τον κατασκευαστικό τομέα, τη μεταποίηση και την ανάπτυξη των υποδομών.

Ο ρόλος της βιομηχανίας αδρανών υλικών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης

Από: EBR | Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Καθώς η ΕΕ προετοιμάζεται για τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές και την επακόλουθη σύσταση νέας Επιτροπής το φθινόπωρο, ο κλάδος των αδρανών υλικών βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή

Η κακοφωνία της Δύσης δεν είναι απλώς ένα σύμπτωμα της συνεχώς καταγγελλόμενης ασθενούς ηγεσίας· υπάρχει κάτι βαθύτερο- ανομολόγητη προς το παρόν πρόκληση για το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι Ευρωεκλογές ως γεωπολιτικό διακύβευμα

Από: EBR | Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ταλαντεύονται ανάμεσα στην απομονωτική τους παράδοση και την εμπλοκή στα ευρασιατικά διακυβεύματα

«Διανύοντας πλέον τον 27ο μήνα του πολέμου, με τους Ρώσους στην επίθεση σε δύο μέτωπα, στο Ντονμπάς και το Χάρκοβο, διαπιστώνουμε ότι οι αρχικές προσδοκίες των ηγετών σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν διαψευστεί πανηγυρικά, εντός αλλά και εκτός του πεδίου μάχης.»

To φιάσκο μεγατόνων στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις

Από: EBR | Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ το κόστος της δυτικής βοήθειας υπολογίζεται ως τώρα σε περίπου 380 δισ. δολάρια

Στη δική μας χώρα αυτή την περίοδο πριν τις ευρωεκλογές, ο λαϊκισμός έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα ύψη.

Τα προβλήματα της Ευρώπης και ο λαϊκισμός των Ευρωεκλογών

Από: EBR | Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Από εκείνη την ημέρα του 19ου αιώνα που καθιερώθηκε η καθολική ψηφοφορία, καθιερώθηκε και η δημαγωγία για την προσέλκυση της ψήφου του «λαού»

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ λόγω των πρακτικών που εφαρμόζουν τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία όσον αφορά τις πληρωμές προς τους προμηθευτές τους, οι οποίες παραβιάζουν την οδηγία για τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

Από: EBR | Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το έγκυρο politico.eu, «η πρόσφατη ενδιάμεση αναθεώρηση του προϋπολογισμού της ΕΕ αποκάλυψε ότι το μπλοκ ξεμένει από μετρητά, μετά την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας πανδημίας, ενός πολέμου στο κατώφλι της, διαρθρωτικά υψηλού ενεργειακού κόστους και συρρίκνωσης του οικονομικού βάρους παγκοσμίως. Επιπλέον, ο πληθυσμός της ΕΕ θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνεται αυτή τη δεκαετία, παρασύροντας την οικονομία μαζί του».

«Show me the money»: Το μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα

Από: EBR | Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μέσα σε περίπου δύο χρόνια η Ευρώπη κινδυνεύει να υποστεί τριπλό σοκ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας προέβλεψε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα έχει μια πολύ ισχυρή παρουσία και κυρίαρχο ρόλο στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και ότι θα εξασφαλιστεί η συνεργασία με τους Σοσιαλιστές και τους Φιλελεύθερους, αλλά με πιο περιορισμένη συνοχή σε κάποια ζητήματα.

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Από: EBR | Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Τη σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών και τη μεγάλη πρόκληση που συνιστά η ακροδεξιά για την κοινή πορεία της Ευρώπης, ανέδειξε η συζήτηση που διοργάνωσε το Martens Centre και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ο Νικολάος Κυριακίδης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Cyprus Forum, τόνισε ότι πρέπει να μείνει ανοιχτός ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, θυμίζοντας ότι πριν από 20 χρόνια, τα σύνορα ήταν κλειστά και δεν υπήρχε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, πράγμα που σημαίνει ότι έχει γίνει κάποια πρόοδος.

Άμεση η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού για την ευημερία της ευρύτερης περιοχής

Από: EBR | Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων προκειμένου να προχωρήσει η λύση του Κυπριακού προβλήματος και να υπάρξει μια λύση αμοιβαία επωφελής για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές τόνισαν οι ομιλητές

Σήμερα όμως, λίγους μήνες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου τι έχουμε; Βασικά τις ίδιες διαπιστώσεις και ανησυχίες (και μάλλον χειρότερες) από αυτές πριν τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2019.

Οι κρίσιμες Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

Από: EBR | Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024

Ας ξεκινήσουμε με μια θετική αισιόδοξη θεώρηση για το θεσμικό όργανο της Ένωσης, το μόνο που εκλέγεται από το 1979 με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο ΑΙ θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην εφαρμογή του νόμου για την τεχνητή νοημοσύνη (AI Act), του πρώτου ολοκληρωμένου νόμου στον κόσμο για το ΑΙ. Μέσω του Γραφείου, η Ε.Ε. θέλει να υποστηρίξει την ανάπτυξη και χρήση αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης, προστατεύοντας παράλληλα από κινδύνους της.

Ευρωπαϊκό Γραφείο Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί η Ε.Ε.

Από: EBR | Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024

Τη φιλόδοξη στρατηγική της για τη δημιουργία του πρώτου, παγκοσμίως, ασφαλούς οικοσυστήματος για την τεχνητή νοημοσύνη, αρχίζει να υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Η τραγωδία Μακρόν (και πολιτικής)

Από: EBR

Το εμφανώς τραγικό πρόσωπο/ήρωας στο πολιτικό δράμα της Γαλλίας, ο κορυφαίος πρωταγωνιστής, είναι βεβαίως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Εντείνονται οι φόβοι για τον ήδη διογκωμένο προϋπολογισμό που έχει η Γαλλία, κίνδυνος να τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ

Οικονομία

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Στην οικονομική σφαίρα μία πράξη, ένας θεσμός, ένας νόμος, παράγουν όχι μόνον ένα αποτέλεσμα αλλά μία σειρά αποτελεσμάτων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron