Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Η Επιτροπή κατηγορήθηκε για επιτάχυνση της κλιματικής κατάρρευσης μέσω της καύσης του ξύλου αμέσως μετά την παρουσίαση του πακέτου «Fit for 55» ως μέρος της Νέας Στρατηγικής για τα Δάση.

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορήθηκε για «καταστροφή των δασών» αφού δημοσίευσε τις προτάσεις της, καθώς αυτές δεν αποτρέπουν την καύση των δέντρων για παραγωγή ενέργειας

«Τον σχεδιασμό ψηφιακού ευρώ διερευνά η ΕΕ την επόμενη διετία-Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν διαπίστωσε τεχνικά εμπόδια στη φάση των προκαταρκτικών δοκιμών».

Πιο κοντά στην έκδοση ψηφιακού ευρώ η ΕΕ

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Ομαλά -όπως όλα δείχνουν- εξελίσσεται η σταδιακή προσέγγιση της Ευρώπης προς τα ψηφιακά νομίσματα και δη το ευρώ, στα βήματα άλλων ανταγωνιστικών οικονομιών, όπως η Κίνα ή οι ΗΠΑ

«Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη πραγματοποιούν μεταρρυθμίσεις σχετικά με τα συστήματά τους απονομής δικαιοσύνης, αν και με διαφορές ως προς την εμβέλεια, τη μορφή και την πρόοδο.»

Το κράτος δικαίου κατά το 2021

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Η έκθεση της ΕΕ δείχνει ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στα κράτη μέλη αλλά επισημαίνει και σοβαρές ανησυχίες

«Είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να χωρέσουν τεχνοκράτες μέσα στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο κυριαρχούν  ως αναντικατάστατα κριτήρια λήψης των αποφάσεων το πολιτικό κόστος και η πολιτική ιδιοτέλεια, πτυχές ασυμβίβαστες με τον ρόλο του τεχνοκράτη στην λειτουργία του ως πολιτικού.»

Τεχνοκράτες: Θαυματοποιοί ή αποδιοπομπαίοι τράγοι;

Από: EBR | Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Κατά την κορύφωση της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, ιδίως όταν κυριολεκτικά αλωνίζανε στη χώρα η τρόικα, ή αργότερα «οι Θεσμοί» της Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ό όρος «Τεχνοκράτης» ήταν και είναι στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής ρητορικής και των ΜΜΕ.

Η διακοπή των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού εξαιτίας της πανδημίας οδήγησε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ε.Ε. να αγωνιστούν για την ανεξαρτησία τους από τρίτες χώρες σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας- όπως τονίζεται στην επικαιροποιημένη βιομηχανική στρατηγική.

Οι ιδεολογικές συζητήσεις γύρω από τη βιομηχανική στρατηγική της Ε.Ε. αναθερμαίνονται

Από: EBR | Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

Οι ιδεολογικές συζητήσεις για το μέλλον της βιομηχανικής στρατηγικής της Ευρώπης αναθερμαίνονται ενώ η ένωση επανεξετάζει τον καλύτερο τρόπο επίτευξης στρατηγικής ανεξαρτησίας από ξένους προμηθευτές σε βασικούς οικονομικούς τομείς

«Η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί δράσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, γι’ αυτό και η Επιτροπή υποβάλλει δώδεκα νομοθετικές προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των κρατών-μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.»

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Πακέτο μέτρων για την κλιματική ουδετερότητα

Από: EBR | Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

To σχέδιό της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το λεγόμενο «Fit for 55», παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή — ένα κολοσσιαίο νομοθετικό πακέτο, με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55% ως το 2030, σε σχέση με το 1990

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

«Γνωρίζουμε ότι η τρέχουσα οικονομία ορυκτών καυσίμων έχει φτάσει στα όριά της», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, κατά την παρουσίαση του πακέτου.

Η Ε.Ε. αποκαλύπτει σχέδιο μείωσης των εκπομπών κατά 55% έως το 2030 και «αποχαιρετισμού» των ορυκτών καυσίμων

Από: EBR | Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε πρόσφατα μια ριζική αναθεώρηση των νόμων της Ε.Ε. για την ενέργεια και το κλίμα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55% πριν από το τέλος της δεκαετίας και την αποφασιστική εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων

«Είναι δύσκολο η δραματική επίδραση της αποχώρησης αυτής για τον αφγανικό λαό (ιδίως για τις γυναίκες) να κινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον των ηγετών της Δύσης.»

Μια αναίσχυντη και σκληρή αποχώρηση

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Για ακόμη μια φορά, οι Ταλιμπάν κυριαρχούν στο Αφγανιστάν. Οι δυτικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δεν έχουν ολοκληρώσει καν την αναίσχυντη αποχώρησή τους, και η χώρα έχει καταληφθεί από τους Ταλιμπάν

«Η Ελλάδα ηγείται ενός προγράμματος PESCO, του CTIRISP (πλατφόρμα κοινής χρήσης πληροφοριών για απειλές και περιστατικά στον κυβερνοχώρο).»

Ζίρι Τσέντιβι: Η Ελλάδα είναι από τα πιο δραστήρια μέλη της ΕΕ σε πολλές αμυντικές δραστηριότητες

Από: EBR | Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021

«Η Ελλάδα είναι από τα πιο δραστήρια κράτη μέλη της ΕΕ σε πολλές αμυντικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (European Defence Agency -EDA), καθώς και αυτών της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας»

«Το ΔΝΤ προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Ευρώπης θα μπορούσε να επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα μέχρι το 2022.»

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία - και τι πρόκειται να ακολουθήσει

Από: EBR | Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη ισχύος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας τον Δεκέμβριο του 2019, το τοπίο της Ε.Ε. έχει αλλάξει κατά πολύ, με την πανδημία της COVID-19 να έχει προκαλέσει μείωση του ΑΕΠ της ένωσης κατά 6,1% για το 2020

«Η σημερινή στρατηγική για τη βιώσιμη χρηματοδότηση είναι το κλειδί για την ιδιωτική χρηματοδότηση προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα και για να αντιμετωπισθούν οι περιβαλλοντικές προκλήσεις».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφεται στη χρηματοδότηση για την επίτευξη μιας «κλιματικά ουδέτερης ηπείρου»

Από: EBR | Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

Η Ευρώπη σχεδιάζει να διοχετεύει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε βιώσιμες επενδύσεις κάθε χρόνο μέσω των ευρωπαϊκών τραπεζών και αγορών για την οικοδόμηση της πρώτης «κλιματικά ουδέτερης ηπείρου» μέχρι το 2050

Νέα χρηματοδότηση από το 2021 για διασυνοριακά έργα στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και της ψηφιακής τεχνολογίας.

30 δισ. ευρώ σε έργα υποδομής για την καλύτερη διασύνδεση των περιφερειών της ΕΕ

Από: EBR | Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

Την Τετάρτη το ΕΚ ενέκρινε το νέο μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» εξασφαλίζοντας νέα χρηματοδότηση στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και της ψηφιοποίησης για την περίοδο 2021-2027

«Τα κριτήρια βιωσιμότητας της Ε.Ε. δεν αρκούν για να σταματήσει η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της Εσθονίας, του δεύτερου μεγαλύτερου εξαγωγέα πέλλετ της Ε.Ε.»

Οι κανονισμοί της Ε.Ε. οδηγούν στην καταστροφή των δασών της Εσθονίας

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

Οι κανονισμοί της Ε.Ε. που ενθαρρύνουν τη χρήση πέλλετ για την επίτευξη των στόχων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οδηγούν στην καταστροφή και την υποβάθμιση των δασών στην Εσθονία, σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace

«Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε τα μέτρα (έκτακτης στήριξης) τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2022 και σε κάθε περίπτωση έως ότου κρίνουμε ότι η φάση της κρίσης του κορονοϊού έχει περάσει. Αν και η ανάκαμψη αρχίζει τώρα να εκδηλώνεται, παραμένει εύθραυστη».

Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός δεν θα έχει διάρκεια – Θα υποχωρήσει πάλι το 2022

Από: EBR | Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021

Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)

«Η διαφωνία για τη Σύνοδο Κορυφής με τη Ρωσία επισκίασε το ζήτημα της (πιθανότατα) τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για μια από τους μεγαλύτερους ηγέτες της Ε.Ε.».

Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για την Merkel

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021

Η Angela Merkel δήλωσε ότι η απόφαση των υπολοίπων ηγετών της Ε.Ε. να απορριφθεί η ιδέα της για την πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής με τον Vladimir Putin κατέδειξε ότι «δεν εμπιστευόμαστε πολύ ο ένας τον άλλον»

«Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, ιδίως σ’ έναν ψηφιακό κόσμο που έχει φέρει επανάσταση στην αγορά αγαθών, στις υπηρεσίες και στις χρηματοοικονομικές αγορές...»

Προστασία των καταναλωτών

Από: EBR | Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021

Η Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες της ΕΕ για την ασφάλεια των προϊόντων και την καταναλωτική πίστη

«Το 48% των Ευρωπαίων αναφέρει την ευκολία του delivery ως βασικό λόγο για να πραγματοποιούν online τις αγορές τους.»

Το 50% των Ευρωπαίων θέλει να αυξήσει τις online αγορές του

Από: EBR | Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021

Σε μια άνευ προηγουμένου επιτάχυνση των ψηφιακών αγορών, συνεχίζει να οδηγεί η πανδημία. Οι Ευρωπαίοι δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να επιλέγουν το ψηφιακό κανάλι για τις αγορές τους

Με μια αναφορά στην πρόταση του ΣΕΔΕ Ε.Ε., το Bloomberg ανέφερε ότι θα περιοριστούν κατά πολύ οι άδειες που θα εκδίδονται από το ΣΕΔΕ Ε.Ε.

Η Ε.Ε. σχεδιάζει την οριοθέτηση της αγοράς άνθρακα

Από: EBR | Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να δημιουργήσει μια πιο «σφιχτή» αγορά άνθρακα προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές πιο γρήγορα και να θέσει τιμή στη ρύπανση και σε νέους τομείς, σύμφωνα με το Bloomberg

«Η Ε.Ε. έχει εξελιχθεί σημαντικά ως ενιαία ψηφιακή αγορά τα τελευταία χρόνια λόγω της εφαρμογής της ομώνυμης ευρωπαϊκής πολιτικής (European Digital Singe Market) από το 2015 έως το 2019.»

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η παγκόσμια ψηφιακή αγορά

Από: EBR | Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021

Αν δει κανείς την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια ενιαία οντότητα ψηφιακής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο, παρατηρεί ότι, ενώ έχει αναπτυχθεί σημαντικά σε επίπεδο αξιοποίησης και κατανάλωσης ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών, υπολείπεται στην παραγωγή λογισμικού και τεχνολογικών υποδομών

«Η Επιτροπή ανανεώνει τη δέσμευσή της να επικαιροποιήσει τους κανόνες για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, εγκρίνοντας το στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία για την περίοδο 2021-2027.»

Πώς το στρατηγικό πλαίσιο της Ε.Ε. συνεισφέρει στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία στην αγορά εργασίας

Από: EBR | Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021

Η πανδημία COVID-19 κατέδειξε πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία (ΑΥΕ) για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, για τη λειτουργία της κοινωνίας μας και για τη συνέχεια κρίσιμων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Ιουλία Τσέτη: Νέο μοντέλο παραγωγής, χρηματοδότηση της έρευνας, βιώσιμη ανάπτυξη

Από: EBR

Η πανδημία -όσο οδυνηρή κι αν είναι- μας έδωσε μια ευκαιρία να αφυπνιστούμε. Να αντιληφθούμε ότι στο μέλλον πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεργάσιμοι και να στραφούμε στο μοντέλο “Big Pharma”

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορήθηκε για «καταστροφή των δασών» αφού δημοσίευσε τις προτάσεις της, καθώς αυτές δεν αποτρέπουν την καύση των δέντρων για παραγωγή ενέργειας

Οικονομία

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικότητα παρά την σφοδρότητα της πανδημίας επέδειξαν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron