Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανοιχτά ονόμασε την Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο (με αφορμή την πρόκληση που επιχείρησε η Τουρκία εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες στον Εβρο) ως την «ασπίδα» (shield) των συνόρων της Ευρώπης.

Η Ελλάδα ως σύνορο της Ευρώπης

Με την Τουρκία να απομακρύνεται αξιακά από την Ευρώπη και τη Δύση και την προοπτική ένταξης της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κάτω από τις κρατούσες συνθήκες να έχει, ως φαίνεται, ακυρωθεί, η Ελλάδα έχει εκ των πραγμάτων αναδειχθεί στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης/ΕΕ

Ο Ερντογάν, πιστός στη φιλογερμανική τουρκική παράδοση, έχει υιοθετήσει τις επιδιώξεις του ζωτικού χώρου, αντιγράφοντας μάλιστα τον Χίτλερ στην εφαρμογή του ιμπεριαλιστικού αυτού ιδεολογήματος και στη βήμα προς βήμα επίτευξή του.

Η Τουρκία και ο κατά Χίτλερ ζωτικός χώρος

Από: EBR | Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν, πιστός στη φιλογερμανική τουρκική παράδοση, έχει υιοθετήσει και τις επιδιώξεις του ζωτικού χώρου, αντιγράφοντας μάλιστα τον Χίτλερ στην εφαρμογή του ιμπεριαλιστικού αυτού ιδεολογήματος και στη βήμα προς βήμα επίτευξή του

«Ως υπουργείο Τουρισμού γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σκληρά έχει πληγεί η ελληνική τουριστική βιομηχανία από την πανδημία COVID-19. Ο κορωνοϊός χτύπησε ανελέητα τον κλάδο, όμως αυτό είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο.»

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η επόμενη ημέρα για τον τουρισμό

Από: EBR | Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι άραγε ζήτημα τόλμης το να μιλά κανείς σήμερα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό υποδομών, για την υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών λύσεων ή για «πράσινη» αειφόρο ανάπτυξη;

«Το 2020 είναι η χρονιά της πανδημίας και του lockdown, που φρέναρε την οικονομία του πλανήτη και επηρέασε πολυδιάστατα τη ζωή όλων μας, ευπαθών και μη, γονέων και μη, εργαζομένων και μη.»

COVID-19: Τι κάνουμε τώρα

Από: EBR | Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πέρασαν περίπου 9 μήνες από τη διαπίστωση της νέας ασθένειας που πλέον όλοι γνωρίζουμε ως νόσο του COVID-19

«Υπάρχει η ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας σχετικά με τη βοήθεια στους ερευνητές και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τη γενική κυβέρνηση.»

Αγώνας μετ’ εμποδίων η έρευνα στην Ελλάδα

Από: EBR | Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η εμπειρική έρευνα στα οικονομικά -και όχι μόνο- συχνά απαιτεί τη χρήση δεδομένων τα οποία δεν είναι διαθέσιμα από τους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της συλλογής και διάθεσης στατιστικών στοιχείων στο ευρύ κοινό

«Αν η πανδημία συνεχιστεί, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν οι αγορές χρήματος που σήμερα δεν θέλουν και πολλά πολλά να βγάλουν μια χώρα εκτός ...γηπέδου....!»

Το «μαξιλάρι» και ο Χρ. Σταϊκούρας

Από: Athanase Papandropoulos | Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί είναι άδικη η κριτική που ασκείται στον υπουργό Οικονομίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

«Το social distancing ήταν αναμενόμενο ότι θα συνεπάγεται οικονομική καθίζηση. Οι αποστάσεις νεκρώνουν τις επιθυμίες, τις συναλλαγές, το εμπόριο. Η κοινωνία βγήκε από τους δρόμους και μπήκε στις οθόνες όπου και επικοινωνεί σαν να καταναλώνει.»

Το χρήμα κρύφτηκε στα ενδότερα του συστήματος

Από: EBR | Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

H ανασφάλεια όλων για το μέλλον ξεπερνάει πλέον τον φόβο της πανδημίας και των εθνικών μας θεμάτων

«Με το 80% των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εισέρχεται στην τριτοβάθμια, παραμένει άγνωστο πώς θα αφομοιώνονται κάθε χρόνο περίπου 80.000 νέοι από την αγορά εργασίας, μάλιστα με την ύφεση για το αμέσως προσεχές διάστημα να καραδοκεί.»

Υπερπληθυσμός Πτυχιούχων ΑΕΙ σε μια Οικονομία που δοκιμάζεται

Από: EBR | Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Το σημερινό ποσοστό επιτυχόντων στις πανελλήνιες εξετάσεις, που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον πλανήτη, δεν υπήρχε πάντα στη χώρα μας

«Ως Έθνος οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να προετοιμαζόμαστε. Να είμαστε δε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε στρεβλή και επιθετική συμπεριφορά του αφηνιασμένου γείτονα.»

Ανοικτή επιστολή προς δημοσιογράφους

Από: EBR | Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

«Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, λειτουργοί της 4ης εξουσίας...»

Στα τέλη Ιουλίου, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σε τζαμί, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και ερωτήσεις προς την Επιτροπή από τους νομοθέτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αγία Σοφία στην Κύπρο: όταν οι Ευρωκράτες καταστρέφουν την Ευρώπη

Από: EBR | Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η διαδικασία ενοποίησης της Ευρώπης δεν θα ήταν ποτέ εύκολο έργο. Όταν υπάρχουν οικονομικές ανισορροπίες μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, όταν η δημιουργία μιας «ταυτότητας ΕΕ» συγκρούεται με διαφορετικούς πολιτισμούς, η διαδικασία ολοκλήρωσης αντιμετωπίζει δυσκολίες

«Η έκθεση προσφέρει ένα όραμα για μία ανοικτή, σύγχρονη και σταθερά αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία,όπου τα οφέλη της ανάπτυξης μοιράζονται δίκαια στην κοινωνία.»

Η Κριτική στην Έκθεση Πισσαρίδη για την Οικονομία

Από: EBR | Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη για την ελληνική οικονομία προβλέπεται να αποτελέσει τη βάση του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης που θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο, ως προϋπόθεση για την άντληση χρηματοδότησης 32 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

"..Οι διωκόμενοι ηγέτες του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος έγιναν βουλευτές, κι έτσι απέκτησαν βουλευτική ασυλία, επιδόματα.. ήταν έτσι προστατευμένοι από αστυνομική επέμβαση.. Μπορεί κάποιος να φτιάξει σπουδαίο κεφάλαιο από τη δημοκρατική ηλιθιότητα’’.

‘’Η ηλιθιότητα της Δημοκρατίας’’ του Ιωσήφ Γκέμπελς και ο ρόλος του Φριτς Μπάουερ

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

"..Ηλιθιότητα της Δημοκρατίας. Ένα από τα καλύτερα αστεία της δημοκρατίας παραμένει πάντα το γεγονός ότι πρόσφερε στους θανάσιμους εχθρούς της τα μέσα με τα οποία την κατέστρεψαν..."

«Η κρίση θα έπρεπε να μας είχε κάνει σοφότερους σχετικά με την κατανομή των δημοσίων δαπανών και την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού σε τομείς οι οποίοι θα προσφέρουν καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές και θα αναδείξουν νέες παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας.»

ΑΕΙ: Προπάντων η ποιότητα

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό κοινωνικής κινητικότητας στην ελληνική κοινωνία

«Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι ο πτωχός δεν απαλλάσσεται από οφειλές που δημιουργήθηκαν από αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο ή βαρεία αμέλεια. Ίδια ρύθμιση περιέχεται και στον ισχύοντα πτωχευτικό κώδικα.»

Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο Πτωχευτικό Νόμο

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η «Δεύτερη Ευκαιρία» μέσα από το σχέδιο του Νέου Πτωχευτικού Νόμου. Σε ποιες περιπτώσεις δέχεται την απαλλαγή από τα χρέη το δικαστήριο, τι ισχύει για μετόχους

«Ο Τραμπ αναρριχήθηκε στην εξουσία εκμεταλλευόμενος τις ανισότητες, το αντισυστημικό ρεύμα, και τις διαιρέσεις της αμερικανικής κοινωνίας.»

Η Αμερικανική τραγωδία

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η Αμερική διανύει μια προεκλογική περίοδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Δύο μήνες πριν από τις εκλογές η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας τριπλής κρίσης

«Η αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα ασύλου και το υπάρχον τότε νομικό καθεστώς που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, οδηγούσαν σε χρονοβόρες διαδικασίες με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σύντομη απονομή ή απόρριψη  αιτημάτων ασύλου.»

Η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης

«Tο πολιτικό σύστημα που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και αλλού, αποτελεί …ανώμαλη προσγείωση της δημοκρατίας.»

Η γραμματική κλίση της ταλαίπωρης λέξης Δημοκρατία

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ονομαστική: η δημοκρατία Γενική: της ολιγαρχίας Αιτιατική: την αυθαιρεσία Κλητική: ω φαυλοκρατία

«Η επιτυχής αντίδραση της χώρας μας στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού με την προσεκτική εφαρμογή των τριών αυτών συνθηκών ανάσχεσης του είναι η τρανότερη διαπιστωτική απόδειξη ότι τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά.»

Οι άπιστοι του ιού

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο πλανήτης μετρά ήδη περίπου 21.000.000 εργαστηριακά διαπιστωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, κάθε μέρα πλέον προστίθενται περίπου αλλά 300.000

«Οι εναλλακτικές του τρωμένου γοήτρου του Σουλτάνου για διέξοδο, Θα μπορούσαν να φτάσουν από την συνέχιση των προκλητικών navtex επ’ αόριστον μέχρι την (με αφορμή αυτές) κατάρριψη αεροπλάνου ή βύθιση πλοίου μας (όπως δημοσίευσε Γερμανική εφημερίδα την πρόθεση του αυτήν.»

Οι διέξοδοι του Σουλτάνου

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

«Η μυρωδιά της έπαρσης, της απληστίας και της ακολασίας θα σε προδώσει – όπως το σκόρδο που έφαγες – μόλις ανοίξεις το στόμα σου για να μιλήσεις». (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί, 1207-1273, Πέρσης ποιητής)

«Η δημοσιογραφία εξελίχθηκε σε παιχνίδι δημοσίων σχέσεων, οι τοπικοί mediaρχες έγιναν κακέκτυπο των Αθηνοκεντρικών ΜΜΕ  χωρίς να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις μόνο και μόνο για να προβάλλουν τον εαυτό τους ή τα συμφέροντά τους, δημιούργησαν από ομίλους μέχρι ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί κανείς.»

Ποιος ...Τι- πως ... Πού ... Πότε ... Γιατί...

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Με τα παραπάνω ερωτήματα αρχίζει ο άνθρωπος να μαθαίνει τη ζωή, να πορεύεται το παιδί από τότε που θα αρχίσει να μιλά, με το να κατακλύζει με ερωτήσεις τους πάντες προκειμένου, να έρθει σε επικοινωνία με το περιβάλλον... να ανακαλύψει τον κόσμο και να πάει ένα βήμα πιο πέρα την επιστήμη

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Η Ελλάδα ως σύνορο της Ευρώπης

Από: EBR

Με την Τουρκία να απομακρύνεται αξιακά από την Ευρώπη και τη Δύση και την προοπτική ένταξης της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κάτω από τις κρατούσες συνθήκες να έχει, ως φαίνεται, ακυρωθεί, η Ελλάδα έχει εκ των πραγμάτων αναδειχθεί στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης/ΕΕ

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

NextGenerationEU: Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

NextGenerationEU: Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 672,5 δισ. ευρώ στην ετήσια στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη 2021

Οικονομία

Νέα στρατιά «ζόμπι» γέννησε η πανδημία

Νέα στρατιά «ζόμπι» γέννησε η πανδημία

Σε επίπεδα που πλησιάζουν την εποχή της φούσκας των dotcom έχει εκτιναχθεί ο αριθμός των εταιρειών που επιζούν απλά και μόνο γιατί είναι πολύ φθηνό το χρήμα. Πώς περιπλέκεται η κατάσταση στη διεθνή οικονομική σκηνή

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron