Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

«Το μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης της οικονομίας παγκοσμίως, πρέπει να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας- εκατομμύρια εκ των οποίων χάθηκαν την τελευταία χρονιά- και η στροφή σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με βασικό άξονα τη βιομηχανική παραγωγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.»

Ιουλία Τσέτη: Νέο μοντέλο παραγωγής, χρηματοδότηση της έρευνας, βιώσιμη ανάπτυξη

Η πανδημία -όσο οδυνηρή κι αν είναι- μας έδωσε μια ευκαιρία να αφυπνιστούμε. Να αντιληφθούμε ότι στο μέλλον πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεργάσιμοι και να στραφούμε στο μοντέλο “Big Pharma”

«Η πανδημία έδειξε με σαφή τρόπο ότι το αύριο της υγείας της χώρας μας περνά μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, τη σύμπραξη και τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.»

Μονόδρομος η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Από: EBR | Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Λειτουργώντας ως πυλώνας σταθερότητας και βιωσιμότητας για το ΕΣΥ, ο ιδιωτικός τομέας παροχής υπηρεσιών υγείας στάθηκε στο ύψος των έκτακτων περιστάσεων, βάζοντας το κοινό καλό και τη δημόσια υγεία πάνω από οποιονδήποτε επιχειρηματικό στόχο

«Η χρηματοδότηση στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0» αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία.»

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η μάχη της καινοτομίας

Από: EBR | Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Η έννοια της καινοτομίας στην υγεία είναι ευρύτερη υπερβαίνοντας τις κλινικές, θεραπευτικές και φαρμακευτικές παρεμβάσεις. Οδηγεί σε ένα νέο οικοσύστημα υγείας με επίκεντρο τον ασθενή

«Όλες αυτές οι απόπειρες «να υποχρεώσουμε, χωρίς να υποχρεώσουμε», κάνοντας... λάστιχο έννοιες όπως η ελεύθερη βούληση, η αυτοδιαχείριση του ατόμου, το δικαίωμα στην εργασία και την ισότητα, απειλώντας και εκφοβίζοντας, μάλλον βλάπτουν την πίστη μεγάλης μερίδας ανθρώπων στη Δημοκρατία, στις αρχές και τις αξίες της.»

Εμβολιασμοί: Δημοκρατικές αξίες... τσιριμόνιες και καθαρές λύσεις

Από: EBR | Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

«Αν ο μαζικός εμβολιασμός όλων είναι απαραίτητη και επιστημονικά τεκμηριωμένη αναγκαιότητα, προκειμένου να γλιτώσουμε τις τεράστιες συνέπειες της πανδημίας, τότε πρέπει να είναι υποχρεωτικός»

«Η Ελλάδα είναι τέταρτη στον ΟΟΣΑ σε εγγραφές στα ΑΕΙ, αλλά είναι τελευταία σε αποφοιτήσεις (ρυθμός 9,17% έναντι 25,05% της Ε.Ε.).»

Η Nίκη Κεραμέως και η Κόπρος του Αυγείου

Από: EBR | Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Η σκληρή μάχη της γνώσης με την διαιώνιση της αμάθειας και του σκοταδισμού

«Στην ΕΚΤ δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλουν να το αλλάξουν. Η συζήτηση που άνοιξε και κυρίως το χρονικό σημείο, για την επανεξέταση της πολιτικής τους, δεν είναι τυχαίο.»

Η ΕΚΤ και η επόμενη μέρα

Από: EBR | Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Στην Ευρώπη ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και ακόμα αυτοί βρίσκονται στην εποχή δημιουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εικόνες διαδηλώσεων στο «νησί της επανάστασης» δεν είναι καθόλου συνηθισμένες, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που τις καθιστά σχεδόν «ιστορικές».

Η Κούβα και το λατινοαμερικανικό «ντόμινο»

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Τα τελευταία γεγονότα στην Κούβα στρέφουν, για μια ακόμη φορά, το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στη Λατινική Αμερική

«Η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται ως μία πράξη ανθρωπιάς και έκφραση ηθικής και φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο και προς τον εαυτό μας.»

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού επιβάλλεται ως μία πράξη ανθρωπιάς

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πορεία της πανδημίας επιβάλλουν πλέον την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τον καθολικό δηλαδή εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πανδημίας, όπως τα ζήσαμε σε προηγούμενες περιόδους

«Το επιστημονικό συμπέρασμα είναι ότι όσο διατηρείται η παγκόσμια ανισότητα στην πρόσβαση στα εμβόλια  (στην Αφρική έχει εμβολιαστεί το 1,5% του πληθυσμού), τόσο κυκλοφορεί ο ιός ανεξέλεγκτος και τόσο «επωάζονται» μεταδοτικότερες και πιθανόν ανθεκτικότερες μεταλλάξεις.»

Ο εμβολιασμός ως δικαίωμα και ηθική υποχρέωση

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται ξανά σε έξαρση. Τα κρούσματα των τελευταίων ημερών και η αυξανόμενη παρουσία της «μετάλλαξης Δ», μας προετοιμάζουν για ένα δύσκολο και επισφαλές καλοκαίρι

«Η αναζωπύρωση του πληθωρισμού δείχνει να είναι παροδική, αλλά είναι σαν να επανεμφανίστηκε μια ασθένεια που νομίζαμε ότι εξαλείφθηκε αρχές της δεκαετίας του ’90.»

Συνέπειες από την προσωρινή επιτάχυνση του πληθωρισμού

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Ένας παλιός όσο και αόρατος εχθρός επιστρέφει

«Η πολιτική ένωση δεν είναι ο άμεσος στόχος. Έχουν όμως γίνει βήματα που διαφοροποιούν τη σημερινή ΕΕ από έναν απλό διεθνή οργανισμό. Είναι κάτι λιγότερο από κράτος αλλά κάτι περισσότερο από διεθνής οργανισμός. »

Μην πυροβολείτε την Ευρώπη

Από: EBR | Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Η ΕΕ σέβεται την πολιτιστική ταυτότητα κάθε λαού. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η επίτευξη μιας πραγματικά κοινής εξωτερικής πολιτικής δεν είναι εύκολη υπόθεση

«Η συνεχιζόμενη μεγάλης διάρκειας έλλειψη της δια ζώσης διδασκαλίας και της φυσικής συνεργασίας δημιουργεί αβεβαιότητα με ιδιότυπα προβλήματα και ερωτήματα για την πορεία.»

Τι γίνεται με τα πανεπιστήμια

Από: EBR | Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Το ερώτημα στον τίτλο δεν είναι ρητορικό. Είναι πραγματικό. Ποια είναι η ρότα πλεύσης και που θέλουμε να πάμε;

«Το Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης (όπως πλέον ονομάζεται το νέο ΕΣΠΑ), συνολικής δημόσιας δαπάνης 26,1 δισ. ευρώ, είναι αποτέλεσμα πολύμηνης διαβούλευσης και ουσιαστικής συν-διαμόρφωσης με το σύνολο των εμπλεκομένων μερών.»

Το νέο ΕΣΠΑ είναι εδώ για όλους

Από: EBR | Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Η πρόσφατη επίσημη υποβολή του νέου ΕΣΠΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει την πρώτη φάση σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα

«Ένα ακριβό ρολόι θα μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερες πληροφορίες από τους παλμούς.»

Το ψηφιακό CSI της ΕΛ.ΑΣ.

Από: EBR | Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Η εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με τη χρήση της τεχνολογίας, σε 8 πράξεις

«Αν στο Αιγαίο ο Ερντογάν υποκρίνεται τον «συγκρατημένο» (φυσικά με σημαντικά ανταλλάγματα σε βάρος μας), στην Αν. Μεσόγειο. επιχειρεί με νέα εκβιαστικά τετελεσμένα να διασπάσει Ελλάδα και Κύπρο και να ρυμουλκήσει ΟΗΕ, ΕΕ και ΗΠΑ στη συνομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού.»

Τυχόν «επανένωση» της Κύπρου θα γίνει με την... Τουρκία

Από: EBR | Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Το «ήσυχο καλοκαίρι» που διάφοροι αναλυτές αλλά και πολιτικοί εύχονται, ούτε διαφαίνεται, αλλ’ ούτε και έρχεται δωρεάν

«Ανεξέλεγκτοι εξτρεμιστές «περιπολούν» στα στέκια των αλλοδαπών, τρομοκρατούν και επιβάλλουν την τήρηση των θρησκευτικών νόμων κρατώντας πτυσσόμενα κλομπ, ενώ δεν διστάζουν να δείρουν ομόθρησκους άνδρες και γυναίκες που δεν τηρούν, κατά τα δικά τους πρότυπα, τους κανόνες του Ισλάμ.»

«Ισλαμική Αστυνομία» στο κέντρο της Αθήνας

Από: EBR | Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Στο έλεος συμμοριών αλλοδαπών αλλά και της λεγόμενης «Ισλαμικής Αστυνομίας», που… φροντίζει για την πιστή τήρηση των ισλαμικών κανόνων, βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας

«Η ανάπτυξη και λειτουργία ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για την παρακολούθηση, διαχείριση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών ληξιπρόθεσμων οφειλών περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025.»

Αντίο Αθήνα και Ρώμη

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Δεν απέχουμε πλέον πολύ από την κρατικοποίηση / ψηφιοποίηση της ιδιωτικής ζωής, που σημαίνει ότι η επιβολή μιας αυταρχικής εξουσίας γίνεται πανεύκολη υπόθεση. Αφήνουμε πίσω μας την Αθήνα και τη Ρώμη;

«Κάθε φορά που η ελληνική κοινωνία καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ισχυρό κομμάτι του εαυτού της.»

Ευθύνη με ονοματεπώνυμο

Από: EBR | Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Τότε ήταν τα μνημόνια, σήμερα είναι τα εμβόλια. Τότε οι αγανακτισμένοι, τώρα οι αρνητές

«Σε γεωπολιτικό επίπεδο, το ΝΑΤΟ θα προσανατολίζεται ολοένα και περισσότερο σε μια ενιαία στάση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη στάση της Ρωσίας και την πρόκληση της Κίνας.»

Η αναβίωση των αρχών του ΝΑΤΟ

Από: EBR | Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

H πρόσφατη σύνοδος του ΝΑΤΟ αποτελεί ορόσημο για πολλούς λόγους

«Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση παρευρεθεί στο COP26 για το κλίμα το Νοέμβριο, θα παρουσιάσει τις «δίκαιες» μειώσεις εκπομπών και θα περιμένει να θεωρηθεί ότι κατέχει την παγκόσμια πρωτιά.»

Η Ευρώπη σπαταλά χρόνο ενώ καίγονται τα δάση

Από: EBR | Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χρήση ενέργειας από δασική βιομάζα θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγάλο ατόπημα πριν τη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26) του Νοεμβρίου

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Ιουλία Τσέτη: Νέο μοντέλο παραγωγής, χρηματοδότηση της έρευνας, βιώσιμη ανάπτυξη

Από: EBR

Η πανδημία -όσο οδυνηρή κι αν είναι- μας έδωσε μια ευκαιρία να αφυπνιστούμε. Να αντιληφθούμε ότι στο μέλλον πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεργάσιμοι και να στραφούμε στο μοντέλο “Big Pharma”

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορήθηκε για «καταστροφή των δασών» αφού δημοσίευσε τις προτάσεις της, καθώς αυτές δεν αποτρέπουν την καύση των δέντρων για παραγωγή ενέργειας

Οικονομία

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικότητα παρά την σφοδρότητα της πανδημίας επέδειξαν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron