Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

Ας υποθέσουμε ότι είστε δάσκαλος/μουσικός/σχεδιαστής ιστοσελίδων. Η ποικιλία ακούγεται γοητευτική, αλλά πώς θα τα βγάλετε πέρα με όλα αυτά; Και πώς θα διασφαλίσετε ένα τακτικό εισόδημα;

Μάθετε να μη χάνετε την εποπτεία

Εργάζεστε συγχρόνως σε πολλά και διάφορα εγχειρήματα; Τότε ανήκετε στους slashers (από το αγγλικό slash)

Η Glassdoor, που κάνει αξιολογήσεις εργοδοτών, διαπίστωσε πως οι μισοί εργαζόμενοι κατ’ οίκον στη Βρετανία θεωρούσαν τις παροχές μικρής σημασίας, ενώ προτιμούσαν υπηρεσίες που θα τους βελτίωναν τη ζωή.

Η τηλεργασία κλονίζει το ομαδικό πνεύμα στις επιχειρήσεις

Από: EBR | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Οι κοινωνικές σχέσεις και η διά ζώσης επαφή μεταξύ συναδέλφων έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τον κορωνοϊό

«Κάντε τον εαυτό σας «ορατό». Πάρτε τον λόγο σε συσκέψεις και προσφερθείτε να γίνετε μέλος σε επιτροπές εθελοντικά.»

Πέντε τρόποι για να αυξήσετε την επιρροή σας

Από: EBR | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Αν θέλετε να σας ακούν και να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να εισακούγονται οι εισηγήσεις σας, πρέπει να αποκτήσετε επιρροή

«Επιλέξτε τους σωστούς ανθρώπους για τις θέσεις εξυπηρέτησης πελατών. Διαλέξτε κυρίως ανθρώπους που ενδιαφέρονται πρώτα για τον πελάτη και μετά για την εταιρία.»

Πώς να προσφέρετε κορυφαία εξυπηρέτηση στους πελάτες σας

Από: EBR | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Εξυπηρέτηση πελατών. Πολλές εταιρίες της δίνουν τη μεγαλύτερη σημασία- στα λόγια

Tόσο σε αυταρχικά όσο και σε δημοκρατικά καθεστώτα παραγνωρίζεται το γεγονός ότι είναι οι δημόσιες δαπάνες που καθορίζουν την πραγματική επιβάρυνση των πολιτών. Η επιβάρυνση αυτή καταβάλλεται είτε διά των φόρων, οπότε γίνεται άμεσα αισθητή, είτε διά δανεισμού, οπότε μετατίθεται σε επόμενα έτη ή και σε επόμενες γενεές.

Απαράγραπτες οικονομικές αλήθειες

Από: EBR | Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

Αρκούμαι να σας υπενθυμίσω τρία πράγματα: Όχι Πτώχευση. Όχι Αύξηση Φόρων. Όχι Δάνεια.

«Διερωτηθείτε: Πότε θα κάνω αυτά που είναι σημαντικά αλλά όχι επείγοντα; Πότε θα αφιερώσω χρόνο στις σημαντικές εργασίες προτού γίνουν επείγουσες;»

Το Διάγραμμα του Eisenhower

Από: EBR | Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

Πως θα μάθετε να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

«Συχνά, η άσκηση της υπομονής μοιάζει να είναι η τέχνη κάλυψης της ανυπομονησίας. Όμως η άσκηση αυτής της τέχνης όχι μόνο θα κάνει τη ζωή σας πιο χαρούμενη, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανοίξετε το δρόμο για μια πιο ευχάριστη και επιτυχημένη ζωή στο μέλλον.»

Πώς οι Ηγέτες μπορούν να καλλιεργήσουν την υπομονή στον σύγχρονο κόσμο

Από: EBR | Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Εννιά τρόποι καλλιέργειας της υπομονής και αποκόμισης οφελών για τη ψυχική υγεία

Όπως αναφέρει  ο Ρόλαντ Ράϊτερ, σύμβουλος επιχειρήσεων και καθηγητής στο Χάρβαρντ, το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις αλλαγές μέσα σε μία επιχείρηση είναι η ταυτότητά της –όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, που πολλές φορές αρνούνται στοιχειώδεις αλλαγές στην ζωή και στις αντιλήψεις τους, επικαλούμενοι την ταυτότητά τους.

H δύναμη της αδράνειας στις επιχειρήσεις

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Μπορεί μία επιχείρηση να αλλάξει; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι περισσότερο αρνητική παρά θετική

Οι επαγγελματίες με υψηλό επίπεδο μόρφωσης και κατάρτισης τα πάνε πολύ καλά με την μάθηση «μιας βαθμίδας». Γεγονός φυσιολογικό, δεδομένου ότι έχουν δαπανήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους αποκτώντας το ένα πανεπιστημιακό πτυχίο μετά το άλλο και εφαρμόζοντας τις γνώσεις που αποκόμισαν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην επαγγελματική τους καριέρα.

Όταν τα στελέχη αρνούνται να διδαχθούν

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Στις δύσκολες περιόδους, κάθε επιχείρηση –μικρή, μεσαία, μεγάλη– στόχο έχει να επιβιώσει αλλά και να αξιοποιήσει, στο μέτρο του εφικτού, τις θετικές πλευρές των δύσκολων στιγμών

«Στον πυρήνα του ηθικού κύρους βρίσκονται, βεβαίως, οι ικανότητες του ηγέτη. Αν δεν μπορεί να επιτελέσει σωστά τα καθήκοντα τα οποία ανέλαβε, γιατί να θέλουν οι άλλοι να τον ακολουθήσουν;»

Το ηθικό κύρος χαρακτηρίζει έναν πραγματικό ηγέτη

Από: EBR | Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Η συνέπεια ανάμεσα στους λόγους, στις εσωτερικές αξίες και στις πράξεις είναι ζητούμενο για κάθε άνθρωπο, αποτελεί δε βασικό συστατικό του ηθικού κύρους που χαρακτηρίζει κάθε πραγματικό ηγέτη

Εταιρική εικόνα είναι το σύνολο των εντυπώσεων, αντιλήψεων, απόψεων, πεποιθήσεων και στερεοτύπων, τα οποία έχουν η κοινή γνώμη και οι καταναλωτές για μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό και τα προϊόντα/υπηρεσίες τους, και σχηματίζονται μέσω μιας πολύπλοκης επικοινωνιακής διαδικασίας, στην οποία εμπλέκονται ποικίλες πηγές πληροφόρησης.

Εταιρική εικόνα: Το σημαντικότερο άυλο περιουσιακό στοιχείο της σύγχρονης επιχείρησης

Από: EBR | Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Στις μέρες μας, η σημασία και ο ρόλος της εικόνας των επιχειρήσεων και των οργανισμών αναδείχθηκε σε θεμέλιο λίθο της αποδοτικής επιχειρηματικότητας και σε σημαντικό άυλο περιουσιακό στοιχείο που παράγει πρόσθετη αξία

«Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εστίαση στις ομάδες ως οργανωτική μονάδα, έχουν αναδυθεί νέες θεωρίες και έννοιες σχετικά με την απόδοση της ομάδας και διαπιστώθηκαν ως αργής, σταθερής αποδοχής για τους επαγγελματίες.»

Τρεις τάσεις ομαδικής εργασίας που ενδέχεται να μην επιβιώσουν από την κρίση

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Πολλοί ειδικοί παρατηρητές έχουν κάνει προβλέψεις για τη «νέα κανονικότητα» του εργασιακού χώρου μετά την πανδημία

Οι περισσότερες start ups που δεν αναπτύσσονται τελικά με επιτυχία ενδέχεται να ακολουθούν ένα μοτίβο συλλογικής σκέψης όπου στο επίπεδο της αρχικής ιδέας ο ιδρυτής ή οι ιδρυτές, ατομικά ή/και συλλογικά, απωθούν ασυνείδητα το πραγματικό κόστος υλοποίησης του σχεδίου τους.

Start ups και Ασυνείδητο : Μια απόπειρα συσχέτισης

Από: EBR | Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Πώς γεννιέται άραγε μια ιδέα; Γιατί κάποιοι άνθρωποι εφευρίσκουν καινοτομίες/πατέντες, αγωνίζονται επί μακρόν να υλοποιήσουν ένα όραμα και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν καν να τολμήσουν στην αγορά;

Ο 21ος αιώνας έχει εμφανίσει εξαιρετική άνοδο του ατομικού καταναλωτισμού, καθώς επίσης υπάρχει μεγαλύτερη απαίτηση για ατομική έκφραση και στον κοινωνικοπολιτικό χώρο. Η ψηφιακή εποχή και η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες που επιτρέπουν την ατομική συμβολή σε μεγάλη βαθμό.

Από το εγώ στο εμείς: Ο COVID-19 ως προάγγελος ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου

Από: EBR | Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Η πανδημία του COVID-19 αποτελεί πρόκληση της ίδιας της φύσης της ύπαρξής μας. Μια ανάλυση σχετικά με τις Google αναζητήσεις της φράσης "κοινωνική αποστασιοποίηση" των τελευταίων 90 ημερών, παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μια φράση που δεν ήταν δημοφιλή στο διαδίκτυο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ήταν στην κορυφή των charts την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου

Η αγγλοσαξονική προσέγγιση είναι παρόμοια με την έννοια της επιχειρηματικής ηθικής, ενώ η προσέγγιση των ευρωπαίων επιχειρηματιών είναι πιο ρεαλιστική. Στην τελευταία υπάρχουν κανονιστικές απαιτήσεις (νόμος για το καθήκον επαγρύπνησης, ευρωπαϊκή οδηγία για την υποβολή εκθέσεων κλπ.) και εθελοντικές προσεγγίσεις (προληπτικότητα, κανόνες δεοντολογίας, χάρτες ηθικής).

Η Ηθική στις Επιχειρήσεις: Το Μάνατζμεντ με βάση τις Αξίες

Από: EBR | Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

Τη δεκαετία του 1970 αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ σκέψεις, ιδέες, μοντέλα και αντιπαραθέσεις για την υπευθυνότητα της επιχείρησης και την επιχειρηματική ηθική

«Είναι νέο για τους επιστήμονες και για τους οργανισμούς μας, και η καινοτομία απαιτείται όχι μόνο για να καταπολεμηθεί ο COVID-19, αλλά και για να «θεραπευθεί» το τραυματισμένο εργατικό δυναμικό μας.»

4 ευκαιρίες για ποικιλομορφία μετά τον κορονοϊό

Από: EBR | Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι μια παγκόσμια πανδημία δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί το θέμα της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο, καθώς και της ένταξης ως επιτακτική ανάγκη για οργανισμούς

Η ανθεκτικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της βιομηχανίας. Σύμφωνα με την έρευνά μας για τον COVID-19, οι τομείς που αντιμετωπίζουν σημαντικό αντίκτυπο από τη διακοπή λειτουργίας είναι η υγειονομική περίθαλψη (56%), το λιανικό εμπόριο (56%), η μετάλλευση (55%), η μεταποίηση (46%) και η αυτοκινητοβιομηχανία (43%).

Πώς οι εταιρείες και οι υπάλληλοι μπορούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιστροφή στην νέα «κανονικότητα»

Από: EBR | Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Οι επιζώντες αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα δύο βασικών στοιχείων: της ετοιμότητας και ανθεκτικότητας

Οι άνθρωποι αποδίδουν ανάλογα με τον τρόπο που τους χειρίζεσαι, με τη μέθοδο που τους κατευθύνεις, με την προσπάθεια που καταβάλεις να διατηρήσεις το ηθικό τους σε υψηλά επίπεδα.

Πώς να διαβάζεις και να κερδίσεις τους ανθρώπους

Από: Athanase Papandropoulos | Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Ο Πλάτων ήταν αυτός που έλεγε ότι για να φτάσει κάνεις ψηλά πρέπει να μάθει πώς να κερδίζετε και η εύνοια των άλλων

Η ικανότητα ενός ηγέτη φαίνεται σε περιόδους κρίσης. Σε περιόδους κατά τις οποίες οι υπάλληλοι νιώθουν ανασφάλεια και περιμένουν από τον επικεφαλής τους να σταθεί μπροστά και να τους καθοδηγήσει.

Επιχειρήσεις: Πώς πρέπει να ενεργούν σε περιόδους κρίσης

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Ο καλός ηγέτης...στη φουρτούνα φαίνεται

Το “Μάνατζμεντ είναι ταυτόχρονα τεχνολογία και ανθρωπότητα, συνδυάζει ορθολογισμό και υπευθυνότητα”.

Το Μάνατζμεντ της Πανδημίας

Από: EBR | Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Η οικονομία είναι η ίδια όπως και ο στρατός. Μπορούν και οι δύο να θρηνήσουν θύματα κατά τη διάρκεια αντιπαραθέσεων ή συγκρούσεων μέσα στις οποίες εμπλέκονται

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Η Ελλάδα ως σύνορο της Ευρώπης

Από: EBR

Με την Τουρκία να απομακρύνεται αξιακά από την Ευρώπη και τη Δύση και την προοπτική ένταξης της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κάτω από τις κρατούσες συνθήκες να έχει, ως φαίνεται, ακυρωθεί, η Ελλάδα έχει εκ των πραγμάτων αναδειχθεί στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης/ΕΕ

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

NextGenerationEU: Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

NextGenerationEU: Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 672,5 δισ. ευρώ στην ετήσια στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη 2021

Οικονομία

Νέα στρατιά «ζόμπι» γέννησε η πανδημία

Νέα στρατιά «ζόμπι» γέννησε η πανδημία

Σε επίπεδα που πλησιάζουν την εποχή της φούσκας των dotcom έχει εκτιναχθεί ο αριθμός των εταιρειών που επιζούν απλά και μόνο γιατί είναι πολύ φθηνό το χρήμα. Πώς περιπλέκεται η κατάσταση στη διεθνή οικονομική σκηνή

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron