Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Φαίδων Κοτσαμπόπουλος: Η Α. Μέρκελ δεν είναι απλά μία στους 28

Σύμφωνα με δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα επισκεφθεί τον ομόλογό του στην Ιταλία και τον πρόεδρο της Γαλλίας πριν την διάσκεψη κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου.

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Μία σημαντική δήλωση του εκτελεστικού αντιπροέδρου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW.
Μία σημαντική δήλωση του εκτελεστικού αντιπροέδρου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου             


Σύμφωνα με δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα επισκεφθεί τον ομόλογό του στην Ιταλία και τον πρόεδρο της Γαλλίας πριν την διάσκεψη κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα επισκεφθεί και την καγκελάριο της Γερμανίας, απάντησε ότι δεν το θεωρεί σκόπιμο «εφόσον βασικά δεν είναι τίποτα άλλο από μία εκ των 28 πρωθυπουργών της ΕΕ». 

Σχετικά με τα παραπάνω, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, δήλωσε στον Τύπο:«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία είναι η μόνη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που έχει δεσμευθεί στο κυβερνητικό της πρόγραμμα να βοηθήσει την Ελλάδα στον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη και την ευημερία. 

Αυτό το κάνει ήδη, όχι μόνον μέσω της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών, αλλά και μέσω του Γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας του Γερμανοελληνικού Ταμείου Ανάπτυξης, της γερμανοελληνικής συνεργασίας στην εκπαίδευση και την έρευνα, του Γερμανοελληνικού Ταμείου για το Μέλλον (με επίκεντρο τα μαρτυρικά χωριά), κ.α.π. 

Η Γερμανία φέρει επίσης μόνη της την ευθύνη για ένα τέταρτο των 300 δισεκατομμυρίων της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. 

«Όποιος, λοιπόν, ηθελημένα υποβιβάζει τόσο βάναυσα και επιπόλαια την πρωθυπουργό αυτού του τόσο φιλικά προσκείμενου κράτους της ΕΕ και της μόνης κυβέρνησης εντός Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως που έχει εκπονήσει τόσα προγράμματα συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης από το 2010 και, συγχρόνως, αναφέρεται σε αυτήν τόσο απαξιωτικά, λειτουργεί εν τέλει εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και αγνοεί ότι η χώρα αυτή φιλοξενεί την μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στην Ευρώπη εδώ και πάνω από 50 χρόνια».

Θα θέλαμε να προσθέσουμε κάτι στην παραπάνω δήλωση του κ. Φ. Κοτσαμπόπουλου. 

Ότι, πολύ απλά, τον κ. πρωθυπουργό «όλων των Ελλήνων» οι συμπατριώτες μας της Γερμανίας τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. 

Πρώτον, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεύτερον, δεν είναι συνδικαλιστές συντεχνιών του Δημοσίου. Τρίτον, δεν έχουν σχέση με τα Εξάρχεια. Τέταρτον, δεν περιμένουν να πάρουν μέρος στα λάφυρα του κρατισμού.

Άρα, δεν είναι κοινό που ενδιαφέρει ψηφοθηρικά ένα κόμμα που ποντάρει στον λαϊκισμό και την ασυναρτησία. 

Όσο για το τί αντιπροσωπεύει η Γερμανία για την ελληνική οικονομία, ο «εξυπνότερος λαός του κόσμου» ούτε αυτό το έχει καταλάβει –προφανώς λόγω υπερβάλλουσας ευφυΐας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Το «Λερναίον Κράτος» και ο Τσίπρας

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Πριν μιλήσει για «αρμούς της εξουσίας» ο Αλ. Τσίπρας καλά θα έκανε να άνοιγε και κάνα βιβλίο, όπως για παράδειγμα αυτό του Γ.Β. Δερτιλή, για τα πλέγματα εξουσίας στην ιστορία

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2019 2019

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ασύμβατη με τις ανάγκες η μείωση του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

Ασύμβατη με τις ανάγκες η μείωση του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

Μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας θα περιμέναμε το Συμβούλιο των 27 να πάρει γενναίες αποφάσεις χαράσσοντας έναν δρόμο αισιοδοξίας για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών

Οικονομία

Κάποιες πρωτιές είναι «αντιπαραγωγικές»

Κάποιες πρωτιές είναι «αντιπαραγωγικές»

Η καινοτομία προκύπτει μέσα από συγκεκριμένα οικοσυστήματα και όχι από σκόρπιες εμπειρίες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron