Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Τίτλοι... τέλους ή αρχής;

Τo σημερινό έμπροσθεν γνωστού site αποτελεί εχέγγυο πολιτικού σχολίου

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Ο απροσδόκητος καθησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Η απειλή-εκβιασμός: ή αυτοδυναμία ή Δεκαπενταύγουστος πρέπει να κλείσει τα ενδεχόμενα.
Ο απροσδόκητος καθησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Η απειλή-εκβιασμός: ή αυτοδυναμία ή Δεκαπενταύγουστος πρέπει να κλείσει τα ενδεχόμενα.

Δηλαδή;

Δεν κατάλαβα...

Παρακαλώ;

Παραμένετε στο ακουστικό κύριε Μητσοτάκη; Αντέχετε;

"H επιστημονική εξήγηση", είχε πει ο Χίτλερ, είναι για την ιντελεγκέτσια. Το σύγχρονο όπλο της προπαγάνδας, είναι για τις μάζες. Και πρώτη αναφορική σημειολογία κρατάμε εδώ τον όρο ’προπαγάνδα’ που ηχεί ψαλμός στην εμβέλεια της δικής σας στενόχωρης, αριβιστικής, αλαζονικής, καταχθόνιας στρατηγικής και αφηγήματος μαζί.

Τo σημερινό έμπροσθεν γνωστού site (θα επανέλθω εδώ, επιτρέψτε μου μια πάυση συγγραφικών λεπτών μόνο), αποτελεί εχέγγυο πολιτικού σχολίου, βαθύτατου, ή ίσως και όχι, καθότι θα μπορούσε κάλλιστα να επονομαστεί συγκείμενο εκβιασμού, άρση ηθικών φραγμών, προσβολή προς το θύμα - ελληνική κοινωνία -, στρατηγική ανάταξης μιας εικόνας <καθεστώτος>, πολιτική εξτρεμισμού, γκουχου γκούχου φιλελευθερισμού... Α ναι! Εντούτοις, περιχαρακώνεται καθεστώς επίκλησης του θυμικού, απαίτησης και εκβιασμού που με στρατηγικές χειραγώγησης και σκληρότατων μηχανισμών δίνει όλες, ΟΛΕΣ, τις απαντήσεις που ο ελληνικός λαός έχει μπερδευτεί να κάνει τον απολογισμό και ορισμό μιας κατάστασης  με σχυρή παρατηρικότητα αλλά και ορθότητα αντικρύζεις μολοταύτα καθημερινά εμπρός σου.

Είναι, για να δώσουμε ένα πιο παραστατικό παράδειγμα, όπως τα θύματα του βιασμού που υφίστανται και έναν δεύτερο ψυχολογικό εκβιασμό εν συνεχεία και δεν είναι μόνο ο πόνος του αρχικού τραύματος αλλά και η δεύτερη βλάβη της αρχικής ζημίας, αυτής των συνηγόρων και μαρτύρων των βιαστών κατά την ακροαματική διαδικασία. Βιάζοντας, λοιπόν, κυριολεκτικά συνειδήσεις η σημερινή δήλωση του Προέδρου της ΝΔ σε γνωστό ειδησεογραφικό site αποτελεί αιτιακό σχήμα να μην εκλεγεί, να μην κερδίσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, να παραμείνει στο σκαμπό του ανεκπλήρωτου διότι λειτουργεί λυσσομανώντας για την εξουσία και μάλιστα κρύβεται, μμμ όχι πάντα...όχι, όχι... δεν τα καταφέρνετε τόσο καλά και μάλιστα καθώς πλησιάζει το καυτό πιάτο της ενθρόνισης σας, αποτυγχάνετε!

Ο απροσδόκητος καθησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Η απειλή-εκβιασμός: ή αυτοδυναμία ή Δεκαπενταύγουστος πρέπει να κλείσει τα ενδεχόμενα, να σφραγίσει τις κάλπες καθώς μέσω rally around the flag effect νοιάζεται για το λαό μεν αλλά με εξουσία και απαίτηση τον αναγκάζει για αυτοδυναμία εισβάλλοντας με θεωρία συνομωσίας στα ελληνικά καλοκαίρια του παππού-εγγονάκι και στέκομαι και ρωτώ:     

Είστε ακόμη στην γραμμή κύριε Μητσοτάκη;

Ή μήπως τρολ πάλι;

Μήπως πάλι μηχανισμοί σκευωρούν την πολιτική σας αδίκως;

Ο τίτλος έγινε κεντρικός από τα τυφλωμένα μέσα σας, για δες... πράγματι, τα έχουν όλα προδιαγράψει τόσο «σοφά», επαρκώς όμως, αυτοί οι συντελεστές ισχύος ακόμα και αν έχουν ήδη τοποθετηθεί (ακόμη), δεν θα είναι για πολύ & τότε ο αναστοχασμός θα φέρει την ώσμωση των πράξεων και η αλήθεια αργεί μεν αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο να εμφανιστεί δε.

Εξήντα χιλιάδες επαναλήψεις κάνουν την αλήθεια λέει ο Άλντους Χάξλει και πριν γίνουν τόσες, προλαβαίνω να προσθέσω λίγο Κλαούζεβιτς ότι «ο πόλεμος γεννάται και λαμβάνει την μορφή του από τις ιδέες, τα αισθήματα και τις σχέσεις που υφίστανται την στιγμή που εκρήγνυται». Δεν ξέρετε από Πόλεμο, κύριε Μητσοτάκη, άρα ούτε από Νίκες, άρα ποτέ δεν θα νικήσετε έστω κι’ αν νικήσετε.

«Α-Ω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Θανατηφόρος βλακεία κατά Δημοκρατίας

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Την ώρα που η θανατηφόρος βλακεία προσπαθεί να παγκοσμιοποιηθεί, το διεθνείς πολιτικό σκηνικό δέχεται ισχυρούς τριγμούς…

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η μεγάλη πρόκληση για Ευρώπη και Ελλάδα

Η μεγάλη πρόκληση για Ευρώπη και Ελλάδα

Η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και το νέο Κοινοτικό Προϋπολογισμό, αποτελεί ιστορική καμπή αλλά και πρόκληση για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Οικονομία

Μια μεγάλη πρόκληση για τον Θεόδωρο Σκυλακάκη

Μια μεγάλη πρόκληση για τον Θεόδωρο Σκυλακάκη

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, έχει ένα τιτάνιο για τα ελληνικά δεδομένα έργο να φέρει εις πέρας, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όχι μόνον υγειονομικές.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron