Edition: International | Greek

Αρχική » Γνώμη

Τίτλοι... τέλους ή αρχής;

Τo σημερινό έμπροσθεν γνωστού site αποτελεί εχέγγυο πολιτικού σχολίου

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

μέγεθος [–] [+]
Ο απροσδόκητος καθησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Η απειλή-εκβιασμός: ή αυτοδυναμία ή Δεκαπενταύγουστος πρέπει να κλείσει τα ενδεχόμενα.
Ο απροσδόκητος καθησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Η απειλή-εκβιασμός: ή αυτοδυναμία ή Δεκαπενταύγουστος πρέπει να κλείσει τα ενδεχόμενα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Γνώμη

Δηλαδή;

Δεν κατάλαβα...

Παρακαλώ;

Παραμένετε στο ακουστικό κύριε Μητσοτάκη; Αντέχετε;

"H επιστημονική εξήγηση", είχε πει ο Χίτλερ, είναι για την ιντελεγκέτσια. Το σύγχρονο όπλο της προπαγάνδας, είναι για τις μάζες. Και πρώτη αναφορική σημειολογία κρατάμε εδώ τον όρο ’προπαγάνδα’ που ηχεί ψαλμός στην εμβέλεια της δικής σας στενόχωρης, αριβιστικής, αλαζονικής, καταχθόνιας στρατηγικής και αφηγήματος μαζί.

Τo σημερινό έμπροσθεν γνωστού site (θα επανέλθω εδώ, επιτρέψτε μου μια πάυση συγγραφικών λεπτών μόνο), αποτελεί εχέγγυο πολιτικού σχολίου, βαθύτατου, ή ίσως και όχι, καθότι θα μπορούσε κάλλιστα να επονομαστεί συγκείμενο εκβιασμού, άρση ηθικών φραγμών, προσβολή προς το θύμα - ελληνική κοινωνία -, στρατηγική ανάταξης μιας εικόνας <καθεστώτος>, πολιτική εξτρεμισμού, γκουχου γκούχου φιλελευθερισμού... Α ναι! Εντούτοις, περιχαρακώνεται καθεστώς επίκλησης του θυμικού, απαίτησης και εκβιασμού που με στρατηγικές χειραγώγησης και σκληρότατων μηχανισμών δίνει όλες, ΟΛΕΣ, τις απαντήσεις που ο ελληνικός λαός έχει μπερδευτεί να κάνει τον απολογισμό και ορισμό μιας κατάστασης  με σχυρή παρατηρικότητα αλλά και ορθότητα αντικρύζεις μολοταύτα καθημερινά εμπρός σου.

Είναι, για να δώσουμε ένα πιο παραστατικό παράδειγμα, όπως τα θύματα του βιασμού που υφίστανται και έναν δεύτερο ψυχολογικό εκβιασμό εν συνεχεία και δεν είναι μόνο ο πόνος του αρχικού τραύματος αλλά και η δεύτερη βλάβη της αρχικής ζημίας, αυτής των συνηγόρων και μαρτύρων των βιαστών κατά την ακροαματική διαδικασία. Βιάζοντας, λοιπόν, κυριολεκτικά συνειδήσεις η σημερινή δήλωση του Προέδρου της ΝΔ σε γνωστό ειδησεογραφικό site αποτελεί αιτιακό σχήμα να μην εκλεγεί, να μην κερδίσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, να παραμείνει στο σκαμπό του ανεκπλήρωτου διότι λειτουργεί λυσσομανώντας για την εξουσία και μάλιστα κρύβεται, μμμ όχι πάντα...όχι, όχι... δεν τα καταφέρνετε τόσο καλά και μάλιστα καθώς πλησιάζει το καυτό πιάτο της ενθρόνισης σας, αποτυγχάνετε!

Ο απροσδόκητος καθησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Η απειλή-εκβιασμός: ή αυτοδυναμία ή Δεκαπενταύγουστος πρέπει να κλείσει τα ενδεχόμενα, να σφραγίσει τις κάλπες καθώς μέσω rally around the flag effect νοιάζεται για το λαό μεν αλλά με εξουσία και απαίτηση τον αναγκάζει για αυτοδυναμία εισβάλλοντας με θεωρία συνομωσίας στα ελληνικά καλοκαίρια του παππού-εγγονάκι και στέκομαι και ρωτώ:     

Είστε ακόμη στην γραμμή κύριε Μητσοτάκη;

Ή μήπως τρολ πάλι;

Μήπως πάλι μηχανισμοί σκευωρούν την πολιτική σας αδίκως;

Ο τίτλος έγινε κεντρικός από τα τυφλωμένα μέσα σας, για δες... πράγματι, τα έχουν όλα προδιαγράψει τόσο «σοφά», επαρκώς όμως, αυτοί οι συντελεστές ισχύος ακόμα και αν έχουν ήδη τοποθετηθεί (ακόμη), δεν θα είναι για πολύ & τότε ο αναστοχασμός θα φέρει την ώσμωση των πράξεων και η αλήθεια αργεί μεν αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο να εμφανιστεί δε.

Εξήντα χιλιάδες επαναλήψεις κάνουν την αλήθεια λέει ο Άλντους Χάξλει και πριν γίνουν τόσες, προλαβαίνω να προσθέσω λίγο Κλαούζεβιτς ότι «ο πόλεμος γεννάται και λαμβάνει την μορφή του από τις ιδέες, τα αισθήματα και τις σχέσεις που υφίστανται την στιγμή που εκρήγνυται». Δεν ξέρετε από Πόλεμο, κύριε Μητσοτάκη, άρα ούτε από Νίκες, άρα ποτέ δεν θα νικήσετε έστω κι’ αν νικήσετε.

«Α-Ω»

Ευρώπη

Το σχέδιο Γιούνκερ φτάνει τα 433 δισ. ευρώ σε κινητοποίηση επενδύσεων σε ολόκληρη την ΕΕ – Πρώτη η Ελλάδα σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της με 12,1 δις ευρώ σε επενδύσεις

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του σχεδίου Γιούνκερ αναμένεται πλέον να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 433,2 δισ. ευρώ

Οικονομία

O Κόσμος που έρχεται...

Συμβαίνουν πολλά. Και συμβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς κυοφορώντας εξελίξεις για τις κοινωνίες και τις οικονομίες. Κατ αρχήν είναι ιστορικής σημασία η κατάρρευση( σχεδόν) της Ford η οποία χρωστάει 84 δις $ και πρόσφατα βαθμολογήθηκαν τα ομόλογα της ως... σκουπίδια !

Γνώμη

Austerity: Ένα βιβλίο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από: Athanase Papandropoulos

Τρεις Ιταλοί καθηγητές και οικονομολόγοι, έπειτα από μελέτη και ανάλυση 200 περιπτώσεων εφαρμογής πολιτικής λιτότητας, σε 16 χώρες, διαλύουν μύθους και ιδεοληψίες.AUSTERITY είναι ο τίτλος

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 02/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

02/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)