Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ο Πρόεδρος και οι συντονιστές της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ χαιρετίζουν τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά καταδικάζουν την απλή «επαναχρησιμοποίηση» των υφιστάμενων κεφαλαίων και επιμένουν στη χρήση νέων, πρόσθετων χρηματοδοτικών μέσων για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορονοϊό

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

«Οι επιπτώσεις στην οικονομία μας είναι πλέον εμφανείς. Η Επιτροπή Προϋπολογισμών είναι έτοιμη να εξετάσει άμεσα όλες τις απαραίτητες δημοσιονομικές προτάσεις που στοχεύουν στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων στα υγειονομικά μας συστήματα, στην οικονομία μας και στους πολίτες της ΕΕ».
«Οι επιπτώσεις στην οικονομία μας είναι πλέον εμφανείς. Η Επιτροπή Προϋπολογισμών είναι έτοιμη να εξετάσει άμεσα όλες τις απαραίτητες δημοσιονομικές προτάσεις που στοχεύουν στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων στα υγειονομικά μας συστήματα, στην οικονομία μας και στους πολίτες της ΕΕ».

Ο Πρόεδρος και οι συντονιστές της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ χαιρετίζουν τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά καταδικάζουν την απλή «επαναχρησιμοποίηση» των υφιστάμενων κεφαλαίων και επιμένουν στη χρήση νέων, πρόσθετων χρηματοδοτικών μέσων για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορονοϊό.

«Η πανδημία του κορονοϊού (COVID-19) είναι μια ιδιαίτερη παγκόσμια πρόκληση για όλους μας και δημιουργεί για τα συστήματα υγείας και για τις επιχειρήσεις μας συνθήκες πίεσης. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, πιστεύουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει από κοινού και να επιδείξει αλληλεγγύη », ανέφεραν την Παρασκευή μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμών.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παρασκευής 13 Μαρτίου, σχετικά με την επιστράτευση διαθέσιμων πόρων στα πλαίσια της πολιτικής συνοχής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της χρηματοδότησης των υγειονομικών συστημάτων, των ΜΜΕ και της επηρεαζόμενης αγοράς εργασίας. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή, καθώς προτείνουν μόνο να επαναχρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που έχουν ήδη διατεθεί στα κράτη μέλη για διαφορετικό σκοπό. Υποστηρίζουμε ότι σε αυτές τις συνθήκες τα κράτη μέλη πρέπει να είναι έτοιμα να υποστηρίξουν νέα οικονομικά μέσα προς αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και ώστε να συμβάλουν στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19. Επομένως, εκτός από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 13 Μαρτίου, η Επιτροπή Προϋπολογισμών προτρέπει την Επιτροπή να προτείνει την κινητοποίηση ακόμη νέων πιστώσεων που είναι διαθέσιμες, βάσει του προϋπολογισμού 2020, με περιθώρια και με μέσα ευελιξίας. »

«Οι επιπτώσεις στην οικονομία μας είναι πλέον εμφανείς. Η Επιτροπή Προϋπολογισμών είναι έτοιμη να εξετάσει άμεσα όλες τις απαραίτητες δημοσιονομικές προτάσεις που στοχεύουν στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων στα υγειονομικά μας συστήματα, στην οικονομία μας και στους πολίτες της ΕΕ» , προσέθεσαν οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Προϋπολογισμών.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Από την αμηχανία σε μια επικαιροποιημένη εθνική στρατηγική

Από: EBR

Οι σταθερές της Δύσης από τη Μεταπολίτευση και μετά κλονίζονται, καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης δοκιμάζονται

Ευρώπη

Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο περιφερειακού κόμβου Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο περιφερειακού κόμβου Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ρόλο περιφερειακού κόμβου Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διεκδικεί η Ελλάδα

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναβάθμιση ορόσημο με ανοιχτά ερωτήματα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναβάθμιση ορόσημο με ανοιχτά ερωτήματα

Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον οίκο MSCI σε κατηγορία «ανεπτυγμένων αγορών» αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία,

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron