Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Bill Gates: Lockdown για 10 εβδομάδες η απάντηση στην πανδημία

Μέχρι οι αριθμοί των κρουσμάτων να αρχίσουν να μειώνονται σε όλες τις ΗΠΑ, κάτι που υποστηρίζει ότι θα απαιτήσει 10 εβδομάδες, το lockdown πρέπει να είναι σε ισχύ παντού, υποστηρίζει ο ιδρυτής της Microsoft

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

«Παρά την έκκληση από τους ειδικούς της υγείας, κάποιες πολιτείες και κάποια κράτη δεν έχουν προχωρήσει σε πλήρη αποκλεισμό».
«Παρά την έκκληση από τους ειδικούς της υγείας, κάποιες πολιτείες και κάποια κράτη δεν έχουν προχωρήσει σε πλήρη αποκλεισμό».

Lockdown σε όλες τις χώρες προτείνει ο Bill Gates για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε άρθρο του στη WSJ.

«Παρά την έκκληση από τους ειδικούς της υγείας, κάποιες πολιτείες και κάποια κράτη δεν έχουν προχωρήσει σε πλήρη αποκλεισμό», δηλώνει.

«Σε κάποια κράτη, οι παραλίες είναι ακόμα ανοικτές, σε άλλα, τα εστιατόρια σερβίρουν ακόμα φαγητό στο τραπέζι. Αυτή είναι μια συνταγή καταστροφής. Επειδή οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα μεταξύ των πολιτειών, μπορεί και ο κορωνοϊός.

Εξηγεί ότι μέχρι οι αριθμοί να αρχίσουν να μειώνονται σε όλες τις ΗΠΑ, κάτι που υποστηρίζει ότι θα απαιτήσει 10 εβδομάδες, το lockdown πρέπει να είναι σε ισχύ παντού. Επίσης, επανέλαβε την έκκληση για περισσότερα τεστ, ελπίζοντας ότι το εμβόλιο μπορεί να κατασκευαστεί σε λιγότερους από 18 μήνες.

Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, τουλάχιστον 30 πολιτείες έχουν εκδώσει εντολές να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι, θυμίζει το Marketwatch.

«Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα μέση οδός και είναι πολύ σκληρό να πεις στον κόσμο "κοίτα, συνέχισε να πηγαίνεις σε ρεστοράν, να αγοράσεις σπίτια και να αγνοείς τον σωρό των πτωμάτων στη γωνία"», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Κυριάκος Πιερρακάκης: Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να ικανοποιήσει τον Μάριο Ντράγκι

Από: EBR

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Μάριο Ντράγκι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρουσίασε την έκθεσή του για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα—μια εμβληματική προσπάθεια να χαραχθεί μια πορεία ανάπτυξης

Ευρώπη

Η Ευρώπη στην κούρσα της υπερυπολογιστικής: εγκαινιάζει την εποχή της εξακλίμακας

Η Ευρώπη στην κούρσα της υπερυπολογιστικής: εγκαινιάζει την εποχή της εξακλίμακας

Με μια συμβολική τελετή στο Forschungszentrum Jülich της Γερμανίας, η Ευρώπη έκανε το μεγάλο άλμα στην υπερυπολογιστική

Οικονομία

Η παγκόσμια αγορά online fitness αναμένεται θα «τρέχει» με 29,6% έως το 2033

Η παγκόσμια αγορά online fitness αναμένεται θα «τρέχει» με 29,6% έως το 2033

Μεγάλες ψηφιακές παγίδες εγκυμονεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, η ραγδαία άνοδος του online personal training

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron