Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Sassoli προς τους θεσμούς της ΕΕ: «δείξτε θάρρος για το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ»

Δήλωση του προέδρου του Κοινοβουλίου David Sassoli σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

«..Το πακέτο ανάκαμψης πρέπει να είναι ευμέγεθες και να παράγει αρκετή προστιθέμενη αξία για τα δεδομένα της κατάστασης, στηριζόμενο με τη σειρά του σε ένα σθεναρό ΠΔΠ. Επίσης, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και τους στρατηγικούς μας στόχους..»
«..Το πακέτο ανάκαμψης πρέπει να είναι ευμέγεθες και να παράγει αρκετή προστιθέμενη αξία για τα δεδομένα της κατάστασης, στηριζόμενο με τη σειρά του σε ένα σθεναρό ΠΔΠ. Επίσης, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και τους στρατηγικούς μας στόχους..»

«Έφτασε η ώρα να δείξουμε θάρρος και φιλοδοξία όσον αφορά τις δράσεις που θα χρηματοδοτήσει ο προϋπολογισμός της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διαδικασία αυτή μαζί με τους άλλους θεσμούς, ώστε να συνεισφέρει διαμορφώνοντάς τον στο καλύτερο δυνατό εργαλείο για τη στήριξη της οικονομίας και των πολιτών της Ευρώπης. Είναι επείγον να επιτευχθεί συμφωνία για το σχέδιο ανάκαμψης και επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Οι ευρωβουλευτές είχαν θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους ακόμη και πριν την σημερινή κρίση. Δεν είναι τώρα η ώρα να ελαττώσουμε τις φιλοδοξίες μας και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με ένα σχέδιο ή έναν προϋπολογισμό που δεν θα είναι επαρκή μέσα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έρχονται.

Το πακέτο ανάκαμψης πρέπει να είναι ευμέγεθες και να παράγει αρκετή προστιθέμενη αξία για τα δεδομένα της κατάστασης, στηριζόμενο με τη σειρά του σε ένα σθεναρό ΠΔΠ. Επίσης, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και τους στρατηγικούς μας στόχους. Η κρίση αυξάνει τις ανισορροπίες μεταξύ των περιφερειών της Ευρώπης και το σχέδιο ανάκαμψης θα πρέπει να μας βοηθήσει να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα.

Οι πόροι που χρειάζονται τα κράτη μέλη, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που πλήττονται θα πρέπει να διατεθούν άμεσα. Ο χρόνος είναι χρήμα.

Ως αρχή αρμόδια για τον προϋπολογισμό, το Κοινοβούλιο θα πρέπει να εμπλακεί με την κατάρτιση του σχεδίου ανάκαμψης. Ακόμη, θα εξετάσουμε κριτικά την αναθεωρημένη πρόταση για το ΠΔΠ, ενώ επαναλαμβάνουμε και το αίτημά μας να υπάρξει ένα ‘σχέδιο Β’ σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί.

Οι ευρωβουλευτές, ως δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών, πρέπει να έχουν λόγο σχετικά με το πού επενδύονται τα χρήματα της ΕΕ, για το καλό όλων. Όπως έχει δείξει από την αρχή της θητείας του, το Κοινοβούλιο δεν είναι εδώ για να δίνει τυπικές εγκρίσεις σε προειλημμένες αποφάσεις.

Η αύξηση των ίδιων πόρων της ΕΕ, η οποία ανακοινώθηκε από την Επιτροπή, είναι θετική εξέλιξη, αλλά θα πρέπει να είναι μόνιμη και να συνοδεύεται από νέους τύπους ίδιων πόρων - στοιχεία που αποτελούν προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας για το ΠΔΠ.

Η κρίση που περνάμε επηρεάζει όλη την Ευρώπη. Εμείς, ως Ευρωπαίοι ηγέτες, πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει δυνατή και να εργαστεί για το καλό όλων των Ευρωπαίων, οι οποίοι στρέφονται σε εμάς τις δύσκολες αυτές ώρες».

*Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Oι βαθιές ρίζες του λεφτόδεντρου

Από: EBR

Και ξαφνικά όλοι συνειδητοποιούν ότι τελικά λεφτά υπάρχουν.Σε κάθε χώρα της Δύσης ακούμε πρωθυπουργούς, προέδρους και τραπεζίτες να μοιράζουν δις και τρις, να επιδοτούν εργασία και επιχειρηματικότητα, να σώζουν εταιρείες

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Και όμως κινείται

Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Και όμως κινείται

Όποιος παρακολουθεί την ιστορία της ΕΕ έχει συναίσθηση της σημασίας. Η συνεργασία αυτή λειτουργεί ως ατμομηχανή που κινεί το ευρωπαϊκό τρένο προς τα εμπρός

Οικονομία

Η Πρόκληση της Επόμενης Μέρας

Η Πρόκληση της Επόμενης Μέρας

Στις αρχές της χρονιάς, η Ελλάδα έδειχνε να αφήνει οριστικά πίσω της μία δεκαετία κρίσης και να μπαίνει σε μονοπάτι σταθερής οικονομικής ανάπτυξης. Η πανδημία του COVID-19 ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron