Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Φορολογία: Η Επιτροπή προτείνει την αναβολή κανόνων φορολόγησης λόγω της κρίσης του κορονοϊού

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη ισχύος δύο ενωσιακών φορολογικών μέτρων προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη λόγω της κρίσης του κορονοϊού

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την αναβολή ορισμένων προθεσμιών για την υποβολή και την ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία.
Η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την αναβολή ορισμένων προθεσμιών για την υποβολή και την ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη ισχύος δύο ενωσιακών φορολογικών μέτρων προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Πρώτον, η Επιτροπή πρότεινε να αναβληθεί για 6 μήνες η έναρξη ισχύος της δέσμης μέτρων ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι εν λόγω κανόνες θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2021 αντί της 1ης Ιανουαρίου 2021, ώστε τα κράτη μέλη και οι επιχειρήσεις να έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν για τους νέους κανόνες σχετικά με τον ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Δεύτερον, η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την αναβολή ορισμένων προθεσμιών για την υποβολή και την ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία. Βάσει των προτεινόμενων αλλαγών, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς των οποίων δικαιούχοι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους μέλους.

Ομοίως, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ορισμένες ρυθμίσεις διασυνοριακού φορολογικού σχεδιασμού.

Η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ενημερώθηκαν σχετικά με τις παραπάνω προτάσεις. Η Επιτροπή προσβλέπει στην έγκριση αυτών των προτάσεων από τα δύο θεσμικά όργανα το συντομότερο δυνατό ώστε να παρασχεθεί ασφάλεια δικαίου σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

*Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Τζούλι Γκόραν: Οδηγός προσαρμογής εταιριών στην τεχνητή νοημοσύνη

Από: EBR

Ο άνθρωπος που βοηθά τα στελέχη επιχειρήσεων να μεταμορφώσουν τον οργανισμό για να επιδιώξουν την ανάπτυξη και να εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές ευκαιρίες. Ηγείται του έργου ψηφιακής οργάνωσης της McKinsey στους τομείς των Ανθρώπων και της Οργανωτικής Απόδοσης

Ευρώπη

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου … γέλιο

Οικονομία

Μαρκόπουλος από τον ΟΛΠ: Ο Πειραιάς αποτελεί στρατηγική υποδομή και αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας

Μαρκόπουλος από τον ΟΛΠ: Ο Πειραιάς αποτελεί στρατηγική υποδομή και αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μέγαρο του ΟΛΠ και αναλυτική ενημέρωση για τη σημερινή δραστηριότητα του λιμανιού, τη συμβολή του στο διεθνές εμπόριο και στην εφοδιαστική αλυσίδα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron