Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

SOS για 400.000 εγκλωβισμένους ναυτικούς στα πλοία

Τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ναυτιλία δημιουργεί η πανδημία. Η αδυναμία αλλαγής πληρωμάτων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο προειδοποιούν εφοπλιστές. Ποιες λύσεις προτείνονται

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

«Οι ναυτικοί που επηρεάζονται αντιστοιχούν σε πάνω από το 1/5 του 1,8 εκατομμυρίων ναυτικών που επανδρώνουν τα 96.000 εμπορικά πλοία ανά τον κόσμο. Τον περασμένο μήνα ο International Maritime Organisation εξέδωσε ένα 12σελιδο πρωτόκολλο για ασφαλείς αλλαγές πληρωμάτων.»
«Οι ναυτικοί που επηρεάζονται αντιστοιχούν σε πάνω από το 1/5 του 1,8 εκατομμυρίων ναυτικών που επανδρώνουν τα 96.000 εμπορικά πλοία ανά τον κόσμο. Τον περασμένο μήνα ο International Maritime Organisation εξέδωσε ένα 12σελιδο πρωτόκολλο για ασφαλείς αλλαγές πληρωμάτων.»

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία προειδοποιώντας για τους κινδύνους που κρύβονται για το παγκόσμιο εμπόριο από μια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα εμπορικά πλοία. Εως και 400.000 ναυτικοί είναι εγκλωβισμένοι είτε στη θάλασσα, είτε στα σπίτια τους εξαιτίας ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ένα γερμανικών συμφερόντων τάνκερ την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε να αποπλεύσει αν δεν άλλαζε το πλήρωμα, υποστηρίζουν στελέχη του κλάδου και εκπρόσωποι εργαζομένων, μεταδίδουν οι Financial Times, εξαιτίας ανησυχιών για θέματα ασφάλειας. Ο φόβος είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά μετά τις 16 Ιουνίου οπότε λήγουν έκτακτες επεκτάσεις που έγιναν στις εργασιακές συμφωνίες που καλύπτουν τα συμβόλαια στη θάλασσα.

Πολλά πληρώματα δουλεύουν πολλούς μήνες πάνω από τα συμβόλαιά τους, σε χρόνους που υπερβαίνουν το μέγιστο όριο που έχει οριστεί και εφοπλιστές, σωματεία και κυβερνήτες θέτουν θέματα ασφαλείας. «Είναι ωρολογιακή βόμβα», δηλώνει ο Guy Platten, γενικός γραμματέας του International Chamber of Shipping. «Δεν μπορείς να βάλεις τον κόσμο να δουλεύει επ’ άπειρον. Κάποιοι βρίσκονται στα πλοία πάνω από ένα χρόνο. Οσο περισσότερο συνεχίζεται το πρόβλημα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».

Η ναυτιλία είναι η ατμομηχανή της παγκοσμιοποίησης, θυμίζουν οι FT. Περίπου 80% του παγκόσμιου εμπορίου γίνεται δια θαλάσσης. Ωστόσο η ομαλή λειτουργία απειλείται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Αυτοί απαγορεύουν στα πληρώματα να ξεμπαρκάρουν και να επιστρέψουν στις χώρες τους ή να ταξιδέψουν σε ένα λιμάνι που βρίσκεται πλοίο το οποίο ψάχνει νέο πλήρωμα. Πολλές ναυτιλιακές παλεύουν για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες βίζες, ενώ η μείωση των πτήσεων αυξάνει τα προβλήματα.

Οι ναυτικοί που επηρεάζονται αντιστοιχούν σε πάνω από το 1/5 του 1,8 εκατομμυρίων ναυτικών που επανδρώνουν τα 96.000 εμπορικά πλοία ανά τον κόσμο. Τον περασμένο μήνα ο International Maritime Organisation εξέδωσε ένα 12σελιδο πρωτόκολλο για ασφαλείς αλλαγές πληρωμάτων. Οι κυβερνήσεις όμως καθυστερούν στην εφαρμογή του και ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην θάλασσα ναυτικών αυξάνει κάθε εβδομάδα.

Η ναυτιλία τώρα καλεί τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν «ασφαλείς διαδρόμους» που θα επιτρέπουν την ελεύθερη μετακίνηση σε 1,5 εκατομμύρια ναυτικούς. Αυτοί περιλαμβάνουν τον ορισμό των ναυτικών ως «κρίσιμους εργαζόμενους» που μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς περιορισμούς όταν ξεμπαρκάρουν ή ταξιδεύουν για να επανδρώσουν ένα πλοίο, δημιουργία ασφαλών χώρων στα αεροδρόμια και την αποδοχή του ναυτικού φυλλαδίου ως απόδειξη ταυτότητας.

Η Maersk που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων μεταφοράς κοντέινερ παγκοσμίως δηλώνει ότι οι αρχές πρέπει να δράσουν γρήγορα. «Υπάρχει απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθούν ‘ασφαλείς διάδρομοι’ μεταξύ κρίσιμων χωρών, όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδία και hubs αλλαγής πληρωμάτων ανά τον κόσμο. Χρειαζόμαστε λύσεις και παγκόσμια συνεργασία», δήλωσε η Henriette Hallberg Thygesen.

Με βάση τους ναυτιλιακούς κανόνες, ένας ναυτικός επιτρέπεται να ταξιδέψει 11 μήνες. Κάποιοι όμως ήδη έχουν συμπληρώσει 15 μήνες, δηλώνει ο Jim Scorer, γενικός γραμματέας του συνδέσμου πλοιάρχων εμπορικού ναυτικού. «Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους είναι επικίνδυνα κουρασμένοι».

Οι πλοίαρχοι μπορεί να βρεθούν νομικά υπόλογοι αν ξεκινήσουν ένα ταξίδι με πλήρωμα στο οποίο υπάρχουν θέματα κόπωσης, επισημαίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

O Κυριάκος Mητσοτάκης και η πρόκληση της ιστορίας

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Γόνος μιας ιστορικής κρητικής οικογένειας, ο σημερινός πρωθυπουργός, έχει πίσω του μιa πολύ βαρειά παράδοση, που είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει, με ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό έργο

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπόθεση για την ανάκαμψη

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπόθεση για την ανάκαμψη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ της Ε.Ε.Η ύφεση στην ευρωζώνη το 2020 εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 8,7%

Οικονομία

Κομισιόν: Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Κομισιόν: Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Τροποποιήσεις προγραμμάτων ύψους 1,14 δισ. ευρώ -από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στις 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού- ενέκρινε για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron