Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Υπήρξε πολιτικό και κοινωνικό παρακράτος

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σοκάρουν και διαχέουν ανατριχίλα σε κάθε δημοκράτη πολίτη

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

«Όλα όσα καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία σεναρίου πολιτικού θρίλερ με θέμα την ύπαρξη και λειτουργία σκοτεινών παρακρατικών δομών στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια μιας ανυποψίαστης αστικής δημοκρατίας.»
«Όλα όσα καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία σεναρίου πολιτικού θρίλερ με θέμα την ύπαρξη και λειτουργία σκοτεινών παρακρατικών δομών στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια μιας ανυποψίαστης αστικής δημοκρατίας.»

του Ανδρέα Λοβέρδου*

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σοκάρουν και διαχέουν ανατριχίλα σε κάθε δημοκράτη πολίτη.

Όλα όσα καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία σεναρίου πολιτικού θρίλερ με θέμα την ύπαρξη και λειτουργία σκοτεινών παρακρατικών δομών στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια μιας ανυποψίαστης αστικής δημοκρατίας.

Όμως χθες και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες βγήκαν στην επιφάνεια τα αποκρουστικά πλοκάμια του παρακράτους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από τη μια πλευρά η ιδιώτης σύζυγος υπουργού να δίνει εντολές σε αξιωματικούς της Αστυνομίας για συλλήψεις και από την άλλη το alter ego του Α. Τσίπρα και κορυφαίος υπουργός να παραδέχεται σε συνομιλία με επιχειρηματία την ύπαρξη και λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος υπό την επιτελική επίβλεψη του αρμόδιου επί της Δικαιοσύνης αναπληρωτή υπουργού. Τόσο οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» όσο και οι διάλογοι που διαβάσαμε ότι ακούστηκαν ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής μεταξύ ενός υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, του Ν. Παππά, και ενός επιχειρηματία, του Σ. Μιωνή, αποτυπώνουν μια ζοφερή, μια κυνική, μια διεφθαρμένη κυβερνητική πτυχή, η οποία δεν μπορεί να χωρέσει εύκολα στον νου ανθρώπου. Και πώς να χωρέσει όταν γίνεται λόγος για «λεφτά, πολλά λεφτά», για «outsourcing», για τι βολεύει και τι όχι το «μαγαζί», για τη «Μαρέβα», για «εισαγγελέα που έκανε θελήματα στην κυβέρνηση»...

Είναι προφανής η απαίτηση πολιτών αλλά και του δημοκρατικού αισθήματος τίποτε να μη μείνει κρυφό, κανείς και καμία να μην προστατευθεί όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Σπανίως ανατρέχω σε παρελθοντικές μου δηλώσεις αλλά αυτή τη φορά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας τον Ιανουάριο του 2016 είχα υψώσει το ανάστημά μου στον σημερινό πρωταγωνιστή του ανατριχιαστικού διαλόγου και τότε υπουργό της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Ν. Παππά ότι «επιχειρούσαν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε καθεστώς τύπου Βόρειας Κορέας» και είχα προειδοποιήσει τότε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό». Κρίμα που επιβεβαιώθηκα ως προς το πρώτο και προφανώς ισχύει και σήμερα το δεύτερο.

Τελικά το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του εμφανίζονταν ως η πολιτική ενσάρκωση υψηλών αξιών και αρχών αλλά στην πραγματικότητα επί ημερών τους υπήρξε πολιτικό και κοινωνικό παρακράτος που δρούσε ως εγκληματική οργάνωση με όρους σικελικής μαφίας. Τούτο αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνεται με στοιχεία και ντοκουμέντα.

*Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ηγεσία και λειτουργία ομάδων σε οργανισμούς και κόμματα

Από: EBR

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα μπορεί να επέλθει από τις προσπάθειες ενός μόνον ανθρώπου, π.χ. ένας υπέροχος ζωγραφικός πίνακας

Ευρώπη

Η Ευρώπη, η “πολιτιστική πυξίδα” και η επιχειρηματικότητα

Η Ευρώπη, η “πολιτιστική πυξίδα” και η επιχειρηματικότητα

Επιτέλους, αρχίζει να γίνεται αντιληπτό πως ο Πολιτισμός μπορεί να γίνει ο συνεκτικός ιστός της πιο ουσιαστικής και βαθύτερης Ευρωπαϊκής ενοποίησης και Βιωσιμότητας

Οικονομία

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Έκθεση της Bain & Company αποκαλύπτει χρηματοδοτικό έλλειμμα $800 δισ. για την κάλυψη της υπολογιστικής ζήτησης που δημιουργεί η ΑΙ.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron