Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Συμφωνία για τη στήριξη από την ΕΕ της διαχείρισης συνόρων και της κοινής πολιτικής θεωρήσεων

Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με το ταμείο διαχείρισης των συνόρων για την περίοδο 2021-2027, ύψους 6,241 δισ. ευρώ

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

Προκειμένου να βοηθήσει καλύτερα όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας, το Κοινοβούλιο εξασφάλισε επίσης τη στήριξη μέτρων για τον εντοπισμό ευάλωτων ατόμων και ασυνόδευτων ανηλίκων.
Προκειμένου να βοηθήσει καλύτερα όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας, το Κοινοβούλιο εξασφάλισε επίσης τη στήριξη μέτρων για τον εντοπισμό ευάλωτων ατόμων και ασυνόδευτων ανηλίκων.

Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με το ταμείο διαχείρισης των συνόρων για την περίοδο 2021-2027, ύψους 6,241 δισ. ευρώ.

Το ταμείο θα στηρίξει την ισχυρή και αποτελεσματική ολοκληρωμένη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και μια κοινή πολιτική θεωρήσεων για τη διασφάλιση μιας εναρμονισμένης προσέγγισης όσον αφορά την έκδοση θεωρήσεων και τη διευκόλυνση των νόμιμων ταξιδιών. Οι ευρωβουλευτές επέμειναν ότι το 10% του ταμείου πρέπει να προορίζεται για την πολιτική θεωρήσεων στα εθνικά προγράμματα.

Ενισχυμένο πλαίσιο θεμελιωδών δικαιωμάτων

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι διαπραγματευτές του Κοινοβουλίου κατόρθωσαν να ενισχύσουν τις διατάξεις για τα θεμελιώδη δικαιώματα. Οι δράσεις στο πλαίσιο του μέσου θα υλοποιούνται σε πλήρη συμμόρφωση με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και τις διεθνείς υποχρεώσεις της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα, ιδίως τις αρχές της απαγόρευσης των διακρίσεων και του δικαιώματος μη επιστροφής σε χώρα όπου υπάρχει το ενδεχόμενο απάνθρωπης μεταχείρισης.

Προστασία των ευάλωτων και των ασυνόδευτων ανηλίκων

Προκειμένου να βοηθήσει καλύτερα όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας, το Κοινοβούλιο εξασφάλισε επίσης τη στήριξη μέτρων για τον εντοπισμό ευάλωτων ατόμων και ασυνόδευτων ανηλίκων. Θα χρηματοδοτηθούν επίσης η ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων προστασίας των παιδιών στα εξωτερικά σύνορα και δράσεις στήριξης των κρατών μελών για την έκδοση θεωρήσεων για ανθρωπιστικούς λόγους («ανθρωπιστική βίζα»).

Δηλώσεις

Μετά τη συμφωνία, η εισηγήτρια Tanja Fajon (Σοσιαλιστές, Σλοβενία) δήλωσε: «Στο μέλλον, τα σύνορα της Ευρώπης θα είναι ασφαλέστερα και θα επικεντρώνονται περισσότερο στους ανθρώπους. Με περισσότερα κονδύλια για την πολιτική θεωρήσεων, τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και με ενισχυμένες διατάξεις για τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των ευάλωτων ατόμων και ενός μηχανισμού συστατικών επιστολών, ευελπιστούμε ότι τα σύνορά μας θα γίνουν πιο ανθρώπινα».

Επόμενα βήματα

Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί πριν εγκριθεί επίσημα από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Σχετικές πληροφορίες

Το ταμείο θα στηρίξει επίσης την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, την εφαρμογή της προσέγγισης των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης και τη διαλειτουργικότητα των διαφόρων πληροφορικών συστημάτων. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Σύστημα Εισόδου-Εξόδου, το Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού, το Eurodac και το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν.

*Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

H τέχνη του εφικτού στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Από: EBR

Οι δραματικές όσο και θεαματικές αλλαγές που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της οικονομίας, έχουν- αποδεδειγμένα πια- αλλάξει τον τρόπο, τις μεθόδους- με τη συμβολή της τεχνολογίας, και τους στόχους διοικήσεις όλων των επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη δέχονται όλο και περισσότερο κριτική εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την ανησυχία ότι το «Green Deal» θα προκαλέσει έλλειψη τροφίμων στην Ε.Ε.

Οικονομία

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Συντελείται μια ριζική μετατόπιση του Πραγματικού. Αρχίζει και διακτινίζεται μακριά η Εργασία, το Χρήμα, η Αξία

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron