Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

Είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος;

Οι αισιόδοξοι βλέπουν τα θετικά σε μία άσχημη κατάσταση. Αντιθέτως, οι απαισιόδοξοι βλέπουν τα άσχημα σε μία καλή κατάσταση

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Οι αισιόδοξοι λατρεύουν να ξεπερνούν τα εμπόδια. Οι απαισιόδοξοι δεν προσπαθούν ούτε καν να τα παρακάμψουν.
Οι αισιόδοξοι λατρεύουν να ξεπερνούν τα εμπόδια. Οι απαισιόδοξοι δεν προσπαθούν ούτε καν να τα παρακάμψουν.

Οι αισιόδοξοι βλέπουν τα θετικά σε μία άσχημη κατάσταση. Αντιθέτως, οι απαισιόδοξοι βλέπουν τα άσχημα σε μία καλή κατάσταση.
Οι αισιόδοξοι νοιώθουν ότι μπορούν να ελέγξουν το πεπρωμένο τους. Οι απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι είναι θύματα των περιστάσεων.
Οι αισιόδοξοι μετατρέπουν τις μικρές αναποδιές σε μεγάλες νίκες. Οι απαισιόδοξοι τις μετατρέπουν σε πραγματικές καταστροφές.
Οι αισιόδοξοι λένε: «Αν δεν πετύχεις με το πρώτο, δοκίμασε ξανά». Οι απαισιόδοξοι λένε: «Καλύτερα στον πάγκο των αναπληρωματικών, παρά να χάνω τις ευκαιρίες και να με γιουχάρουν».
Οι αισιόδοξοι λατρεύουν να ξεπερνούν τα εμπόδια. Οι απαισιόδοξοι δεν προσπαθούν ούτε καν να τα παρακάμψουν.
Οι αισιόδοξοι βλέπουν κάθε υποχώρηση σαν προσωρινή. Οι απαισιόδοξοι την βλέπουν σαν επαναλαμβανόμενο φαινόμενο το οποίο θα πρέπει να υποφέρουν.
Οι αισιόδοξοι συχνάζουν με ανθρώπους που έχουν θετική προσέγγιση στην ζωή. Οι απαισιόδοξοι προτιμούν την παρέα των γκρινιάρηδων.
Οι αισιόδοξοι έχουν ένα μέτωπο που γράφει: «Τι ωραία που είναι η ζωή!». Στα μέτωπα των απαισιόδοξων διαβάζεις: «Η ζωή είναι ένα μαρτύριο και έπειτα πεθαίνεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

To "Ελληνικό Κράτος Ζει από Εμάς": Η Προειδοποίηση του Bastiat στην Σύγχρονη Πολιτική

Από: EBR

Η  ψευδαίσθηση του «δωρεάν» και η δημοσιονομική αφέλεια επηρεάζουν τις κοινωνίες σήμερα, όπως και την Ελλάδα των διαχρονικών κρίσεων.  Αλλά ποιος πληρώνει πραγματικά το τίμημα;

Ευρώπη

Πώς χάνει η Ευρώπη το «τρένο» της ανταγωνιστικότητας

Πώς χάνει η Ευρώπη το «τρένο» της ανταγωνιστικότητας

Οι παθογένειες του ευρωπαϊκού συστήματος τις οποίες έχει υποδείξει η έκθεση Ντράγκι. Πώς επιδρούν στην Ελλάδα. Γράφει ο Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου.

Οικονομία

Ομιλία Χρήστου Σταϊκούρα για το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2026

Ομιλία Χρήστου Σταϊκούρα για το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2026

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τοποθετήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2026

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron