Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

Ο θυμός μικραίνει τη ζωή

Tι κάνετε όταν ένας θυμωμένος άνθρωπος σας επιτίθεται λεκτικά;

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

«Οι επικοινωνιολόγοι βλέπουν τη σύγκρουση σαν ευκαιρία. Την αντιμετωπίζουν παραμονεύοντας σιωπηλοί και περιμένοντας. Η τακτική της υπομονής - που επιτρέπει στον άλλον να ξεθυμάνει - έχει κέρδος.»
«Οι επικοινωνιολόγοι βλέπουν τη σύγκρουση σαν ευκαιρία. Την αντιμετωπίζουν παραμονεύοντας σιωπηλοί και περιμένοντας. Η τακτική της υπομονής - που επιτρέπει στον άλλον να ξεθυμάνει - έχει κέρδος.»

Tι κάνετε όταν ένας θυμωμένος άνθρωπος σας επιτίθεται λεκτικά;

Α.Προσπαθείτε να εξηγήσατε τη δική σας πλευρά και να τον ηρεμήσετε;
Β. Κλείνετε τη συζήτηση όσο γίνεται πιο γρήγορα;
Γ.Ήρεμοι, τον αφήνετε να φωνάζει, όσο αυτός έχει ανάγκη;
Δ.Φωνάζετε και εσείς;

Αν απαντήσετε Α ή Β και οι δύο απαντήσεις είναι καλές, αλλά η απάντηση Γ τις περισσότερες φορές είναι η ασφαλέστερη.

Όταν έχετε μπροστά σας ένα θυμωμένο άνθρωπο, η πιο συνηθισμένη ενστικτώδης αντίδραση είναι να εκφράσετε διάθεση να τον καλμάρετε. Η έκφραση όμως: «έλα τώρα, ηρέμησε» υποδηλώνει ότι ο άλλος δεν έχει σοβαρό λόγο να είναι, θυμωμένος. Αυτό μπορεί να τον κάνει να προσπαθεί, με ακόμα πιο δυνατή φωνή, να πείσει ότι ο λόγος για τον οποίο είναι έξαλλος είναι σοβαρός.

Οι επικοινωνιολόγοι βλέπουν τη σύγκρουση σαν ευκαιρία. Την αντιμετωπίζουν παραμονεύοντας σιωπηλοί και περιμένοντας. Η τακτική της υπομονής - που επιτρέπει στον άλλον να ξεθυμάνει - έχει κέρδος. Μόλις οι φωνές τελειώσουν οι περισσότεροι είναι διατεθειμένοι να ακούσουν ήρεμα. Το μυστικό είναι να τους αφήσετε να τελειώσουν αυτό που άρχισαν με το ρυθμό που επιθυμούν.

-Αποφύγετε την αυτόματη αντίδραση άμυνας αν νιώθετε αδικημένος. Κάνετε λίγο υπομονή και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει χρόνος αργότερα να αποκαταστήσετε τα πράγματα.
-Ελέγξτε τις σκέψεις σας την ώρα που κάποιος φωνάζει. Αν είσαστε στο τηλέφωνο, αποσπάστε την προσοχή σας κοιτάζοντας π.χ. μια ευχάριστη εικόνα. Αν βλέπετε τον άλλον, σκεφθείτε μια ωραία ιδιωτική εμπειρία σας.
-Μετρήστε μέσα σας μέχρι το 3 για να αποφύγετε να τον διακόψετε. Αν παρεμβαίνετε θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Οι συζητήσεις κερδίζονται από αυτόν που ελέγχει τη σιωπή και όχι από αυτόν που φωνάζει πιο δυνατά. Οι άνθρωποι αποκαλύπτουν περισσότερα αν αφήσετε τον προβολέα πάνω τους λίγο παραπάνω χρόνο από ό,τι συνήθως. Αυτό επιτρέπει να καταλάβετε καλύτερα τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης.
-Τέλος ελέγξτε τι λέει το σώμα σας, οι εκφράσεις του προσώπου σας, οι κινήσεις. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε τους μυς του προσώπου, μη σταυρώνετε τους βραχίονες, μακριά τα χέρια από το πρόσωπο και το κεφάλι.

Αυτά μεγαλώνουν την έντασή σας και δείχνουν ότι είστε εκνευρισμένος. Η ηρεμία σας θα βοηθήσει να εκφράσει ο άλλος το θυμό του και να είναι πιο δεκτικός όταν έρθει η ώρα να μιλήσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η εξωστρέφεια πρέπει να αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Από: EBR

Οι αρχικές προβλέψεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν επιβεβαιώθηκαν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

ΕΕ-ΗΠΑ σχετικά με την πρωτοβουλία «Παγκόσμια Δέσμευση για το Μεθάνιο»

 ΕΕ-ΗΠΑ σχετικά με την πρωτοβουλία «Παγκόσμια Δέσμευση για το Μεθάνιο»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την «Παγκόσμια Δέσμευση για το Μεθάνιο, μια πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου σε παγκόσμιο επίπεδο

Οικονομία

Η «ολική επαναφορά» της ελληνικής οικονομίας

Η «ολική επαναφορά» της ελληνικής οικονομίας

Το ΑΕΠ ξεπέρασε τα προ πανδημίας επίπεδα – Σε πολυετή ανοδικό κύκλο η χώρα, καθώς οι ετήσιες χρηματοδοτικές ροές θα είναι τριπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη 20ετία

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron