Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Ψηφιακές υπηρεσίες: Περιμένοντας τον Biden;

Η Γερμανία, η Δανία, η Εσθονία και η Φινλανδία «θέλουν να είναι πιο ανεξάρτητες ως προς τον καθορισμό των σχέσεών τους με δημοκρατικούς εταίρους ανά τον κόσμο» και να οικοδομήσουν «μια ισχυρή διατλαντική σχέση»

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent - Δημοσίευση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

«Ο Biden θέλει πράγματι να θεσπίσει νόμους, αλλά υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες ενώ η πολιτική των ΗΠΑ συνεχίζει να παραλύει από την πόλωση».
«Ο Biden θέλει πράγματι να θεσπίσει νόμους, αλλά υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες ενώ η πολιτική των ΗΠΑ συνεχίζει να παραλύει από την πόλωση».

του N. Peter Kramer

Η Γερμανία, η Δανία, η Εσθονία και η Φινλανδία «θέλουν να είναι πιο ανεξάρτητες ως προς τον καθορισμό των σχέσεών τους με δημοκρατικούς εταίρους ανά τον κόσμο» και να οικοδομήσουν «μια ισχυρή διατλαντική σχέση», δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών σε επιστολή τους προς την Επιτροπή. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα κράτη- μέλη της Ε.Ε., εξακολουθούν να προτιμούν τις ΗΠΑ υπό την προεδρεία του Joe Biden, ως παγκόσμιο εταίρο τόσο για τους τεχνικούς κανονισμούς, όσο και για άλλα θέματα.

Ο Ben Scott, πρώην βοηθός της Hillary Clinton- υποψήφια για την προεδρεία και πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και νυν διευθυντής της «Reset», μιας ομάδας πίεσης για τη ψηφιακή δημοκρατία, συμβουλεύει την Ε.Ε. να «μην βασίζεται στην Ουάσινγκτον». «Ο Biden θέλει πράγματι να θεσπίσει νόμους, αλλά υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες ενώ η πολιτική των ΗΠΑ συνεχίζει να παραλύει από την πόλωση», δήλωσε ο Scott σε πρόσφατη συνέντευξη, προσθέτοντας ότι πιθανότατα να αργήσει η αμερικανική εκδοχή του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Ε.Ε. Σύμφωνα με τον Scott, «οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν καν να απαλλαγούν από τη θεωρία QAnon, που αποτελεί η ίδια σύμπτωμα της ίδιας της νόσου που ο κανονισμός θα έπρεπε να βοηθήσει στην εξάλειψή της», αναφερόμενος στη θεωρία συνωμοσίας που έχει εξελιχθεί σε παραληρητική αίρεση σε πλατφόρμες όπως το Facebook.

Φαίνεται, ωστόσο, να ισχύει το αντίθετο. «Στην Ουάσιγκτον, πολλοί ελπίζουν ότι η Ε.Ε. μπορεί να βρει τη λύση για την Αμερική», κατά τον Scott. «Τα αναπόκτητα κόστη από τη νομοθεσία της Ε.Ε. θα ήταν τεράστια για τις τεχνολογικές εταιρείες, αλλά θα ήταν μόνο για μία φορά. Επομένως, η Ε.Ε. θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, εφόσον πλατφόρμες προσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά παντού.»

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη διοίκηση του Biden «είναι, επομένως, η διευθέτηση των προτεραιοτήτων της οικονομικής διπλωματίας των ΗΠΑ», σύμφωνα με τον Scott. Αναγνωρίζει ότι η Ουάσιγκτον, όπως και πολλές κυβερνήσεις, προβλέπεται να υπερασπιστεί τις εγχώριες βιομηχανίες στο εξωτερικό. Ωστόσο, όπως είπε, ένα καλό παράδειγμα δόθηκε από τον Barack Obama, ο οποίος κατάφερε κάτι παρόμοιο με την υποστήριξή του προς τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική αλλαγή, η οποία ήταν (και εξακολουθεί να είναι, μετά την επαναφορά του Biden) αρκετά δημοφιλής στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι κρεμάλες του λαϊκισμού

Από: EBR

Ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, γραμματέας Σύνταξης της «Νέας Εστίας», φέρνει σε δημόσιο διάλογο το πιο σοβαρό πρόβλημα των φιλελεύθερων δημοκρατικών καθεστώτων και των νέων εχθρών τους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Το προηγούμενο βράδυ, οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σε μια προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με την νομοθεσία για τον στόχο μιας ουδέτερης κλιματικά Ε.Ε. έως το 2050

Οικονομία

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Με δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή κοντά στο 1x, η ελληνική οικονομία είναι εκείνη στην οποία τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα πιάσουν περισσότερο «τόπο», δείχνει μελέτη της Societe Generale

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron