Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Ζητούμενο το «δια ταύτα»

Η Ελλάδα μας, συνεχίζει αυξητική πορεία σε κρούσματα κα θανάτους όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης ή και μειώσεις

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

«Μια οποιαδήποτε διοικητική επιτροπή, για να βγάλει αποτέλεσμα πρέπει να είναι μικρή και να καλύπτει φάσμα γνώσεων. Ιατρικά, οικονομικά, ψυχολογικά (αντιδράσεις ατόμων), θέματα δημοσίας τάξης και κάποιον που να έχει διαχειριστεί καλά, πολύπλοκες καταστάσεις.»
«Μια οποιαδήποτε διοικητική επιτροπή, για να βγάλει αποτέλεσμα πρέπει να είναι μικρή και να καλύπτει φάσμα γνώσεων. Ιατρικά, οικονομικά, ψυχολογικά (αντιδράσεις ατόμων), θέματα δημοσίας τάξης και κάποιον που να έχει διαχειριστεί καλά, πολύπλοκες καταστάσεις.»

του Γιώργου Γράτσου

Η Ελλάδα μας, συνεχίζει αυξητική πορεία σε κρούσματα κα θανάτους όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης ή και μειώσεις.

Η Γαλλία δείχνει ελαφρά αυξητικές τάσεις κρουσμάτων και μειωτικές θανάτων.
Η Ιταλία σταθεροποιητικές τάσεις κρουσμάτων και ελαφρά αύξηση θανάτων.
Η Ισπανία σημαντική μείωση κρουσμάτων και μειωτική τάση θανάτων.
Η Πορτογαλία σημαντική μείωση κρουσμάτων και θανάτων.
Το Ισραήλ και αυτό παρουσιάζει μείωση κρουσμάτων και θανάτων.
Ακόμα και η Αλβανία έχει σταθερά μειωτικές τάσεις κρουσμάτων και θανάτων.

Όλα αυτά θα έπρεπε να μας κάνουν να σκεφτόμαστε τι δεν κάνουμε;

Παρά ταύτα έχουμε καμιά 25 αριά λοιμοξιολόγους και άλλους ειδικούς που λένε διάφορα και μας καθοδηγούν. Φαίνεται όμως ότι «Στραβά Αρμενίζουμε.»

Δείχνει να είναι απλώς επιτροπή συζητήσεως ιατρικών θεμάτων κορονοϊού και μόνον.

Στο «δια ταύτα»

Μια οποιαδήποτε διοικητική επιτροπή, για να βγάλει αποτέλεσμα πρέπει να είναι μικρή και να καλύπτει φάσμα γνώσεων. Ιατρικά, οικονομικά, ψυχολογικά (αντιδράσεις ατόμων), θέματα δημοσίας τάξης και κάποιον που να έχει διαχειριστεί καλά, πολύπλοκες καταστάσεις. Η Επιτροπή πρέπει να είναι ολιγομελής; πέντε η έξι άτομα μαζί με πρόεδρο ο οποίος θα έχει την τελευταία λέξη.

Όπως λέν’ οι ξένοι «Analysis Paralysis». Ζητούμενο είναι το «δια ταύτα». Μόνον η Σύνθεση φέρνει αποτελέσματα.

Βεβαίως πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα στοιχεία. Ιδιαιτέρως σήμερα , έναν χρόνο και ένα μήνα από το πρώτο κρούσμα. Θα έπρεπε ήδη να είχαμε οργανωθεί.

Δηλαδή: πόσο επιβαρύνει πχ το άνοιγμα κάθε βαθμίδας σπουδών ή δραστηριότητας: δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων η πανεπιστημίων; οι διαδηλώσεις και πορείες; τα μαζικά μέσα μεταφοράς; τα Click away και τα Click in shop σε μαγαζιά και σε Mall; κατανόηση συμπεριφοράς του πληθυσμού μας, του οποίου έπρεπε να έχουμε διακρίνει πως η συμπεριφορά κ.α. έχουν αλλάξει από πέρυσι. Τα λήμματα είναι όλου του πληθυσμού. Όχι στοχευόμενου δείγματος του. Άρα περίπου άχρηστο για αναλυτική εργασία.

Με αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαμε να χαράξουμε κατεύθυνση την οποία, βάσει των αποτελεσμάτων, συνεχώς θα βελτιώναμε. Στοιχεία και η Δημιουργία συστήματος είναι το παν, όχι τα πολλά λόγια και αλλεπάλληλες γενικόλογες συζητήσεις.

Έτσι θα είχαμε και πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Φαίνεται ότι καταλάβανε επιτέλους ότι περιορίζοντας χρόνο αυξάνουν συνωστισμό και την μετάδοση του ιού. Ήταν θέμα απλής φυσικής. Πιέζοντας μπαλόνι το καταλαβαίνεις.

Δεν το έκαναν πράξη στις πορείες, συγκεντρώσεις, CoronaParties, και άλλα παρεμφερή όπου διαδίδεται ευκολότερα ο ιός. Ο ιός μεταλλάσσεται. Διαδίδεται ευκολότερα παντού.

Προφανώς χρειάζεται πολύ περισσότερη αστυνόμευση. Άρα αυτό έπρεπε να κάνουμε. Δεν νοείται οι πολλοί να βασανίζονται από τις διαδηλώσεις και την αμυαλοσύνη λίγων.

Αυτήν πληρώνει όλος ο λαός και η οικονομία.

Απλές κατηρτισμένες σκέψεις αρκούν. Το “Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι κρεμάλες του λαϊκισμού

Από: EBR

Ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, γραμματέας Σύνταξης της «Νέας Εστίας», φέρνει σε δημόσιο διάλογο το πιο σοβαρό πρόβλημα των φιλελεύθερων δημοκρατικών καθεστώτων και των νέων εχθρών τους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Το προηγούμενο βράδυ, οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σε μια προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με την νομοθεσία για τον στόχο μιας ουδέτερης κλιματικά Ε.Ε. έως το 2050

Οικονομία

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Με δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή κοντά στο 1x, η ελληνική οικονομία είναι εκείνη στην οποία τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα πιάσουν περισσότερο «τόπο», δείχνει μελέτη της Societe Generale

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron