Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα για την Ποιότητα της Φροντίδας Υγείας

Εκτιμάται ότι 8 εκατομμύρια ζωές χάνονται κάθε χρόνο λόγω της χαμηλής ποιότητας της φροντίδας των ασθενών

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

«Η πανδημία της COVID-19 έχει αναδείξει ότι οι μηχανισμοί διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο.»
«Η πανδημία της COVID-19 έχει αναδείξει ότι οι μηχανισμοί διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο.»

Εκτιμάται ότι 8 εκατομμύρια ζωές χάνονται κάθε χρόνο λόγω της χαμηλής ποιότητας της φροντίδας των ασθενών. Η πανδημία της COVID-19 έχει αναδείξει ότι οι μηχανισμοί διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο.

Το νέο γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτή την πρόκληση. Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας μακράς και πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης και του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας.

Δεν αναφερόμαστε σε μια νέα αίθουσα, με μερικές καρέκλες, ένα τραπέζι και δύο υπολογιστές ούτε για μια ακόμη γραφειοκρατική δομή. Το νέο Γραφείο θα παρέχει υπηρεσίες, συμβουλές και τεχνική υποστήριξη σε όλες της χώρες της Μεσογείου, καθώς και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Θα συνεργάζεται με κυβερνήσεις, φορείς χάραξης πολιτικής, ηγέτες συστημάτων υγείας, ασθενείς, ιατρούς, επαγγελματίες υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θα υποστηρίζει την αέναη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, εστιάζοντας στην ανάδειξη της σημασίας ενός ανθρώπινου δυναμικού υψηλής ποιότητας στον χώρο της υγείας, στην καλλιέργεια της αριστείας, στη διασφάλιση της ασφαλούς και αποτελεσματικής πρακτικής της ιατρικής καθώς και των τεχνολογιών υγείας, στη διασφάλιση της ορθής αξιοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Το νέο γραφείο ενσαρκώνει τη δέσμευση του Π.Ο.Υ. αλλά και της ελληνικής Πολιτείας για έναν πιο δίκαιο και πιο υγιή κόσμο.

Ο Π.Ο.Υ. χαιρετίζει την ανθεκτικότητα της Ελλάδας στις σημερινές προκλήσεις της πανδημίας αλλά και τις πρόσφατες σημαντικές πρωτοβουλίες αναφορικά με την διασφάλιση της ποιότητας της φροντίδας στην χώρα.

Αποτελεί «παράσημο αναγνώρισης» για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, όπως η επιτυχής υλοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου και η δημιουργία του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) που εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους Έλληνες πολίτες.

Το νέο Γραφείο θα συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας και της ευεξίας όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που αποτελεί την κύρια αποστολή του Π.Ο.Υ.. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει αναπτυχθεί και υλοποιείται το φιλόδοξο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης (2020-2025) του Π.Ο.Υ., το οποίο υιοθέτησαν και οι 53 χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα απολαμβάνει στενή και απευθείας συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα έχει τη δυνατότητα να επωφελείται από τη γνώση και την εμπειρία του, μέσω της παροχής τεχνικής υποστήριξης στην ενσωμάτωση τεχνογνωσίας, καθώς και στην προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τους τελευταίους 15 μήνες, οι κοινωνίες μας αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας μας. Μια πρωτοφανή πανδημία που έχει κλονίσει τον τρόπο ζωής μας.

Παρά το βαρύ τίμημα, επιβιώνουμε μέσα στην καταιγίδα και, όσο προχωράμε μπροστά, πρέπει να μαθαίνουμε να χορεύουμε στη βροχή.

Η ευεξία και η ευημερία και των μελλοντικών γενεών βασίζεται στην βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παροχών υγείας.

Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε κανέναν πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Λυδία λίθος της παγκόσμιας νομιμότητος η Κύπρος

Από: EBR

Η υπερεκτίμηση θετικών χαρακτηριστικών και η υπερβολή στην υποτίμηση δοκιμασιών ή έξωθεν προερχομένων αντιξοοτήτων, αποτελούν συνήθεις αντιδράσεις μεμονωμένων ατόμων, κοινωνικών ομάδων ή και κρατών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η Ευρώπη ανοίγει ξανά το κεφάλαιο “ψηφιακός φόρος”

Η Ευρώπη ανοίγει ξανά το κεφάλαιο “ψηφιακός φόρος”

Το κεφάλαιο “ψηφιακός φόρος”, το οποίο έχει ανοίξει πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς επιτυχή κατάληξη, επιχειρεί να ανοίξει εκ νέου η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

Κατά 30% αυξήθηκαν οι online αγορές στην Ελλάδα το 1ο τρίμηνο του 2021

Κατά 30% αυξήθηκαν οι online αγορές στην Ελλάδα το 1ο τρίμηνο του 2021

Εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφει η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, εν μέσω πανδημικής κρίσης

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron