Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Κυβερνοασφάλεια: Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ δεσμεύονται να δημιουργήσουν υποδομή κβαντικής επικοινωνίας

Με την υπογραφή, από την Ιρλανδία, της πολιτικής δήλωσης για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών ικανοτήτων στις κβαντικές τεχνολογίες, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, πλέον όλα τα κράτη μέλη έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

«Η EuroQCI θα συμπληρώνει τις υπάρχουσες υποδομές επικοινωνίας με ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας βάσει των αρχών της κβαντικής μηχανικής.»
«Η EuroQCI θα συμπληρώνει τις υπάρχουσες υποδομές επικοινωνίας με ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας βάσει των αρχών της κβαντικής μηχανικής.»

Με την υπογραφή, από την Ιρλανδία, της πολιτικής δήλωσης για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών ικανοτήτων στις κβαντικές τεχνολογίες, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, πλέον όλα τα κράτη μέλη έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος για την οικοδόμηση της ασφαλούς υποδομής κβαντικής επικοινωνίας EuroQCI, η οποία θα καλύπτει ολόκληρη την ΕΕ. Τα επόμενα χρόνια, τα ασφαλή δίκτυα επικοινωνιών υψηλών επιδόσεων θα είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών κυβερνοασφάλειας της Ευρώπης.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ υπέγραψαν τη δήλωση για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Υποδομών Κβαντικής Επικοινωνίας EuroQCI, η οποία θα αποτελέσει μια στέρεη βάση για την πραγματοποίηση των σχεδίων της Ευρώπης να καταστεί σημαντικός παίκτης στις κβαντικές επικοινωνίες. Παροτρύνω λοιπόν όλα τα κράτη μέλη να είναι φιλόδοξα στις δραστηριότητές τους, διότι τα ισχυρά εθνικά δίκτυα θα αποτελέσουν το θεμέλιο της EuroQCI».

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν, προσέθεσε τα εξής: «Όπως είδαμε πρόσφατα, σήμερα η κυβερνοασφάλεια αποτελεί, περισσότερο από ποτέ, ένα κρίσιμο στοιχείο της ψηφιακής μας κυριαρχίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που όλα τα κράτη μέλη πλέον συμμετέχουν στην πρωτοβουλία EuroQCI, βασικό στοιχείο της επικείμενης πρωτοβουλίας μας για ασφαλή συνδεσιμότητα, μέσω της οποίας όλα τα κράτη μέλη θα έχουν πρόσβαση σε προστατευμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες επικοινωνιών.»

Το σχέδιο αυτό θα παρέχει αξιόπιστες, οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας με ενισχυμένη ψηφιακή ασφάλεια. Έτσι, η EuroQCI θα συμπληρώνει τις υπάρχουσες υποδομές επικοινωνίας με ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας βάσει των αρχών της κβαντικής μηχανικής —για παράδειγμα, παρέχοντας υπηρεσίες που βασίζονται στην κατανομή κβαντικών κλειδών, μια εξαιρετικά ασφαλή μορφή κρυπτογράφησης.

*πρώτη δημοσίευση: www.euractiv.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ανούσιες φιλελεύθερες αντιπαραθέσεις

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Σοβαρές ιδεολογικές και πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ φιλελευθέρων σοσιαλιστών και ελευθεριαζόντων ακτιβιστών, που σήμερα παίζουν το παιχνίδι Πούτιν και λοιπών αυταρχικών ηγετών.

Ευρώπη

Η Ευρώπη «θωρακίζει» τα υποθαλάσσια καλώδια: Νέα χρηματοδότηση €20 εκατ.

Η Ευρώπη «θωρακίζει» τα υποθαλάσσια καλώδια: Νέα χρηματοδότηση €20 εκατ.

Ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης ύψους 20 εκατ.ευρώ για την ενίσχυση της ασφάλειας των υποθαλάσσιων καλωδίων, των κρίσιμων «ψηφιακών αρτηριών» που μεταφέρουν το 95% των παγκόσμιων δεδομένων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οικονομία

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Έκθεση της Bain & Company αποκαλύπτει χρηματοδοτικό έλλειμμα $800 δισ. για την κάλυψη της υπολογιστικής ζήτησης που δημιουργεί η ΑΙ.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron