Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Η χαριστική βολή στην κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Ποιο είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021

Χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια είναι στιβαγμένα σε πλοία έξω από τα μεγάλα λιμάνια του πλανήτη, ενώ άλλα τόσα «αναμένουν» στους προβλήτες μέχρι να μπουν σε φορτηγά και να φτάσουν στον προορισμό τους.
Χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια είναι στιβαγμένα σε πλοία έξω από τα μεγάλα λιμάνια του πλανήτη, ενώ άλλα τόσα «αναμένουν» στους προβλήτες μέχρι να μπουν σε φορτηγά και να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η κρίση στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχει καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την παγκόσμια οικονομία, απειλώντας σημαντική την ανάκαμψη.

Χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια είναι στιβαγμένα σε πλοία έξω από τα μεγάλα λιμάνια του πλανήτη, ενώ άλλα τόσα «αναμένουν» στους προβλήτες μέχρι να μπουν σε φορτηγά και να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μέσα στο εφοδιαστικό αυτό χάος, που προκαλεί ελλείψεις στην αγορά, καθυστερήσεις στην παραγωγή και τελικά ανατιμήσεις, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα φαινόμενο που επιτείνει τη κατάσταση: οι κλοπές.

Η επιδείνωση της κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας καθιστά τα κλεμμένα εμπορεύματα ένα ολοένα και πιο κοινό πρόβλημα που επηρεάζει τους αγοραστές, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις και αυξανόμενες τιμές.

Αρκετά φορτία που βγαίνουν τελικά με καθυστέρηση από τα λιμάνια στοχοποιούνται από εγκληματίες, που «αρπάζουν» ολόκληρα κοντέινερ γεμάτα με ηλεκτρονικά εν μέσω έλλειψης τσιπ.

Άλλος αγαπημένος στόχος είναι τα φορτηγά-ψυγεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τροφίμων.

«Το παλιό ρητό λέει ότι η μεταφορά φορτίου είναι διαπραγματεύσιμος κίνδυνος», δήλωσε στο Yahoo Finance Live την Παρασκευή ο Keith Lewis, Αντιπρόεδρος της CargoNet, η οποία παρακολουθεί κλοπές κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού για εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CargoNet, το τρίτο τρίμηνο του 2021 η αξία των κλεμμένων εμπορευμάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας ανήλθε σε 5 εκατ. δολάρια.

Η Καλιφόρνια ήταν στην κορυφή της λίστας των πολιτειών που στοχοποιούνται περισσότερο από κλέφτες, σύμφωνα με στοιχεία του CargoNet — ακολουθούμενη από το Τέξας και τη Φλόριντα. Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο έχουν αναφερθεί κλοπές φορτίου ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2020, οι κλοπές φορτίου έφτασαν τα 68 εκατομμύρια δολάρια και το 2019 έφτασαν τα 49 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση.

*πρώτη δημοσίευση: www.ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Εργασία: Η υπερβολή της υπερεφυίας και οι ανατροπές

Από: EBR

Η εποχή μας απαιτεί πριν από όλα να την καταλάβει κανείς όσο περισσότερο γίνεται. Διότι η άρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί κινδύνους αυτό-περιθωριοποίησης. Τα υπόλοιπα έπονται…

Ευρώπη

Η Ελλάδα στη 2η θέση στην ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων

Η Ελλάδα στη 2η θέση στην ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων

Αυτοί που με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια οφείλονται στις τιμές των ζαρζαβατικών, καλά θα έκαναν να δουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναβάθμιση ορόσημο με ανοιχτά ερωτήματα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναβάθμιση ορόσημο με ανοιχτά ερωτήματα

Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον οίκο MSCI σε κατηγορία «ανεπτυγμένων αγορών» αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία,

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron