Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Η ZeroNorth εξαγοράζει την πλατφόρμα αγοράς ναυτιλιακών καυσίμων ClearLynx με έδρα τις ΗΠΑ

Με αυτή την κίνηση, η πλατφόρμα της ZeroNorth, προσφέρει στη αγορά βελτιστοποίηση των καυσίμων, παράλληλα με συμβουλές βελτιστοποίησης του ταξιδιού και της απόδοσης του πλοίου

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022

«Η σημερινή ανακοίνωση αφορά άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην αποστολή της ZeroNorth να υποστηρίξει και να ενεργοποιήσει τη μετάβαση προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας.»
«Η σημερινή ανακοίνωση αφορά άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην αποστολή της ZeroNorth να υποστηρίξει και να ενεργοποιήσει τη μετάβαση προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας.»

Η ναυτιλιακή εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth, η οποία ιδρύθηκε για να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση του διεθνούς εμπορίου, ανακοίνωσε την εξαγορά της ClearLynx, την κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα του κλάδου για την αγορά καυσίμων ναυτιλίας (bunkers).

Η προσθήκη της ClearLynx στην πλατφόρμα της ZeroNorth θα προσφέρει στους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων μια ολοκληρωμένη και απ΄ άκρου εις άκρον λύση για τη βελτιστοποίηση του κόστους και της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας των καυσίμων, από την αρχική έρευνα αγοράς έως τον εφοδιασμό.

Οι χρήστες της ZeroNorth θα μπορούν να επωφεληθούν από τα κορυφαία προϊόντα προμήθειας, τιμολόγησης και ανάλυσης, επιχειρηματικής ευφυΐας, βελτιστοποίησης και προγραμματισμού, ελέγχου συμμόρφωσης με τα όρια περιεκτικότητας σε θείο, καθώς και παροχής δεδομένων (data feeds), της ClearLynx .

Η συμφωνία σημαίνει επίσης ότι η αγορά αποκτά πλέον έναν ενιαίο φορέα για την βελτιστοποίηση του ταξιδιού, της απόδοσης του πλοίου και των καυσίμων -την πλατφόρμα ZeroNorth- η οποία υποστηρίζει άμεσα και ενεργοποιεί τη μετάβαση της ναυτιλιακής αλυσίδας αξίας προς την απανθρακοποίηση.

Μόλις η ClearLynx ενσωματωθεί στην πλατφόρμα της ZeroNorth, οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις μέσω ολοκληρωμένων συστάσεων βελτιστοποίησης, που αφορούν συνολικά το ταξίδι, την απόδοση του πλοίου και τα καύσιμα. Αυτή η ενδελεχής επισκόπηση, υποστηρίζει με άμεσο τρόπο την πορεία προς την απανθρακοποίηση, παρέχοντας στους χρήστες ένα άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο να μειώσουν το περιβαλλοντολογικό τους αποτύπωμα, βελτιώνοντας παράλληλα τα έσοδά τους.

Τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν από τη συνολική πρόταση για βελτιστοποίηση του ταξιδιού, της απόδοσης του πλοίου και των καυσίμων, θα μπορούν να επενδυθούν σε δράσεις που συμβάλλουν στην απαλλαγή της ναυτιλίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των μελλοντικών καυσίμων και καθαρών τεχνολογιών που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών.

Η ClearLynx θα συνεχίσει να προσφέρει τις τρέχουσες υπηρεσίες bunker μέσω της πλατφόρμας της, εωσότου με την πάροδο του χρόνου, ενσωματωθεί στην πλατφόρμα της ZeroNorth, ενισχύοντας τα οφέλη βελτιστοποίησης για τους πελάτες και των δύο πλατφορμών, της ναυτιλίας αλλά και του πλανήτη. Με την εξαγορά της ClearLynx, η ZeroNorth αποκτά πλέον φυσική παρουσία και στις ΗΠΑ και θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου πωλήσεών της στην περιοχή.

Η ClearLynx θα συνεχίσει με νέα δυναμική το πλάνο της για βελτίωση των προϊόντων της τους επόμενους μήνες, με περεταίρω λειτουργίες και δυνατότητες προς όφελος των πελατών της. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επεκταθεί επωφελούμενη από την τεχνογνωσία της ZeroNorth σε αυτόν τον τομέα. Ο Javier Sierra, Head of Partnerships ZeroNorth, θα αναλάβει το ρόλο του Γενικού Διευθυντή της Clear Lynx.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Soren Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση αφορά άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην αποστολή της ZeroNorth να υποστηρίξει και να ενεργοποιήσει τη μετάβαση προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας. Η προσάρτηση της ClearLynx και της σημαντικής τους τεχνογνωσίας στην προσφορά μας, σημαίνει ότι οι πελάτες μας θα μπορούν πλέον να αξιοποιούν στο έπακρο μια ισχυρή τριάδα βελτιστοποιήσεων, ταξιδιού, πλοίου και καυσίμων που συνδέονται και λειτουργούν παράλληλα.

«Ο κλάδος μας πρέπει να δράσει τώρα και πιστεύουμε ότι αυτή η ανακοίνωση παρέχει στους συμμετέχοντες σε όλο τον κλάδο έναν αποτελεσματικό και προσιτό τρόπο για να αναλάβουν άμεση δράση. Η βελτιστοποίηση του ταξιδιού, του πλοίου και των καυσίμων εκτός του ότι είναι σημαντική για τη μείωση των εκπομπών και τη βελτίωση των εσόδων σήμερα, θα μας επιτρέψει επίσης να πλοηγηθούμε στη σημαντική, επικείμενη και επείγουσα πολυπλοκότητα της ερχόμενης δεκαετίας».

Ο Gerry Van Geyzel, Διευθύνων Σύμβουλος της ClearLynx, πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενταχθούμε στη ZeroNorth και να συμβάλουμε στην πράσινη μετάβαση του διεθνούς εμπορίου σε μια κρίσιμη στιγμή για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Στα χρόνια από την ίδρυση της ClearLynx, είδαμε έναν ταχύ μετασχηματισμό στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων, με γνώμονα τις κανονιστικές αλλαγές και τις απαιτήσεις για αυξημένη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που εξαγορασθήκαμε από μια εταιρεία που εργάζεται με πάθος και αφοσίωση για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της απανθρακοποίησης προς όφελος των διαχειριστών των πλοίων, της ναυτιλίας και του πλανήτη.»

Σχετικά με τη ZeroNorth
Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή, η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth ιδρύθηκε για να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση του διεθνούς εμπορίου. Συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής που βασίζεται στα δεδομένα, μαζί με την ανθρώπινη τεχνογνωσία, η πλατφόρμα ZeroNorth παρέχει μια σειρά λύσεων λογισμικού που βοηθούν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία να μειώσει τις εκπομπές και να μειώσει το κλιματικό της αποτύπωμα, διατηρώντας παράλληλα την εμπορική απόδοση.

Η πλατφόρμα της ZeroNorth και το λογισμικό Optimize μετατρέπουν τα δεδομένα σε γνώση και δράσεις, βελτιστοποιώντας το διεθνές εμπόριο για τους ιδιοκτήτες φορτίου, τους πλοιοκτήτες, τους ναυλωτές και τους προμηθευτές καυσίμων. Το λογισμικό της εταιρείας βελτιώνει την απόδοση του πλοίου, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και μειώνει το κόστος συμμόρφωσης, ενώ αυξάνει τα κέρδη και προσφέρει μείωση εκπομπών.

Σχετικά με την ClearLynx
Η ClearLynx, η οποία ιδρύθηκε το 2014, είναι σταθερά πρωτοπόρος στο λογισμικό για τη βιομηχανία ναυτιλιακών καυσίμων (bunkers). Η τρέχουσα σειρά προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει την προμήθεια καυσίμων, τιμολόγηση και ανάλυση, επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιστοποίηση, προγραμματισμό, έλεγχο συμμόρφωσης με τα όρια περιεκτικότητας σε θείο, καθώς και την παροχή δεδομένων (data feeds). Ως ανεξάρτητη ουδέτερη πλατφόρμα συναλλαγών, η ClearLynx χαράσσει μια νέα πορεία στα συστήματα διαχείρισης καυσίμων, φέρνοντας υψηλή αποτελεσματικότητα με προηγμένες λειτουργικές διαδικασίες, βελτιωμένη ορατότητα για υποστήριξη λήψης κρίσιμων επιχειρηματικών αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο και μείωση κόστους μέσω αυξημένης παραγωγικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι πολλαπλές πραγµατικότητες του κόσµου και η δυτική στρατηγική

Από: EBR

Εις πείσµα όσων κατά καιρούς και ιδίως µετά την ιστορική ήττα του λεγόµενου υπαρκτού σοσιαλισµού διακήρυξαν το τέλος των ιδεολογιών, οι ιδεολογίες κυριαρχούν στον κόσµο

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Πούτιν: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ θα «κάτσουν στα αυγά τους» και μετά την επιστράτευση – Η διαμάχη Γαλλίας και Γερμανίας

Πούτιν: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ θα «κάτσουν στα αυγά τους» και μετά την επιστράτευση – Η διαμάχη Γαλλίας και Γερμανίας

Πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη στην απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να ενισχύσει τις δυνάμεις του στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας με τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε;

Οικονομία

Οι συνδέσεις 5G θα διπλασιάζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο έως το 2027

Οι συνδέσεις 5G θα διπλασιάζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο έως το 2027

Αλματώδης βαίνει πλέον η ανάπτυξη της τεχνολογίας ασύρματων επικοινωνιών 5G, με τις συνδέσεις στα τέλη του 2ου τριμήνου του 2022 να ξεπερνούν, παγκοσμίως, τα 810 εκατ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron