Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

8 στις 10 εταιρείες θα αυξήσουν τις ψηφιακές επενδύσεις κόντρα στον πληθωρισμό

Πλήρως ανελαστικές έχουν καταστεί οι δαπάνες των επιχειρήσεων στην ψηφιακή τεχνολογία, με τις τεχνολογικές επενδύσεις να είναι μονόδρομος για το μέλλον των εταιρειών

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022

«Το 78% των CFOs θα αυξήσει ή θα διατηρήσει ανέπαφες τις ψηφιακές επενδύσεις έως το 2023, ακόμη και αν ο πληθωρισμός επιμείνει».
«Το 78% των CFOs θα αυξήσει ή θα διατηρήσει ανέπαφες τις ψηφιακές επενδύσεις έως το 2023, ακόμη και αν ο πληθωρισμός επιμείνει».

της Νατάσας Φραγκούλη

Πλήρως ανελαστικές έχουν καταστεί οι δαπάνες των επιχειρήσεων στην ψηφιακή τεχνολογία, με τις τεχνολογικές επενδύσεις να είναι μονόδρομος για το μέλλον των εταιρειών. Εν μέσω πανδημικής κρίσης, πολέμου και εκτίναξης του πληθωρισμού, οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, δηλώνουν αποφασισμένες να αυξήσουν ή στη χειρότερη περίπτωση να διατηρήσουν ανέπαφες τις επενδύσεις τους στην τεχνολογία την επόμενη διετία.

Για την ακρίβεια 8 στους 10 οικονομικούς διευθυντές (το 78%) απαντούν ότι θα αυξήσουν ή θα διατηρήσουν στα σημερινά επίπεδα της ψηφιακές επενδύσεις τους έως το 2023, ακόμη και στην περίπτωση που ο πληθωρισμός επιμείνει. Οι CFOs κάθε άλλο παρά προτίθενται να χαλαρώσουν τις τεχνολογικές επενδύσεις των εταιρειών τους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι θεωρούν την τεχνολογία “κλειδί” για την μέλλον τους.

Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Gartner, σχεδόν μια στις δυο επιχειρήσεις (το 46%) σκοπεύει να διευρύνει τα ψηφιακά της σχέδια, ενώ το 32% απάντησε ότι θα τα διατηρήσει στα σημερινά επίπεδα. Η εκτίναξη του πληθωρισμού δεν ακυρώνει αυτά τα σχέδια.

Μάλιστα, ο πληθωρισμός λειτουργεί ως καταλύτης, που οδηγεί τους CFOs να αυξήσουν τις ψηφιακές επενδύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τον εντοπισμό νέων πηγών κερδοφορίας. Αντίθετα, οι επιχειρήσεις εμφανίζονται αποφασισμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις κόστους σε τομείς της επιχείρησης, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

 

 

Οι ψηφιακές επενδύσεις αυξάνουν τα έσοδα

Η επιμονή των εταιρειών ανά τον πλανήτη στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, κάθε άλλο παρά ανεξήγητη είναι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Gartner, οι εταιρείες που υλοποιούν τις κατάλληλες ψηφιακές επενδύσεις έχουν 2,7 φορές υψηλότερα ποσοστά διατήρησης πελατών, 1,6 φορές υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης πελατών και 1,9 φορές υψηλότερη μέση αξία παραγγελιών.

Οι κορυφαίες ψηφιακές εταιρείες έχουν, επίσης, 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν αύξηση εσόδων και περιθωρίου κέρδους πάνω από τον κλάδο. Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι οι καταναλωτές απαντούν ότι, παρά τη δυσμενή συγκυρία, είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν μια πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία: το 67% των καταναλωτών απαντά ότι είναι πρόθυμο να πληρώσει περισσότερα για μια εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία.

Η αυξανόμενη εστίαση των οικονομικών διευθυντών στον αυτοματισμό ως στρατηγική μετριασμού του πληθωρισμού ευθυγραμμίζεται με τα ευρήματα της έρευνας Finance Technology Innovations Survey της Gartner, η οποία ρώτησε τους χρηματοοικονομικούς ηγέτες σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια τους για συγκεκριμένες χρηματοοικονομικές τεχνολογίες τα επόμενα δύο χρόνια.

Τα δεδομένα έδειξαν προγραμματισμένη αύξηση των επενδύσεων σε ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών (RPA), αυτοματοποίηση αναφορών και εξόρυξη διεργασιών, τεχνολογίες κρίσιμες για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών ρουτίνας και την απελευθέρωση του προσωπικού, ώστε να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες υψηλότερης αξίας και αυξημένη παραγωγικότητα.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Κοντογεώργης για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα είναι πλέον ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη

Από: EBR

Για την ενεργειακή συμφωνία με τη Chevron, τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, τις διακομματικές ισορροπίες και σχέσεις εντός της Βουλής, καθώς και τις ιστορικές φωτογραφίες από την εκτέλεση της Καισαριανής, μίλησε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Ευρώπη

Γαλλία: Οι δολοφόνοι φασιστές του αντιφασισμού

Γαλλία: Οι δολοφόνοι φασιστές του αντιφασισμού

Τα κατακάθια των θεωριών της «προόδου» και του «ανθρωπισμού» δολοφονούν πλέον απροκάλυπτα όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους για την επικράτηση του ισλαμοφασισμού

Οικονομία

Υπό ερωτηματικό η πορεία της παγκόσμιας αγοράς tablets το 2026

Υπό ερωτηματικό η πορεία της παγκόσμιας αγοράς tablets το 2026

Μετά από μια μακρά περίοδο υποχώρησης και αβεβαιότητας, η παγκόσμια αγορά tablets έδειξε ξεκάθαρα σημάδια επιστροφής το 2025, ωστόσο, υπό ερωτηματικό παραμένει η πορεία της το 2026

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron