Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Το 15% των Ελλήνων δηλώνει πρόθυμο να αγοράσει αυτοκίνητο online

Σε ρυθμούς ψηφιακού μετασχηματισμού κινείται η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - και - στην Ελλάδα

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

Οι κύριοι λόγοι, που ωθούν τους Έλληνες στο Διαδίκτυο ακόμη και για την αγορά αυτοκινήτου, είναι οι παροχές που προσφέρονται από τους εμπόρους.
Οι κύριοι λόγοι, που ωθούν τους Έλληνες στο Διαδίκτυο ακόμη και για την αγορά αυτοκινήτου, είναι οι παροχές που προσφέρονται από τους εμπόρους.

της Νατάσας Φραγκούλη

Σε ρυθμούς ψηφιακού μετασχηματισμού κινείται η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - και - στην Ελλάδα. Σήμερα, ένα μικρό, αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, των πολιτών στη χώρα, και συγκεκριμένα το 15%, δηλώνει πρόθυμο να αγοράσει αυτοκίνητο online, χωρίς να το δει από κοντά για test drive, μία τάση που γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη τα τελευταία χρόνια.

Οι κύριοι λόγοι, που ωθούν τους Έλληνες στο Διαδίκτυο ακόμη και για την αγορά αυτοκινήτου, είναι οι παροχές που προσφέρονται από τους εμπόρους. Το 31% του προαναφερθέντος δείγματος απαντά ότι θα αγόραζε online, εάν είχε το δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων, ενώ το 11,5% απαιτεί πιστοποίηση της κατάστασης του αυτοκινήτου για να έχει μία πολύ καθαρή εικόνα του οχήματος, προκειμένου να αγοράσει αυτοκίνητο μέσω Internet.

Tην παραπάνω εικόνα αποτυπώνει έρευνα από τη Spotawheel, η οποία επιχειρεί να καταγράψει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς γύρω από τον κλάδο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. “Η μειωμένη παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων και η παγκόσμια κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, έχουν συμβάλει στην αύξηση ενδιαφέροντος στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα”, αναφέρει η μελέτη.

Κριτήρια αγοράς

Όπως διαπιστώνει η σχετική έρευνα, για τους Έλληνες η εύρεση ενός αξιόπιστου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 57% έχει απλά μία γενική ιδέα για το είδος αυτοκινήτου που ψάχνει, χωρίς να μένει προσκολλημένο σε συγκεκριμένες μάρκες, σε αντίθεση με το 39% που είναι πλήρως συνειδητοποιημένο σχετικά με τις ανάγκες του και το ιδανικό αυτοκίνητο που θα τις καλύψει.

Το κύρος της μάρκας/μοντέλου είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, ενώ ακολουθεί η αξιοπιστία του οχήματος και η οικονομία στα καύσιμα. Χαρακτηριστικά, όπως ο eco-friendly χαρακτήρας, η εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση και η χωρητικότητα, είναι λιγότερο σημαντικά για τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Ποιους εμπιστεύονται

Αν υπάρχει ένα κομβικό σημείο, στην διαδικασία αγοράς, το 27% υπέδειξε πως το Test drive του αυτοκινήτου συντελεί καθοριστικά στην τελική απόφαση. Ακολουθούν η αξιοπιστία και διαφάνεια του πωλητή, η αναλυτική οικονομική προσφορά και η επέκταση εγγύησης και των παροχών που καλύπτει.

Σύμφωνα με την έρευνα της Spotawheel - εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη - το 43,5% των ερωτηθέντων καταναλωτών απαντά ότι εμπιστεύεται περισσότερο τις επίσημες αντιπροσωπείες, που διαθέτουν και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ δεύτεροι έρχονται οι ιδιώτες με 31,5%.

*πρώτη δημοσίευση:www.sepe.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Yπεραπόδοση της οικονομίας αλλά και κλιμάκωση των προκλήσεων

Από: EBR

Οι πυκνές και ταραχώδεις εξελίξεις και η ανάδειξη νέων πηγών αβεβαιότητας κατά το 1ο εξάμηνο του έτους – μετά από μία διετία πανδημίας – δημιουργούν νέες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία σε μια περίοδο που δείχνει να αποκτά ισχυρό βηματισμό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η μοίρα της Ευρώπης και η επιβίωση της Ουκρανίας

Η μοίρα της Ευρώπης και η επιβίωση της Ουκρανίας

Σήμερα, είναι αδιανόητο το σενάριο που θέλει την ΕΕ να αποδέχεται τον διαμελισμό και την εξαφάνιση της Ουκρανίας

Οικονομία

Πώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει την οικονομία

Πώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει την οικονομία

Προς τα τέλη του 2021, μια σειρά από αστάθμητους παράγοντες έκαναν την εμφάνισή τους, εντείνοντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και συνεισφέροντας στην εκ νέου δημιουργία ενός κλίματος αβεβαιότητας

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron