Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Οι παγκόσμιες συνδέσεις 5G θα φτάσουν το 1,2 δισ. το 2022

Σε ταχύτητες 5G συνδέεται πλέον στο Internet ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022

Το 2022, οι συνδέσεις 5G αναμένεται να ξεπεράσουν το ορόσημο του 1 δισ., για να φτάσουν το 1,2 δισ., αριθμός σχεδόν διπλάσιος έναντι του 2021.
Το 2022, οι συνδέσεις 5G αναμένεται να ξεπεράσουν το ορόσημο του 1 δισ., για να φτάσουν το 1,2 δισ., αριθμός σχεδόν διπλάσιος έναντι του 2021.

της Νατάσας Φραγκούλη

Σε ταχύτητες 5G συνδέεται πλέον στο Internet ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού. Μάλιστα, παρά τη γεωπολιτική αστάθεια, την υγειονομική κρίση και την οικονομική αβεβαιότητα, ο πλανήτης συνδέεται στο άρμα του 5G με ταχείς ρυθμούς.

Το 2022, οι συνδέσεις 5G αναμένεται να ξεπεράσουν το ορόσημο του 1 δισ., για να φτάσουν το 1,2 δισ., αριθμός σχεδόν διπλάσιος έναντι του 2021. Με ορίζοντα το 2026, το ένα τρίτο των παγκόσμιων συνδέσεων δικτύου, ήτοι συνολικά 4,5 δισ. συνδέσεις, αναμένεται να είναι 5G.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι - έως το 2026 - το 5G θα είναι σε καλό δρόμο, ώστε να γίνει μια ώριμη τεχνολογία σε προηγμένες αγορές, όπως η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη. Ωστόσο, η μετάβαση στο 5G θα είναι εμφανής σε άλλες αγορές, όπως η Ινδία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική.

“Οι παγκόσμιες συνδέσεις 5G απολαμβάνουν ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης το 2022. Η ζήτηση για το 5G παραμένει ισχυρή, καθώς οι νέες εκκινήσεις δικτύων μετά από την πανδημία τονώνουν την ανάπτυξη των συνδέσεων. Ωστόσο, η περαιτέρω πρόοδος επιβραδύνεται από το μακροοικονομικό κλίμα”, σχολιάζει σε ειδικό report της η CCS Insight.

Γεωπολιτικές εξελίξεις

Βέβαια, οι αναλυτές δεν αγνοούν το γεγονός ότι η αγορά του 5G επηρεάζεται από το μακροοικονομικό κλίμα και τη γεωπολιτική αστάθεια, καθώς και από τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ωστόσο, όπως εξηγούν, παρά το γεγονός ότι τα δύο χρόνια της πανδημίας καθυστέρησαν σε έναν βαθμό την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, η αγορά βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση, καθώς μπαίνουμε στο 2ο εξάμηνο του 2022, με τη μετάβαση των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στα δίκτυα 5G να αυξάνεται με ικανοποιητικό ρυθμό.

Η χρήση της ευρυζωνικής κινητής τηλεφωνίας σε smartphone, tablet, φορητούς υπολογιστές και άλλες παρόμοιες συσκευές θα αντιπροσωπεύει το 99% των συνδέσεων 5G παγκοσμίως το 2022.

Κι αυτό καθώς σταδιακά η συνδεσιμότητα 5G γίνεται, πλέον, τυπικό χαρακτηριστικό των premium smartphones, αλλά και μιας μερίδας των κινητών της μεσαίες κατηγορίας τιμών. Για την ακρίβεια, το 44% του συνόλου των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων το 2022 αναμένεται να αφορά σε συσκευές με συνδεσιμότητα 5G.

“Αυτό συμβαίνει παρά τις προσδοκίες για μια αδύναμη χρονιά για την αγορά κινητής τηλεφωνίας, που πλήττεται από τους περιορισμούς της προσφοράς και τη μείωση της ζήτησης. Ωστόσο, αυτή η αρνητική τάση είναι λιγότερο έντονη στο τμήμα 5G, το οποίο έχει προτεραιότητα από τους κατασκευαστές chipset και τηλεφώνων και βρίσκεται στο πιο ακριβό τμήμα της αγοράς με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, όπου η ζήτηση παραμένει ισχυρή”, αναφέρει η CCS Insight.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Yπεραπόδοση της οικονομίας αλλά και κλιμάκωση των προκλήσεων

Από: EBR

Οι πυκνές και ταραχώδεις εξελίξεις και η ανάδειξη νέων πηγών αβεβαιότητας κατά το 1ο εξάμηνο του έτους – μετά από μία διετία πανδημίας – δημιουργούν νέες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία σε μια περίοδο που δείχνει να αποκτά ισχυρό βηματισμό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η μοίρα της Ευρώπης και η επιβίωση της Ουκρανίας

Η μοίρα της Ευρώπης και η επιβίωση της Ουκρανίας

Σήμερα, είναι αδιανόητο το σενάριο που θέλει την ΕΕ να αποδέχεται τον διαμελισμό και την εξαφάνιση της Ουκρανίας

Οικονομία

Πώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει την οικονομία

Πώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει την οικονομία

Προς τα τέλη του 2021, μια σειρά από αστάθμητους παράγοντες έκαναν την εμφάνισή τους, εντείνοντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και συνεισφέροντας στην εκ νέου δημιουργία ενός κλίματος αβεβαιότητας

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron