Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι τιμωρούν τον Πρόεδρό τους

Ο πρόεδρος Emmanuel Macron έχασε την απόλυτη πλειοψηφία του στο Κοινοβούλιο

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent - Δημοσίευση: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022

«Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις, καθώς ο Macron πρέπει να αναζητήσει συμμάχους μεταξύ των αντίπαλων κομμάτων του».
«Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις, καθώς ο Macron πρέπει να αναζητήσει συμμάχους μεταξύ των αντίπαλων κομμάτων του».

του N. Peter Kramer

Ο πρόεδρος Emmanuel Macron έχασε την απόλυτη πλειοψηφία του στο Κοινοβούλιο. Ο συνασπισμός του «Ensemble!» κέρδισε 245 έδρες, 100 λιγότερες από τις 345 της απερχόμενης Βουλής. Ταπεινωτικό για τον πρόεδρο Macron ήταν, ότι αρκετά «βαριά χαρτιά» του κόμματός του έχασαν τις έδρες τους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Richard Ferrand και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Christophe Castaner.

Ο νεότευκτος αριστερός συνασπισμός Nupes με επικεφαλής τον Jean-Luc Melanchon, κέρδισε 131 έδρες. Ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για τον Melanchon, ο οποίος ανέμενε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας. Νικητής αναδείχθηκε το ακροδεξιό Rassemblement National της Marine le Pen. Κέρδισε 89 έδρες, από μόλις 6 έδρες. Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι το RN θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης για το «Ensemble!» του Macron στο Κοινοβούλιο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις, καθώς ο Macron πρέπει να αναζητήσει συμμάχους μεταξύ των αντίπαλων κομμάτων του. Ένας πιθανός εταίρος θα μπορούσε να είναι το συντηρητικό Les Republicains, με νίκη 61 εδρών. Αλλά αρκετά μέλη του κόμματος έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρονται για συμμαχία με τον ηττημένο Macron. Ένα εφιαλτικό σενάριο πενταετούς κοινοβουλευτικού αδιεξόδου δεν είναι απίθανο.

Η απουσία του Macron από την προεκλογική εκστρατεία θεωρήθηκε σημάδι, ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ψηφοφόρους του. Με καταστροφικά αποτελέσματα για έναν πρόεδρο με την εικόνα του υπερβολικά αλαζόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

HYDROS – Μία επιπλέον σωτήρια λύση για την αντιμετώπιση των καλοκαιρινών πυρκαγιών

Από: EBR

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής και ο καιρός σε όλο τον κόσμο γίνεται όλο και πιο ασταθής και ακραίος λόγω των επιπτώσεων αυτής. Το 2024 η χώρα γνώρισε το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ποια Ευρώπη θέλει ο Τραμπ

Ποια Ευρώπη θέλει ο Τραμπ

Διαπιστώσεις και προτάσεις ανώτερου αξιωματούχου του Στειτ Ντιπάρτμεντ είναι αποκαλυπτικές των προθέσεων της αμερικανικής διοίκησης

Οικονομία

Στουρνάρας: Ζήτημα γεωπολιτικής σημασίας το ψηφιακό ευρώ

Στουρνάρας: Ζήτημα γεωπολιτικής σημασίας το ψηφιακό ευρώ

Μονόδρομος ο συνεχής εκσυγχρονισμός των υποδομών στις πληρωμές και η υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron