Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, παρά την κρίση

Μπορεί η κρίση να προκαλεί κλυδωνισμούς στην οικονομία και ο ενεργειακός πονοκέφαλος να προβληματίζει τις επιχειρήσεις, ωστόσο, παρά το δυσμενές περιβάλλον, κάποιες επενδύσεις όχι μόνο δεν περικόπτονται, αλλά, στον αντίποδα, διευρύνονται

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022

«Οι τρεις κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες για το ΙΤ για τους επόμενους 12 μήνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, αφορούν τις υποδομές κυβερνοασφάλειας (46%), τις λύσεις που βασίζονται σε cloud (46%) και την απομακρυσμένη υποστήριξη των συστημάτων Πληροφορικής (44%).»
«Οι τρεις κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες για το ΙΤ για τους επόμενους 12 μήνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, αφορούν τις υποδομές κυβερνοασφάλειας (46%), τις λύσεις που βασίζονται σε cloud (46%) και την απομακρυσμένη υποστήριξη των συστημάτων Πληροφορικής (44%).»

της Νατάσας Φραγκούλη

Μπορεί η κρίση να προκαλεί κλυδωνισμούς στην οικονομία και ο ενεργειακός πονοκέφαλος να προβληματίζει τις επιχειρήσεις, ωστόσο, παρά το δυσμενές περιβάλλον, κάποιες επενδύσεις όχι μόνο δεν περικόπτονται, αλλά, στον αντίποδα, διευρύνονται. Πρόκειται για τους εταιρικούς προϋπολογισμούς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συνδέονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Αυτό επιβεβαιώνει μελέτη της Dynabook, σύμφωνα με την οποία οι προϋπολογισμοί για την Πληροφορική παραμένουν σε άνοδο σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης. Για παράδειγμα, το 54% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Μεγάλη Βρετανία δηλώνει ότι έχει υψηλότερο προϋπολογισμό για το IT φέτος σε σύγκριση με πέρυσι (σ.σ. πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανόδου που καταγράφει η σχετική έκθεση).

Την ίδια στιγμή, οι μισές (48%) μικρομεσαίες εταιρείες στη Γαλλία έχουν επίσης δρομολογήσει αυξημένες επενδύσεις στην τεχνολογία για το 2022, ενώ ακολουθούν, με 46%, οι ισπανικές ΜμΕ.

Συνολικά, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, μόνο το 22% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη σκοπεύει να μειώσει το 2022 τον επενδυτικό του προϋπολογισμό για τον τομέα της Πληροφορικής.

Οι συντάκτες της έκθεσης σχετίζουν, σε μεγάλο βαθμό, την αύξηση των επενδύσεων στο ΙΤ με την ανάγκη των μικρομεσαίων εταιρειών της Ευρώπης να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στο νέο, υβριδικό, περιβάλλον.

Σύνθετο ψηφιακό περιβάλλον

Είναι προφανές ότι οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε ένα πιο σύνθετο - σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν - ψηφιακό περιβάλλον. Η υβριδική εργασία συνεχίζει να δημιουργεί προκλήσεις ασφάλειας, παραγωγικότητας και αξιοπιστίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης.

“Είναι σημαντικό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δώσουν προτεραιότητα στις επενδύσεις για την ανάπτυξη αξιόπιστων, οικονομικά αποδοτικών και ασφαλών τεχνολογιών, καθώς στοχεύουν να κάνουν την υβριδική αλλαγή μόνιμη”, αναφέρει η έρευνα “SMB Guide to Making Hybrid Working Permanent”.

Επενδυτικές προτεραιότητες

Οι τρεις κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες για το ΙΤ για τους επόμενους 12 μήνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, αφορούν τις υποδομές κυβερνοασφάλειας (46%), τις λύσεις που βασίζονται σε cloud (46%) και την απομακρυσμένη υποστήριξη των συστημάτων Πληροφορικής (44%).

Ο εξοπλισμός των εργαζομένων με συσκευές αποτελεί, επίσης, δημοφιλή επενδυτική προτεραιότητα (40%) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Την ανάγκη για περαιτέρω ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων υπογραμμίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το γεγονός ότι σήμερα τα 2/3 των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν ακόμη βελτιστοποιήσει πλήρως την επιχείρηση τους για υβριδική εργασία. Επίσης, σχεδόν οι μισές ΜμΕ της περιοχής χάνουν τουλάχιστον 12 εργάσιμες ημέρες τον χρόνο ανά εργαζόμενο, λόγω διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής.

Γι’ αυτό, άλλωστε, η μείωση του χρόνου διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής αποτελεί κορυφαία πρόκληση για λίγο περισσότερο από τις μισές (51%) επιχειρήσεις.

Για τις εταιρείες, που δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους για να θωρακίσουν τη λειτουργία των συστημάτων ΙΤ, αυτό που συνήθως τους λείπει είναι το προσωπικό: Το 36% δήλωσε ότι δεν έχει αρκετό προσωπικό ασφάλειας πληροφορικής, ενώ το 34% δηλώνει το ίδιο για το προσωπικό πληροφορικής ευρύτερα.

*πρώτη δημοσίευση: Sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι πολλαπλές πραγµατικότητες του κόσµου και η δυτική στρατηγική

Από: EBR

Εις πείσµα όσων κατά καιρούς και ιδίως µετά την ιστορική ήττα του λεγόµενου υπαρκτού σοσιαλισµού διακήρυξαν το τέλος των ιδεολογιών, οι ιδεολογίες κυριαρχούν στον κόσµο

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Πούτιν: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ θα «κάτσουν στα αυγά τους» και μετά την επιστράτευση – Η διαμάχη Γαλλίας και Γερμανίας

Πούτιν: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ θα «κάτσουν στα αυγά τους» και μετά την επιστράτευση – Η διαμάχη Γαλλίας και Γερμανίας

Πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη στην απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να ενισχύσει τις δυνάμεις του στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας με τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε;

Οικονομία

Οι συνδέσεις 5G θα διπλασιάζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο έως το 2027

Οι συνδέσεις 5G θα διπλασιάζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο έως το 2027

Αλματώδης βαίνει πλέον η ανάπτυξη της τεχνολογίας ασύρματων επικοινωνιών 5G, με τις συνδέσεις στα τέλη του 2ου τριμήνου του 2022 να ξεπερνούν, παγκοσμίως, τα 810 εκατ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron