Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

780 εκατ. άνθρωποι θα κάνουν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού το 2022

Περισσότεροι από 780 εκατ. άνθρωποι, παγκοσμίως, θα κάνουν χρήση ανέπαφων συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων ή wearable συσκευών έως τα τέλη του 2022

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022

Mέσα στα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή τη διετία 2022-2024, θα προστεθούν, παγκοσμίως, 200 εκατ. νέοι χρήστες ανέπαφων πληρωμών.
Mέσα στα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή τη διετία 2022-2024, θα προστεθούν, παγκοσμίως, 200 εκατ. νέοι χρήστες ανέπαφων πληρωμών.

της Νατάσας Φραγκούλη

Περισσότεροι από 780 εκατ. άνθρωποι, παγκοσμίως, θα κάνουν χρήση ανέπαφων συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων ή wearable συσκευών έως τα τέλη του 2022. Για την ακρίβεια, ο συνολικός αριθμός των μοναδικών χρηστών ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητών συσκευών - κυρίως τηλεφώνων - αναμένεται να φτάσει φέτος τα 782 εκατ.

Οι χρήστες ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητών ή wearable συσκευών (mobile contactless payments) θα συνεχίσουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Juniper Research, ο αριθμός των μοναδικών χρηστών υπηρεσιών contactless payments θα προσεγγίσει το 2024 το ορόσημο του 1 δισ., επίδοση που αντιπροσωπεύει αύξηση 60% έναντι του 2022.

Πρακτικά, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις της εταιρείας, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή τη διετία 2022-2024, θα προστεθούν, παγκοσμίως, 200 εκατ. νέοι χρήστες ανέπαφων πληρωμών.

Η έκθεση της Juniper Research εκτιμά ότι οι εντεινόμενες επενδύσεις σε τερματικά, που υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές και που προέρχονται - κατά κύριο λόγο - από αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη, θα λειτουργήσουν ως “κλειδί” για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Επιτάχυνση της διείσδυσης

Την ίδια στιγμή, η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για εύκολες και χωρίς καθυστερήσεις πληρωμές αναμένεται, επίσης, να επιταχύνει την ανάπτυξη των contactless payments. Ευκολία την οποία επιτρέπουν οι ανέπαφες πληρωμές, καθώς οι καταναλωτές χρειάζονται μόνο ένα smartphone ή μια συσκευή με δυνατότητα NFC, για να κάνουν τις συναλλαγές τους, εξαλείφοντας την ανάγκη να έχουν μαζί τους πολλαπλές κάρτες.

“Οι προμηθευτές λύσεων πληρωμών, μέσω κινητών NFC, πρέπει να μεγιστοποιήσουν την ευκολία, προσφέροντας περαιτέρω επιλογές πληρωμής, όπως το BNPL (Buy Now, Pay Later), για να ενθαρρύνουν τη μεγαλύτερη υιοθέτηση. Το BNPL επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν σε πολλές δόσεις, καθιστώντας τις αγορές υψηλής αξίας πιο προσιτές”, αναφέρει η έκθεση της Juniper Research (Contactless Payments: Key Opportunities, Emerging Trends & Market Forecasts 2022-2027, Card vs Mobile).

Ο ρόλος των smartphones

Οι αναλυτές εξηγούν ότι η αύξηση της διείσδυσης των smartphones σε αναδυόμενες αγορές του πλανήτη θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την τόνωση των ανέπαφων συναλλαγών. Όπως υπογραμμίζουν, τα ποσοστά διείσδυσης των smartphones μεταξύ των αναδυόμενων περιοχών, όπως η Ασία-Ειρηνικός, θα ξεπεράσουν το 99% έως το 2024.

Μόνο αυτή η αύξηση θα δώσει τη δυνατότητα σε επιπλέον 67 εκατ. άτομα να υιοθετήσουν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. “Για να επωφεληθούν από αυτήν την τάση και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι προμηθευτές πληρωμών μέσω κινητών NFC θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να στραφούν σε πληρωμές NFC, εκπαιδεύοντας τους σχετικά με τα οφέλη που παρέχουν, βοηθώντας, παράλληλα, τις προσπάθειες για τη βελτίωση των υποδομών αποδοχής NFC”, σημειώνει η ίδια έκθεση.

*πρώτη δημοσίευση: Sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Μόνo το βαθύ κράτος μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από: EBR

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας του είχε δηλώσει ότι "μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη’’

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία

Στην επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία, η οποία μετρά πλέον 20 χρόνια ύπαρξης, ώστε να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή, προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

Alpha Bank: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας

Alpha Bank: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας

Η αγορά ακινήτων στη χώρα μας συνεχίζει να ανακάμπτει, με τις τιμές των οικιστικών ακινήτων να καταγράφουν αύξηση σταθερά από το πρώτο τρίμηνο του 2018

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron