Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Μουντιάλ 2022: Τι κέρδισε το Κατάρ από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η γαλλική Liberation σταχυολογεί τα κέρδη του Εμιράτου από τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή αρχηγών κρατών και διεθνών προσωπικοτήτων στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή αρχηγών κρατών και διεθνών προσωπικοτήτων στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Στα οικονομικά και διπλωματικά κέρδη που απέφερε στο Κατάρ η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Liberation υπογραμμίζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, o οποίος πραγματοποίησε δύο ταξίδια στη Ντόχα μέσα σε λίγες ημέρες για να υποστηρίξει τη γαλλική ομάδα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί δύο φορές με τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θανί.

Τα κέρδη

Επισημαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος εξήρε την «καλή οργάνωση» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ότι πλην του Μακρόν περίπου είκοσι αρχηγοί κρατών και αρκετές δεκάδες άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες και υπουργοί από όλες τις χώρες παρέλασαν από τη Ντόχα τον τελευταίο μήνα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή αρχηγών κρατών και διεθνών προσωπικοτήτων στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Αναφέρεται επίσης ότι η χειραψία Ερντογάν-Σίσι, υπό το βλέμμα και το ικανοποιημένο χαμόγελο του πρίγκιπα Ταμίμ, είχε προετοιμαστεί εδώ και εβδομάδες, αλλά και ότι η Ντόχα ανανέωσε τους δεσμούς της με την Αίγυπτο, η οποία ήταν μεταξύ των τεσσάρων αραβικών χωρών που επέβαλαν αποκλεισμό στο εμιράτο μεταξύ 2017 και 2021.

Συμφωνία για όπλα στο ημίχρονο

Επισημαίνεται πως παρών στο Κατάρ ήταν και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν ο οποίος συνοδευόταν από αντιπροσωπεία εκπροσώπων του Κογκρέσου, αλλά και ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, ανακοινώθηκε η υπογραφή σύμβασης για παράδοση όπλων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από τις ΗΠΑ στο Κατάρ.

Κατά την γαλλική εφημερίδα η διπλωματική και εμπορική συγκομιδή του Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο για το εμιράτο, αφού του έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσει τη διπλωματία του με «γκαζοδολάρια» στις Βρυξέλλες και αλλού.

*πρώτη δημοσίευση: Οικονομικός Ταχυδρόμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η Ελένη, ο Σεφέρης και....το Καλώδιον

Από: EBR

Πολύς θόρυβος γίνεται και ποικίλες κατηγορίες εκτοξεύονται μεταξύ των πολιτευομένων για τη διαχείριση της ηλεκτρικής συνδέσεως Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ (Καλωδίου).

Ευρώπη

Το Κοινοβούλιο ζητά μέτρα κατά του «ισλαμιστικού εισοδισμού» στην Ευρώπη

   Το Κοινοβούλιο ζητά μέτρα κατά του «ισλαμιστικού εισοδισμού» στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκή μεθοδολογία για τον εντοπισμό ενδείξεων ισλαμιστικού εισοδισμού και δικτύων

Οικονομία

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων με τις υψηλότερες δαπάνες γενικής κυβέρνησης ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ και παρά την έξοδο από τα μνημόνια , η σχέση αυτή καλά κρατεί. Τεράστιο πάντα το πρόβλημα των συντάξεων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron