Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Σταϊκούρας: Περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές στο Δημόσιο

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε με νόημα πως «τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα
Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε με νόημα πως «τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα

Την ικανοποίησή του για την πορεία του Εξωδικαστικό Μηχανισμού εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι τα τελευταία στοιχεία ότι «αποδεικνύουν ότι αυτός λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε με νόημα πως «τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό αποδοχής καθώς και το ύψος των ρυθμίσεων που υλοποιούνται»

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Οικονομικών είναι η εξής:

«Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών αποδεικνύουν ότι αυτός λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά.

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ιδιαίτερα σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας αυτό το εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ.

Όμως, τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό αποδοχής καθώς και το ύψος των ρυθμίσεων που υλοποιούνται».

*πρώτη δημοσίευση:ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Κοντογεώργης για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα είναι πλέον ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη

Από: EBR

Για την ενεργειακή συμφωνία με τη Chevron, τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, τις διακομματικές ισορροπίες και σχέσεις εντός της Βουλής, καθώς και τις ιστορικές φωτογραφίες από την εκτέλεση της Καισαριανής, μίλησε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Ευρώπη

Γαλλία: Οι δολοφόνοι φασιστές του αντιφασισμού

Γαλλία: Οι δολοφόνοι φασιστές του αντιφασισμού

Τα κατακάθια των θεωριών της «προόδου» και του «ανθρωπισμού» δολοφονούν πλέον απροκάλυπτα όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους για την επικράτηση του ισλαμοφασισμού

Οικονομία

Υπό ερωτηματικό η πορεία της παγκόσμιας αγοράς tablets το 2026

Υπό ερωτηματικό η πορεία της παγκόσμιας αγοράς tablets το 2026

Μετά από μια μακρά περίοδο υποχώρησης και αβεβαιότητας, η παγκόσμια αγορά tablets έδειξε ξεκάθαρα σημάδια επιστροφής το 2025, ωστόσο, υπό ερωτηματικό παραμένει η πορεία της το 2026

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron