Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Τρόφιμα: Νέες επενδύσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου ετοιμάζουν ξένα funds

Επτά εξαγορές στις πρώτες 90 ημέρες του 2023 μετρούν οι κλάδοι των τροφίμων και των σουπερμάρκετ, την ώρα που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμη τέσσερα νέα deals βρίσκονται στα σκαριά

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 4 Απριλίου 2023

Σύμφωνα με στελέχη εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ο εγχώριος κλάδος των τροφίμων βρίσκεται πολύ ψηλά στην επενδυτική ατζέντα των ξένων.
Σύμφωνα με στελέχη εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ο εγχώριος κλάδος των τροφίμων βρίσκεται πολύ ψηλά στην επενδυτική ατζέντα των ξένων.

της Ξανθής Γούναρη

Επτά εξαγορές στις πρώτες 90 ημέρες του 2023 μετρούν οι κλάδοι των τροφίμων και των σουπερμάρκετ, την ώρα που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμη τέσσερα νέα deals βρίσκονται στα σκαριά.

Σύμφωνα με στελέχη εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ο εγχώριος κλάδος των τροφίμων βρίσκεται πολύ ψηλά στην επενδυτική ατζέντα των ξένων.

«Παζάρι»

Ωστόσο αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν βάλει άνω τελεία στα σχέδιά τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το «παζάρι» έχει σταματήσει. Και αυτό γιατί εκτός από τις αβεβαιότητες που δημιουργεί μια μακρά εκλογική περίοδος, η διαταραχή στον χρηματοοικονομικό κλάδο δεν έχει κοπάσει. Για στάση αναμονής κάνει λόγο στο «Βήμα» και η κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Είναι λογικό σε αυτή την προεκλογική φάση να τηρήσουν στάση αναμονής. Θα αναμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα να δουν ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί και ακόμα περισσότερο ποια πολιτική θα ασκηθεί. Θα συνεχίσει η Ελλάδα να ασκεί μια φιλική πολιτική προς τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις ή θα γυρίσει πίσω στο καθεστώς της υπερφορολόγησης; Θα εξαρτηθεί από την απάντηση που θα δώσει ο ελληνικός λαός» επισημαίνει.

Τα «ανοικτά» deals

Εντός του 2023 εκτός από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της United Milk Co από την Tyrbul, βουλγαρική θυγατρική του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδελφών Σαράντη, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο 2022, ενδεχομένως να έχουμε νέα deals στους κλάδους της ζύμης και των κρεάτων.

Η CVC Capital Partners, που έχει εξαγοράσει τον όμιλο Vivartia, αναζητεί ευκαιρίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τα brands του ομίλου.

Ενδιαφέρον για τον κλάδο της κατεψυγμένης ζύμης, αλλά και των κρεάτων, έχει η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου με κορμό την Creta Farms, υλοποιώντας το σχέδιό του για τον μετασχηματισμό της αλλαντοβιομηχανίας σε έναν διευρυμένο όμιλο τροφίμων.

Ειδήσεις, για ζύμη, πιθανόν να υπάρξουν και από την πλευρά της βιομηχανίας Παλίρροια Σουλιώτης στην οποία το VNK Capital του Βασίλη Κάτσου και της Νέλλης Κάτσου κατέχει το 36%. Στο τέλος του Ιανουαρίου εφέτος γνωστοποιήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο ότι μοναδικός μέτοχος της βιομηχανίας κατεψυγμένων ζυμών Τσαμπάσης από το Αργος είναι η Παλίρροια Σουλιώτης.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, θα επικεντρωθεί στα του οίκου του, αυξάνοντας το ποσοστό του στη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ. Αίσθηση έκανε η αλλαγή ιδιοκτησίας του μεταλλικού νερού Ιόλη. Η Premia Properties και ο βασικός της μέτοχος Sterner Stenhus Greece εξαγόρασαν από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία τα ακίνητα, την επιχείρηση και το γνωστό brand. Συμπληρωματικό προϊόν με την οινοποιητική δραστηριότητα σε επίπεδο οργάνωσης και διανομής, το νερό ενδεχομένως να είναι η αρχή για τη διεύρυνση του portfolio της Sterner Stenhus των αδελφών Γεωργιάδη στον κλάδο των ποτών.

*πρώτη δημοσίευση: Οικονομικός Ταχυδρόμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Μόνo το βαθύ κράτος μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από: EBR

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας του είχε δηλώσει ότι "μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη’’

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία

Στην επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία, η οποία μετρά πλέον 20 χρόνια ύπαρξης, ώστε να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή, προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

Alpha Bank: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας

Alpha Bank: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας

Η αγορά ακινήτων στη χώρα μας συνεχίζει να ανακάμπτει, με τις τιμές των οικιστικών ακινήτων να καταγράφουν αύξηση σταθερά από το πρώτο τρίμηνο του 2018

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron