Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Η πρωτοφανής ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εξαγγελίες του 2015, περί σκισίματος των μνημονίων, ο Α. Τσίπρας με μισόλογα μας είπε ότι ήταν αυταπάτη

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023

Γιατί όσο χρήσιμη είναι η κυβέρνηση για την δημοκρατική λειτουργία, άλλο τόσο είναι και η αντιπολίτευση.
Γιατί όσο χρήσιμη είναι η κυβέρνηση για την δημοκρατική λειτουργία, άλλο τόσο είναι και η αντιπολίτευση.

του Tάσου Παπαδόπουλου

Για τις εξαγγελίες του 2015, περί σκισίματος των μνημονίων, ο Α. Τσίπρας με μισόλογα μας είπε ότι ήταν αυταπάτη. Για το απόλυτο φιάσκο της απλής αναλογικής, που θα μας οδηγήσεις στις κάλπες για δεύτερη φορά, τι θα ακούσουμε; Ότι ήταν μια δεύτερη αυταπάτη;

Για τα καπρίτσια λοιπόν και τις ιδεοληψίες κάποιων, κατ όνομα αριστερών, η νέα εκλογική αναμέτρηση θα κοστίσει στον δημόσιο κορβανά, δηλ. σε εμάς τους φορολογούμενους πολίτες, πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε φρένο στην χωρίς περιορισμούς ψήφο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, Έλληνες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να αποθαρρυνθούν οι περισσότεροι εξ αυτών και να μην κινηθούν προκειμένου να ψηφίσουν στον τόπο της διαμονής τους.

Κατά τα άλλα τους έπιασε ο πόνος για το brain drain των πεντακοσίων χιλιάδων, που πήραν των ομματιών τους και έφυγαν κακήν κακώς από την χώρα μας, προκειμένου να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη σε άλλες πολιτείες.

Όμως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, ο Α. Τσίπρας, που είχε το 2015 προσυμφωνημένη μυστικά την συνεργασία του με τον υπέρμετρα δεξιό Π. Καμμένο (τότε που δεν του έφταναν τα κουκιά, γιατί δεν σκέφτηκε το όμορο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ) ήρθε τώρα να ρίξει την πεπονόφλουδα στην κυβέρνηση, με το τέχνασμα της απλής αναλογικής.

Η κουτοπονηριά συνίστατο στην προσδοκία της απομόνωσης της ΝΔ και της αντίστοιχης ενοποίησης της αντιπολίτευσης υπό την σκέπη του αριστερού χώρου, που του έδωσε και τον ψευδεπίγραφο τίτλο, προοδευτική συμμαχία.

Όπως είχαμε επισημάνει και προεκλογικά, ο καβγάς που ξέσπασε ανάμεσα στους τρεις πιθανούς εταίρους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα 25, απέφερε τον πρόωρο θάνατο της απλής αναλογικής.

Γιατί δεν είναι όλοι μπούληδες κατά Τσίπρα, υποψήφιοι εταίροι.

Σε ότι αφορά τώρα την ουσία των αδυναμιών που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Έκαναν συνεχώς καταγγελίες εναντίον της Ελλάδας στην Ευρώπη, για απάνθρωπη συμπεριφορά στο μεταναστευτικό. Παράλληλα, στελέχη τους έλεγαν εδώ κι εκεί, ότι στο πρόγραμμά τους είναι να έρχονται ελεύθερα οι παράνομοι μετανάστες, να θεωρηθεί η Τουρκία μη ασφαλής χώρα, σε αντίθεση με τα όσα έχει θεσπίσει η Ευρώπη και να μην υπάρχουν προαναχωρησιακά κέντρα. Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάς…

Ο ίδιος το Α. Τσίπρας όταν επισκέφθηκε τον Έβρο είπε με αντίστοιχο υπαινιγμό, ότι δεν θα γκρεμίσουν τους φράχτες αλλά την φτώχεια των ανθρώπων.

Στις αβάσιμες καταγγελίες εναντίον της Ελλάδας, που έκαναν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εμβληματική είναι και αυτή της μικρής Μαρίας, που δήθεν χάθηκε από τσίμπημα σκορπιού σε νησίδα του Έβρου.

Το εκλογικό σύστημα που θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, δεν δίνει στο πρώτο κόμμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις το bonus των 50 εδρών. Για να πάρει τις πρώτες 20 έδρες πρέπει να εξασφαλίσει 25% + και για τις υπόλοιπες, εισπράττει αναλογικά για κάθε μισή μονάδα μια έδρα, που σημαίνει ότι θα φτάσει τις 50 όταν ξεπεράσει το 40%.

Εξάλλου αυτές οι εναλλαγές προτάσεων συνεργασίας, που ξεκίνησαν γενικώς και αορίστως, έγιναν προτάσεις ανοχής για να καταλήξουν σε ειδικού σκοπού, με υπονοούμενα να κλείσουμε τον Μητσοτάκη μέσα, ήταν από ανεδαφικές έως ανόητες.

Κι αυτό, γιατί μπορεί ο Πολλάκης να είχε αυτές τις επιθυμίες και να έχει στοχοποιήσει χωρίς κόστος δικαστές, τραπεζίτες και δημοσιογράφους, αλλά ως γνωστόν στις δημοκρατικές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, που ευτυχώς δεν μοιάζει με την Τουρκία, τις καταδίκες δεν τις αποφασίζουν οι πολιτικοί, αλλά η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Αλλά και στα θέματα της Παιδείας ακούσαμε το σύνθημα προς δεκαεπτάρηδες, ότι αν θέλετε να μπείτε γράφοντας 2,3,4 ή 5 στα ΑΕΙ, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να κατευθύνουν τα παιδιά αυτά στα κρατικά ΙΕΚ, τους έταζαν προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια.

Στα οικονομικά κατά την συνήθειά του ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια πλειοδοσία παροχών και όταν του ζητήθηκε να στείλει το πρόγραμμά του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να κοστολογηθεί, άρχισαν να σφυρίζουν κλέφτικα.

Όμως την χαριστική βολή την έδωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, όταν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές είπε, ότι θα προχωρήσουν στην επαναφορά των κρατήσεων του 20% του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών.

Κατά τα άλλα τους ενόχλησε ο Διονύσης Σαββόπουλος που είπε ότι: «τα κόμματα της υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας διατηρούν ένα παλιό είδος φοιτητικής ξεγνοιασιάς και μια υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη».

Αξίζει τον κόπο μετά τις εκλογές ο Α. Τσίπρας, αντί να μπει σε μια ατέρμονη εσωστρέφεια ο ίδιος και το κόμμα του, να ωριμάσει πολιτικά, να κάνει πέρα όλους τους τοξικούς που τον περιβάλλουν, γιατί η πολιτική δεν έχει παρέες και κολλητιλίκια και να πλαισιωθεί από μια σοβαρή ομάδα, που θα τον βγάλει από τα σημερινά του αδιέξοδα.

Γιατί όσο χρήσιμη είναι η κυβέρνηση για την δημοκρατική λειτουργία, άλλο τόσο είναι και η αντιπολίτευση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Εκλογικά Συμπεράσματα

Από: EBR

«Παντοδύναμη κυβέρνηση ή συνετή και δημιουργική διακυβέρνηση»;

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγει η Ε.Ε.

Τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγει η Ε.Ε.

Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) και η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) ενέκριναν σχέδιο διαπραγματευτικής εντολής για τους πρώτους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Οικονομία

Βελτίωση του κλίματος στην ελληνική αγορά Πληροφορικής τον Μάιο

Βελτίωση του κλίματος στην ελληνική αγορά Πληροφορικής τον Μάιο

Σημαντική ενίσχυση σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού τον Μάιο στην Ελλάδα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron