Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Υγεία: Αλλαξε χέρια το «Μητέρα»

Στη Hellenic Healthcare Συμμετοχών μεταβίβασε το «Υγεία» τον περασμένο Δεκέμβριο το 100% των μετοχών της εταιρείας Συμμετοχών Υπηρεσιών Υγείας και Επενδύσεων, η οποία κατέχει το 95,84% του μετοχικού κεφαλαίου του «Μητέρα»

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023

Ως αποτέλεσμα της μεταβίβασης του «Μητέρα», η αξία συμμετοχών του «Υγεία» έπεσε σε 1,7 εκατ. ευρώ (0,4% του συνολικού ενεργητικού) έναντι 123,9 εκατ. ευρώ (25,1% του συνολικού ενεργητικού) στις 31/12/2021.
Ως αποτέλεσμα της μεταβίβασης του «Μητέρα», η αξία συμμετοχών του «Υγεία» έπεσε σε 1,7 εκατ. ευρώ (0,4% του συνολικού ενεργητικού) έναντι 123,9 εκατ. ευρώ (25,1% του συνολικού ενεργητικού) στις 31/12/2021.

Στη Hellenic Healthcare Συμμετοχών μεταβίβασε το «Υγεία» τον περασμένο Δεκέμβριο το 100% των μετοχών της εταιρείας Συμμετοχών Υπηρεσιών Υγείας και Επενδύσεων, η οποία κατέχει το 95,84% του μετοχικού κεφαλαίου του «Μητέρα». Η μεταβίβαση διενεργήθηκε στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της δομής του ομίλου HHG. Μετά την πώληση, το «Υγεία» έχει απαιτήσεις 138,9 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Healthcare.

Ο κύκλος εργασιών του «Υγεία» κατά την περσινή χρονιά ανήλθε σε 160,6 εκατ. ευρώ (+6,42 %), τα μικτά Κέρδη σε 41,4 εκ. ευρώ (+5,88 %). Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 50,4 εκατ. ευρώ ( 46,5 εκατ. ευρώ το 2021). Τα λειτουργικά αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT), παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και ανήλθαν σε κέρδη ύψους 36,5 εκ. ευρώ (+ 13,7 %).

Η εγγραφή κερδών 15,5 εκατ. ευρώ από πώληση συμμετοχών και λοιπών χρηματοοικονομικών assets εκτίναξε τα προ φόρων κέρδη σε 50,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 27,8 εκατ. ευρώ το 2021. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 55,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 23,3 εκατ. ευρώ το 2021 σημειώνοντας αύξηση 139,4%.

Ως αποτέλεσμα της μεταβίβασης του «Μητέρα», η αξία συμμετοχών του «Υγεία» έπεσε σε 1,7 εκατ. ευρώ (0,4% του συνολικού ενεργητικού) έναντι 123,9 εκατ. ευρώ (25,1% του συνολικού ενεργητικού) στις 31/12/2021.

Οι απαιτήσεις από πελάτες και οι λοιπές εμπορικές απαιτήσεις ανήλθαν σε 83,1 εκατ. ευρώ, οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές σε 49,4 εκατ. ευρώ. Τα Ίδια Κεφάλαια σε 176,7 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός σε 154,1 εκατ. ευρώ το 2022. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 146,6 εκατ. ευρώ.

*πρώτη δημοσίευση: Euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Κοντογεώργης για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα είναι πλέον ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη

Από: EBR

Για την ενεργειακή συμφωνία με τη Chevron, τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, τις διακομματικές ισορροπίες και σχέσεις εντός της Βουλής, καθώς και τις ιστορικές φωτογραφίες από την εκτέλεση της Καισαριανής, μίλησε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Ευρώπη

Γαλλία: Οι δολοφόνοι φασιστές του αντιφασισμού

Γαλλία: Οι δολοφόνοι φασιστές του αντιφασισμού

Τα κατακάθια των θεωριών της «προόδου» και του «ανθρωπισμού» δολοφονούν πλέον απροκάλυπτα όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους για την επικράτηση του ισλαμοφασισμού

Οικονομία

Υπό ερωτηματικό η πορεία της παγκόσμιας αγοράς tablets το 2026

Υπό ερωτηματικό η πορεία της παγκόσμιας αγοράς tablets το 2026

Μετά από μια μακρά περίοδο υποχώρησης και αβεβαιότητας, η παγκόσμια αγορά tablets έδειξε ξεκάθαρα σημάδια επιστροφής το 2025, ωστόσο, υπό ερωτηματικό παραμένει η πορεία της το 2026

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron