Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Αγρότες, Ακρίβεια και το κλίμα

Αυτό που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της χώρας είναι η ακρίβεια που απασχολεί σχεδόν ολόκληρη την κοινωνική κλίμακα και οι επιθετικές κινητοποιήσεις των αγροτών

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Όλα αυτά βέβαια καταλήγουν σε πανάκριβη ενέργεια, με τον εξωστρακισμό του άνθρακα, του λιγνίτη και την περιορισμένη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Όλα αυτά βέβαια καταλήγουν σε πανάκριβη ενέργεια, με τον εξωστρακισμό του άνθρακα, του λιγνίτη και την περιορισμένη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Αυτό που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της χώρας είναι η ακρίβεια που απασχολεί σχεδόν ολόκληρη την κοινωνική κλίμακα και οι επιθετικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Σχεδόν οι πάντες ασχολούνται με αναλύσεις για τα προβλήματα που δημιουργούνται απο την αυξητική τάση των τιμών όλων σχεδόν των προιόντων και από τις δυσκολίες επιβίωσης των περισσότερων αγροτικών οικογενειών. Αυτό που περιέργως απουσιάζει απο όλες αυτές τις αναλύσεις και ρεπορτάζ είναι το τι πραγματικά έχει προκαλέσει τα προβλήματα αυτά.

Τα σημερινά προβλήματα έχουν σαν σημείο εκκίνησής τους τα μέτρα που εδώ και κάποια χρόνια έχουν αρχίσει να υιοθετούνται σαν αποτέλεσμα πιέσεων των λογής Πρασίνων οργανώσεων για την αντιμετώπιση της λεγόμενης "κλιματικής αλλαγής". Χωρίς ίχνος αδιαμφισβήτητης επιστημονικής απόδειξης, πλήν του διάτρητης αξιοπιστίας IPCC του ΟΗΕ, και παρά της περί αντιθέτου δηλώσεις πλειάδας επιστημόνων και ειδικών, πολλές κυβερνήσεις της Δύσης έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν μέτρα κατάστροφής των καπιταλιστικών τους οικονομιών. Κι’ αυτά στο όνομα της επίτευξης μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που δήθεν είναι υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και της "πορείας του πρός την καταστροφή"! Το βιβλίο του Rupert Darwell ’Green Tyranny’ αποκαλύπτει πολλές παγκόσμια μεθοδευμένες τέτοιες πράσινες απάτες.

Όπως είχα γράψει παλαιότερα στο in.gr: "η πραγματικότητα δείχνει πως η αλήθεια διαφέρει πολύ απ’ όσα λένε οι προπαγανδιστές όπως κι εκείνοι που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Λ.χ., παρά μια δραματική αύξηση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες στην πραγματικότητα μειώθηκαν μεταξύ 1940 και 1970! ...Λέγεται, λ.χ., πως εφέτος υπήρξε το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων 200 χρόνων. Γιατί όμως είχαμε μία εξ’ ίσου ζεστή περίοδο πρίν από τόσα χρόνια; Αφού δεν υπήρχαν τόσες εκπομπές αερίων; Ούτε τόσο αναπτυγμένη βιομηχανική παραγωγή!". Ο ειδικός επιστήμονας σε κλιματικές προβλέψεις, και αδελφός του πρώην ηγέτη του Βρεταννικου Εργατικού Κόμματος, Πιέρς Κόρμπιν αρνείται την υποτιθέμενη «επιστημονική ομοφωνία» για την ανθρώπινη ευθύνη στην αλλαγή του κλίματος και υποστηρίζει πως τα ΜΜΕ, το Μετεωρολογικό Γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου και πολλοί «διεφθαρμένοι επιστήμονες» επιχειρούν πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης στα πλαίσια μιας «συνωμοτικής επιχείρησης διευθυνόμενης από το Κατάρ με στόχο τη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα» (εφημερίδα «Independent», 14 Αυγούστου 2015).

Όλα αυτά βέβαια καταλήγουν σε πανάκριβη ενέργεια, με τον εξωστρακισμό του άνθρακα, του λιγνίτη και την περιορισμένη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Κάποιοι, μάλλον αστειευόμενοι η θεωρώντας πως απευθύνονται σε ηλίθιους, ομιλούν σήμερα για ακριβή συμβατική ενέργεια (λχ λιγνίτη) αποσιωπώντας πως η χρήση του έχει επιβαρυνθεί με μεγάλες ποινές απο την ΕΕ! Οι εξεγερμένοι αγρότες εκφράζουν την απελπισία τους λόγω ακριβώς των νέων αυτών οικονομικών αδιεξόδων. Σε συνέντευξη μου στις 25-5-2021, είχα προβλέψει:"το ρεύμα ακριβαίνει, η επισιτιστική κρίση έρχεται, οι επενδύσεις στις εξορύξεις για ενέργεια μειώνονται. Θα μείνουμε απαθείς παρατηρώντας την αυτοκτονία μας; Ξεχάστε λοιπόν τα μέτρα για το κλίμα και κοιτάξτε την ευημερία των λαών μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Από: EBR

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλαδα και την Τουρκία

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Τη σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών και τη μεγάλη πρόκληση που συνιστά η ακροδεξιά για την κοινή πορεία της Ευρώπης, ανέδειξε η συζήτηση που διοργάνωσε το Martens Centre και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Οικονομία

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η ΔΙΑνέοσις, παρουσιάστηκε στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron