Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

23rd NAVIGATOR ASSEMBLY 2024 - THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM

Επιτυχής ολοκλήρωση του Navigator 2024: Σφυρηλατώντας το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, η Δανάη Μπεζαντάκου, στις καταληκτικές της παρατηρήσεις, υπογράμμισε την ύψιστη σημασία της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία.
Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, η Δανάη Μπεζαντάκου, στις καταληκτικές της παρατηρήσεις, υπογράμμισε την ύψιστη σημασία της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το 23ο Navigator 2024 - The Shipping Decision Makers Forum ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 13 Μαρτίου 2023, στο Grand Hyatt στην Αθήνα. Το Navigator Assembly, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, ξεχώρισε ως η μοναδική πλατφόρμα όπου συγκλίνουν περισσότεροι από 20 κορυφαίοι ναυτιλιακοί οργανισμοί, πρωτοστατώντας σε συζητήσεις για εξειδικευμένες λύσεις κρίσιμες για την εξέλιξη του κλάδου. Μεταξύ αυτών, ακαδημαϊκά συμπλέγματα και πανεπιστήμια προσέφεραν την τεχνογνωσία τους, προσθέτοντας βάθος στο διάλογο.

Πάνω από 200 στελέχη από όλο το φάσμα της ναυτιλίας που εκπροσωπούσαν 165 πλοιοκτήτριες και εταιρείες παροχής υπηρεσιών συγκεντρώθηκαν υπό το θέμα #ForgeTheFuture και συμμετείχαν σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που κάλυψαν πέντε θεματικές ενότητες: Απεξάρτηση από τον άνθρακα, ανθρώπινο στοιχείο, έξυπνη ναυτιλία, ESG (περιβαλλοντική, κοινωνική και διακυβέρνηση) και ναυτιλιακή εφοδιαστική αλυσίδα. Οι συζητήσεις αυτές συνέβαλαν καθοριστικά στον προσδιορισμό μέτρων, τα οποία θα συμβάλουν στην επίτευξη βιώσιμης προόδου και τη διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας του ελληνικού ναυτιλιακού cluster.

Η Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι, στο δυναμικό πεδίο της ναυτιλίας, εν μέσω συνεχών γεωπολιτικών προκλήσεων και παγκόσμιας αβεβαιότητας, καθίσταται προφανές ότι η αντιμετώπιση πιεστικών ζητημάτων και η πρωτοποριακή εξεύρεση λύσεων είναι υψίστης σημασίας. Υπογράμμισε επίσης την πίστη στη δύναμη της συνέργειας που τροφοδοτεί τις συνεργατικές προσπάθειες για την υπέρβαση των εμποδίων και τη συμβολή στην ανθεκτικότητα του κλάδου, στην οποία καθίσταται απαραίτητη η συμμετοχή όλων των συμβαλλόμενων μερών (πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ναυτιλιακά στελέχη).

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απεύθυνε ο καπετάνιος Δημήτρης Μπεζαντάκος, Πρόεδρος της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, θέτοντας τις βάσεις για μια ημέρα με ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αναγνώρισε επίσης την αξιόλογη παρουσία του Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η συμβολή του οποίου εμπλούτισε τη συνάντηση, και τόνισε τη σημασία της ενδυνάμωσης και της εκπαίδευσης της νέας γενιάς στη διαμόρφωση του μέλλοντος του κλάδου.

Στο καλωσόρισμά του, ο Γιώργος Πατέρας, Πρόεδρος του ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη απαλλαγής από τον άνθρακα και εξέφρασε τη λύπη του για την επίμονη αναβολή των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Τόνισε τη σημασία του συλλογικού διαλόγου, ως ενδιαφερόμενοι του κλάδου, για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, αναγνωρίζοντας ότι εμείς είμαστε οι κινητήριοι μοχλοί της αλλαγής στην αγορά.

Το αίσθημα της προώθησης του διαλόγου και της υποστήριξης πρωτοβουλιών όπως το YES Forum, επίσης αναφέρθηκε, με στόχο την ένταξη νέων ταλέντων στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Όσον αφορά το μέλλον, τα αποτελέσματα του Navigator Assembly θα παρουσιαστούν στο 23ο NAVIGATOR 2024 - THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Χίο και τις Οινούσσες από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024. Το φόρουμ θα συγκεντρώσει ηγέτες του κλάδου και ενδιαφερόμενους φορείς για να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν γνώσεις και να διαμορφώσουν το μέλλον της ναυτιλίας.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, η Δανάη Μπεζαντάκου, στις καταληκτικές της παρατηρήσεις, υπογράμμισε την ύψιστη σημασία της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία. Τόνισε την ανάγκη τα πανεπιστήμια να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία των φοιτητών για τις προκλήσεις αυτές και να διασφαλίσουν την ευθυγράμμιση με τις ανησυχίες και τα εμπόδια που διατυπώνουν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Για την περαιτέρω εμβάθυνση στο θέμα αυτό, προσκλήθηκαν αξιόλογοι καθηγητές από διάφορα πανεπιστήμια να μοιραστούν τις απόψεις τους:

· Βίκυ Αποστολοπούλου, Business Development Executive της Σχολής Ναυτιλίας και της Ναυτικής Ακαδημίας - Μητροπολιτικό Κολλέγιο

· Σεραφείμ Κάπρος, Καθηγητής - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

· Δημήτριος Κουμπογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

· Μανώλης Καβουσανός, Διευθυντής MSc in International Shipping, Finance and Management - ΟΠΑ

· Δημήτριος Λυρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής - ΕΘΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

· Άγγελος Παντουβάκης, Πρύτανης και Καθηγητής - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η επιτυχία του Navigator Assembly 2024 υπογραμμίζει τη δέσμευση της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS και των εταίρων της να προωθήσουν την καινοτομία, να ενισχύσουν τη συνεργασία και να προωθήσουν τη βιωσιμότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η τραγωδία Μακρόν (και πολιτικής)

Από: EBR

Το εμφανώς τραγικό πρόσωπο/ήρωας στο πολιτικό δράμα της Γαλλίας, ο κορυφαίος πρωταγωνιστής, είναι βεβαίως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Εντείνονται οι φόβοι για τον ήδη διογκωμένο προϋπολογισμό που έχει η Γαλλία, κίνδυνος να τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ

Οικονομία

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Στην οικονομική σφαίρα μία πράξη, ένας θεσμός, ένας νόμος, παράγουν όχι μόνον ένα αποτέλεσμα αλλά μία σειρά αποτελεσμάτων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron