Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Με διψήφιο ρυθμό θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2024

Άλλη μια χρονιά ισχυρής διψήφιας ανάπτυξης θα πετύχει το 2024 η ευρωπαϊκή αγορά κυβερνοασφάλειας

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με σχετικό report της IDC, οι ευρωπαϊκές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια θα αυξηθούν φέτος κατά 12,3%, ενώ η αγορά θα κινηθεί με διψήφια ανάπτυξη καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027, οπότε αναμένεται να φθάσουν τα $84 δισ.
Σύμφωνα με σχετικό report της IDC, οι ευρωπαϊκές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια θα αυξηθούν φέτος κατά 12,3%, ενώ η αγορά θα κινηθεί με διψήφια ανάπτυξη καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027, οπότε αναμένεται να φθάσουν τα $84 δισ.

της Νατάσας Φραγκούλη

Άλλη μια χρονιά ισχυρής διψήφιας ανάπτυξης θα πετύχει το 2024 η ευρωπαϊκή αγορά κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με σχετικό report της IDC, οι ευρωπαϊκές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια θα αυξηθούν φέτος κατά 12,3%, ενώ η αγορά θα κινηθεί με διψήφια ανάπτυξη καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027, οπότε αναμένεται να φθάσουν τα $84 δισ.

“Η ασφάλεια αποδεικνύεται βασικός τομέας επενδύσεων πληροφορικής για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα πρέπει να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τη συνεχή απειλή των κυβερνοεπιθέσεων, τη θωράκιση του υβριδικού εργασιακού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης τόσο με τους εθνικούς, όσο και με τους διεθνείς κανονισμούς (π.χ. NIS2 και DORA)”, σημειώνει η IDC.

Η σημαντική τάση αύξησης των δαπανών ασφαλείας θα χαρακτηρίσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιοχή το 2024, με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΚΑΕ) να έχουν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, λόγω της συνεχούς άνοδο της αγοράς λογισμικού: 15,4% στην Τσεχική Δημοκρατία και 13,4% στην Ουγγαρία.

Στην πραγματικότητα, το λογισμικό και οι υπηρεσίες ασφαλείας αναμένεται να είναι οι βασικοί τομείς ανάπτυξης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία, που από κοινού αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% της ευρωπαϊκής αγοράς.

“Αδηφάγα” οικονομία απειλών

“Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν πρωτοφανή επίπεδα κυβερνοαπειλών, που οδηγούνται από μια αδηφάγα οικονομία κυβερνοεγκλήματος, τον πολλαπλασιασμό κάθε εργαλείου και υπηρεσίας επίθεσης, που μπορεί να φανταστεί κανείς στο σκοτεινό ιστό και ένα ταραχώδες γεωπολιτικό τοπίο”, αναφέρει η IDC.

Σύμφωνα με το σχετικό report της εταιρείας ερευνών, οι τράπεζες, η κεντρική κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι τηλεπικοινωνίες και το λιανικό εμπόριο θα δαπανήσουν τα περισσότερα κεφάλαια για την ασφάλειά τους το 2024. Αυτές οι πέντε βιομηχανίες - αθροιστικά - θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 38% της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς ασφάλειας.

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες δαπάνες για κυβερνοασφάλεια το 2024 θα είναι αυτές των τραπεζών (με 14,2% αύξηση από έτος σε έτος), τα μέσα ενημέρωσης και η ψυχαγωγία (14,0%) και η αεροδιαστημική και η άμυνα (13,8%).

“Τα ολοένα και πιο εξελιγμένα εργαλεία, που έχουν στα χέρια τους οι κυβερνοεγκληματίες και πλέον συμπεριλαμβάνουν και τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, μετατρέπουν την ασφάλεια από τεχνική απαίτηση σε βασικό στρατηγικό παράγοντα για τις εταιρείες όλων των κλάδων. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για κλάδους, όπως οι τράπεζες, τα μέσα ενημέρωσης, η άμυνα, οι τηλεπικοινωνίες και η κυβέρνηση, όπου οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορεί να έχουν τρομερές συνέπειες τόσο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, όσο και στη φήμη μιας εταιρείας”, καταλήγει η IDC.

Πυρ ομαδόν στις τράπεζες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της εταιρείας, οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό κυβερνοαπειλών, όπως ransomware, extortionware και exfiltration και θα επενδύουν όλο και περισσότερο για να διασφαλίσουν τις υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες και να προστατεύσουν νέες πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού.

Οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα πρέπει να προστατευθούν από έναν αυξανόμενο αριθμό κακόβουλων επιθέσεων, που μπορεί να είναι πιο επιζήμιες απ’ ό,τι για άλλους κλάδους, λόγω της μεγάλης προβολής τους στο κοινό.

Στο μεταξύ, λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή, η αεροδιαστημική και η αμυντική βιομηχανία θα επικεντρωθούν ολοένα και περισσότερο στη θωράκιση των πόρων της πληροφορικής και στην προστασία τους από παραβιάσεις δεδομένων.

*πρώτη δημοσίευση: Sepe.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Το κράτος του διχασμού

Από: EBR

Αν υπάρχει ενα κράτος στον κόσμο που με την ύπαρξή του και μόνο εκφράζει τον πολιτικό διχασμό, είναι σήμερα το Ιράν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ο ρόλος της βιομηχανίας αδρανών υλικών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης

Ο ρόλος της βιομηχανίας αδρανών υλικών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης

Καθώς η ΕΕ προετοιμάζεται για τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές και την επακόλουθη σύσταση νέας Επιτροπής το φθινόπωρο, ο κλάδος των αδρανών υλικών βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή

Οικονομία

Ιωάννης Γιώτης: Ελπίδα για την Ελλάδα η βιομηχανία επώνυμων τροφίμων

Ιωάννης Γιώτης: Ελπίδα για την Ελλάδα η βιομηχανία επώνυμων τροφίμων

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ξεκαθαρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική αγορά και ποιός ο ρόλος ενός κλάδου που απασχολεί 360000 εργαζόμενους

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron