Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Ο κόσμος καίγεται κι αυτοί περί άλλα τυρβάζουν

Εν μέσω σημαντικών διεθνών εξελίξεων και ενόψει των Ευρωεκλογών, στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναλώνονται με την αποπομπή πανελίστα, που προβιβάζουν σε δημοσιογράφο

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

Με απλά λόγια, το νέο Ευρωκοινοβούλιο θα έχει εκτός από τους εκ των έσω αρνητές απέναντι του, την Μόσχα και την Ουάσινγκτον. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, είναι τρέλα να οδηγηθούν με την ψήφο των πολιτών στις Βρυξέλλες, οι κάθε λογής celebrities, μετατρέποντας την Ευρωβουλή σε τσίρκο Μεντράνο.
Με απλά λόγια, το νέο Ευρωκοινοβούλιο θα έχει εκτός από τους εκ των έσω αρνητές απέναντι του, την Μόσχα και την Ουάσινγκτον. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, είναι τρέλα να οδηγηθούν με την ψήφο των πολιτών στις Βρυξέλλες, οι κάθε λογής celebrities, μετατρέποντας την Ευρωβουλή σε τσίρκο Μεντράνο.

του Τάσου Παπαδόπουλου

Εν μέσω σημαντικών διεθνών εξελίξεων και ενόψει των Ευρωεκλογών, στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναλώνονται με την αποπομπή πανελίστα, που προβιβάζουν σε δημοσιογράφο, μετατρέποντας το σύνολο των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε πρωινάδικα.

Τα λεγόμενα σοβαρά δελτία ειδήσεων δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό και ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο φτιάχνοντας πρώτο θέμα ένα τίποτα.

Γι’ αυτό και όταν καλούν υποψηφίους δεν τους πηγαίνουν στα βαθιά, που είναι το αύριο της ενωμένης Ευρώπης και στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, αλλά στα light θέματα, όπως αυτό του «θαύματος» στην βάφτιση Κασσελάκη.

Γελοιότητες θα έλεγε κάποιος. Όμως με αυτά τα μη θέματα, συσκοτίζουν το διακύβευμα των ευρωεκλογών και οδηγούν τους αμύητους σε σταυροδοσία των «γνωστών» από την τηλεόραση.

Αποτέλεσμα ο κάθε άσχετος να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να χειριστεί θέματα, όπως η πράσινη ανάπτυξη και οι επιπτώσεις, που συνεπάγεται αυτή για την γεωργία, η θετική για τον άνθρωπο διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης, το μεταναστευτικό, αλλά και η αύξηση της παρουσίας της ακροδεξιάς, που κατά περίεργη σύμπτωση ταυτίζεται με τον Πούτιν, που έχουν κοινό στόχο την διάλυση της Ε.Ε.

Η ακροδεξιά σε αυτό το θέμα ταυτίζεται με την κομμουνιστική αριστερά, που αναμένεται να εκλέξει σημαντικό αριθμό ευρωβουλευτών. Αμφότεροι έχουν στόχο να πλήξουν καίρια το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν παράλληλα βρεθεί στο τιμόνι του Λευκού Οίκου τον προσεχή Ιανουάριο ο Ντόναλντ Τραμπ, τότε θα έχουμε και έναν ακόμη πολέμιο της Ε.Ε., που απειλεί παράλληλα με αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη οφείλει πέραν των σημαντικών θεμάτων που προαναφέραμε, να αντιμετωπίσει και την δημιουργία μιας εξ αρχής αυτοτελούς άμυνας.

Με απλά λόγια, το νέο Ευρωκοινοβούλιο θα έχει εκτός από τους εκ των έσω αρνητές απέναντι του, την Μόσχα και την Ουάσινγκτον. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, είναι τρέλα να οδηγηθούν με την ψήφο των πολιτών στις Βρυξέλλες, οι κάθε λογής celebrities, μετατρέποντας την Ευρωβουλή σε τσίρκο Μεντράνο.

Παράλληλα και εντός των τειχών της Ε.Ε. υπάρχουν και τα παρατράγουδα, με πρωταγωνιστή τον ακροδεξιό Όρμπαν, το alter ego του Ερντογάν. Και οσονούπω τον ακολουθούν Σλοβάκοι και Τσέχοι ηγέτες, με αντιευρωπαϊκό πρόσημο.

Εν μέσω των συμπληγάδων το νέο Ευρωκοινοβούλιο θα κληθεί να νομοθετήσει για πολλά και σημαντικά θέματα, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών της Ευρώπης.

Με κυρίαρχα αυτό της δημιουργίας ευρωστρατού και μιας ουσιαστικής παρουσίας της Ευρώπης στο διπλωματικό πεδίο εν μέσω των πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Το ποιοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία είναι ένα κρίσιμο θέμα, που οφείλουν όλοι οι πολίτες να προσεγγίσουν, όπου κι αν ζουν, είτε σε πόλεις είτε σε μικρά χωριά, με την δέουσα σοβαρότητα. Να ξεχωρίσουν τους ικανούς, προκειμένου να διαχειριστούν με επάρκεια τα ελληνικά συμφέροντα.

Τα παρατράγουδα τα ζήσαμε στη θητεία των Ελλήνων ευρωβουλευτών που λήγει σε λίγες εβδομάδες. Είχαμε προφυλακίσεις, καταγγελίες για βιασμούς, αλλά και παρεμβάσεις των ελεγκτικών μηχανισμών για αργομισθίες σε ημέτερους. Τέλος έχουμε και ευρωβουλευτή, που μετακινήθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά παραμένει ως το τέλος της θητείας του υπό την σημαία της ΝΔ. Έλεος πια…

Γι’ αυτό και το διακύβευμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου, δεν είναι μια άνευ σημασίας. Η ψήφος είναι και κρίσιμη και καθοριστική για το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Και όπως είναι γνωστό ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Δεν νομιμοποιώ την εισβολή

Από: EBR

Γνωστοί και φίλοι με ρωτούν με αγωνία, που καλλιέργησαν οι δικοί μας πολιτικοί και τα ΜΜΕ, πώς βλέπω τα αποτελέσματα των «εκλογών» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ευρώπη

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Ένα νέο κεφάλαιο στην ψηφιακή καινοτομία και τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών υγείας ανοίγει η Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαινιάζει την COMPASS-AI

Οικονομία

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Έκθεση της Bain & Company αποκαλύπτει χρηματοδοτικό έλλειμμα $800 δισ. για την κάλυψη της υπολογιστικής ζήτησης που δημιουργεί η ΑΙ.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron