Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Πλατφόρμα ταλέντων για το ερευνητικό δυναμικό εγκαινιάζει η Ε.Ε.

Την πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας - ERA Talent Platform, η οποία αποτελεί μια καινοτόμο λύση για ερευνητές, ερευνήτριες και ερευνητικά ιδρύματα, εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Πρόκειται για μια υπηρεσία μίας στάσης, που προσφέρει ζωτικής σημασίας πληροφορίες και υπηρεσίες στην ερευνητική κοινότητα.
Πρόκειται για μια υπηρεσία μίας στάσης, που προσφέρει ζωτικής σημασίας πληροφορίες και υπηρεσίες στην ερευνητική κοινότητα.

της Νατάσας Φραγκούλη

Την πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας - ERA Talent Platform, η οποία αποτελεί μια καινοτόμο λύση για ερευνητές, ερευνήτριες και ερευνητικά ιδρύματα, εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για μια υπηρεσία μίας στάσης, που προσφέρει ζωτικής σημασίας πληροφορίες και υπηρεσίες στην ερευνητική κοινότητα.

Πρακτικά πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πύλη, που προσφέρει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών, όπως τα κέντρα υπηρεσιών και οι διαδικτυακές πύλες EURAXESS για την κινητικότητα των ερευνητών και των ερευνητριών, η πρωτοβουλία για την αριστεία ανθρώπινων πόρων στην έρευνα, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα RESAVER, η πλατφόρμα ταλέντων καινοτομίας και το παρατηρητήριο σταδιοδρομιών έρευνας και καινοτομίας.

Με τη συνένωση των υπηρεσιών αυτών σε ένα ενιαίο πλαίσιο, η πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας ικανοποιεί το αίτημα της ερευνητικής κοινότητας για έναν κεντρικό κόμβο, που να παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και να ενισχύει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ ερευνητικών πρωτοβουλιών.

“Αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία μας προς έναν δυναμικό, διασυνδεδεμένο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, στον οποίο το ταλέντο δεν γνωρίζει σύνορα. Πρέπει να προσελκύσουμε και να κρατήσουμε τα ταλέντα στην Ευρώπη, έτσι ώστε η έρευνα και η καινοτομία να ευδοκιμήσουν, στηρίζοντας την ευημερία και την ανταγωνιστικότητά μας”, σχολίασε η κυρία Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας.

Βελτίωση αλληλεπίδρασης

Στο μεταξύ χθες, η Επιτροπή ανακοίνωσε, επίσης, την ανανέωση της ευρωπαϊκής πύλης EURAXESS, επιτρέποντας, πλέον, στους ερευνητές και στους ερευνητικούς οργανισμούς να πλοηγούνται και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ευκολότερα, να υποβάλλουν αίτηση για θέσεις και να επωφελούνται από τις υπηρεσίες, που προσφέρει το δίκτυο EURAXESS.

Εκτός από τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης με τους χρήστες, η ανανεωμένη πύλη EURAXESS επιτρέπει την καλύτερη ενοποίηση με άλλα συστήματα δεδομένων, όπως το EUROPASS, βελτιώνοντας την ανταλλαγή δεδομένων και τη διαλειτουργικότητα. Βελτιώνει, επίσης, την απόδοση και ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Αυτές οι ενημερώσεις είναι αναπόσπαστο μέρος της υποστήριξης της ευρωπαϊκής ερευνητικής κοινότητας, απλοποιώντας την πρόσβαση σε χρήσιμους πόρους και ενισχύοντας τις διασυνοριακές συνεργασίες.

Το δίκτυο EURAXESS

Το “EURAXESS - Ερευνητές σε Κίνηση” είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ERA). Το δίκτυο περιλαμβάνει, επί του παρόντος, 43 χώρες-μέλη με περισσότερα από 610 κέντρα εξυπηρέτησης, που προσφέρουν εξατομικευμένες πληροφορίες για 18 θέματα υποστήριξης (VISA, συντάξεις, φόροι, κ.λπ.), και 9 διεθνή γραφεία, που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Από τον Ιανουάριο του 2024, η ευρωπαϊκή πύλη EURAXESS αριθμεί περισσότερους από 14.000 εγγεγραμμένους οργανισμούς, περισσότερους από 110.000 ερευνητές που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα και κατά μέσο όρο 62.000+ θέσεις εργασίας, ευκαιρίες χρηματοδότησης και φιλοξενίας, που δημοσιεύονται κάθε χρόνο.

*πρώτη δημοσίευση: Sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η τραγωδία Μακρόν (και πολιτικής)

Από: EBR

Το εμφανώς τραγικό πρόσωπο/ήρωας στο πολιτικό δράμα της Γαλλίας, ο κορυφαίος πρωταγωνιστής, είναι βεβαίως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Εντείνονται οι φόβοι για τον ήδη διογκωμένο προϋπολογισμό που έχει η Γαλλία, κίνδυνος να τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ

Οικονομία

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Στην οικονομική σφαίρα μία πράξη, ένας θεσμός, ένας νόμος, παράγουν όχι μόνον ένα αποτέλεσμα αλλά μία σειρά αποτελεσμάτων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron