Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΕS FORUM

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ημέρα των νέων στα Ποσειδωνίαμε μικρούς και μεγαλύτερους να κοιτάνε προς θάλασσα μεριά

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο κύριος Θέμης Βώκος ευχαρίστησε τη Δανάη Μπεζαντάκου για αναθέρμανση της Παρασκευής των Ποσειδωνίων λόγω του YES FORUM, με το ραντεβού για την ημέρα των νέων να ανανεώνεται για την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο κύριος Θέμης Βώκος ευχαρίστησε τη Δανάη Μπεζαντάκου για αναθέρμανση της Παρασκευής των Ποσειδωνίων λόγω του YES FORUM, με το ραντεβού για την ημέρα των νέων να ανανεώνεται για την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026.

Σε κλίμα συγκίνησης έπεσε η αυλαία της πιο επιτυχημένης διοργάνωσης των Ποσειδωνίων, στην ιστορία της έκθεσης, με τη διεξαγωγή του YES to Shipping Forum 2024, το οποίο συμπληρώνει 10 χρόνια δράσης, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024. Τη διοργάνωση τιμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), κ. Μελίνα Τραυλού, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Έκθεσης, κ. Θέμης Βώκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη, ο Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεώργιος Πατέρας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Γιώργος Αλεξανδράτος, Επίτιμος Πρόεδρος ICC HELLAS, Νίκος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, Χαράλαμπρος Σημαντώνης,η Πρόεδρος της WISTA International, Έλπη Πετράκη, o Πρόεδρος του INTERNATIONAL PROPELLER CLUB (Port of Piraeus), Κωστής Φραγκούλης, ο Ιδρυτής & Managing Director - Technomar Shipping Inc, Γιώργος Γιουρούκος, ο COO της Dorian LPG, Αλέξανδρος Χατζηπατερας, ο Managing Director της Alassia NewShips Management, Bασίλης Σακέλλης, ο CEO της Andriaki Shipping Co. Lt, Φώτης Δαλμυράς, και η General Manager - Head of Shipping της EUROBANK, Χριστίνα Μαργέλου και ο Managing Director της SEA LINK NAVIGATION Ltd, Νικόλαος Κοσμάτος.

Περισσότεροι από 600 φοιτητές και μαθητές από 10 έως 29 ετών από 61 ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά Ιδρύματα παρευρέθηκαν για ακόμη μία φορά στο συνέδριο αποτελώντας κοινωνοί της ενσάρκωσης ανοιχτού διαλόγου μεταξύ νέων, στελεχών και εκπροσώπων θεσμικών φορέων. Το πρόγραμμα του συνεδρίου ήταν διαμορφωμένο έτσι, ώστε να ωφελήσει στο έπακρο τους νέους, φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με τις εταιρείες και τους ειδικούς του κλάδου της ναυτιλίας.

Μια διαφορετική έναρξη από ότι έχουμε συνηθίσει σε ναυτιλιακά συνέδρια επεφύλασσαν μαθητές 8, 10 και 12 ετών όπου παρουσίασαν μέσα από ένα θεατρικό το βιβλίο που υπογράφει η Δανάη Μπεζαντάκου και το YES FORUM “Προς θάλασσα μεριά” αφήνοντας ενθουσιασμένο το κοινό το οποίο συμμετείχε ενεργά.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης υπογράμμισε τη συμβουλή πρωτοβουλιών όπως το YES FORUM τονίζοντας πως η συμμετοχή του οργανισμού στις δράσεις του Υπουργείου για το έτος Ναυτικής Εκπαίδευσης είναι αναμφίβολη.

Στο ίδιο κλίμα συνέχισε και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη η οποία εξήρε τις τον αντίκτυπο της πλειάδας των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 10 χρόνια αλλά και την πρωτοβουλία έκδοσης του Ναυτιλιακού Οδηγού τον οποίο έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Στη συνέχεια 20 νέοι εθελοντές από σκηνής απεύθυναν ερωτήσεις σε 30 στελέχη από όλο το φάσμα τους ναυτιλιακού πλέγματος σχετικά με το τι τελικά πρέπει να έχει ένας νέος για να μπει στη ναυτιλία, ποιοι είναι οι τομείς που αναπτύχθηκαν περισσότερο στον κλάδο πρόσφατα, ποιες είναι οι προοπτικές που θα ανοίξει η αναγέννηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, γιατί ψάχνουν και οι Εταιρείες στελέχη και οι νέοι εργασίας και πολλά άλλα θέματα.

Στις στιγμές που ξεχώρισαν συμπεριλαμβάνεται και η πρόσκληση του Γιώργου Γιουρούκου σε δύο νεαρές ναυπηγούς του YES FORUM να κάνουν πρακτική στην Εταιρεία, τονίζοντας την προοπτική τόσο της ειδικότητάς τους αλλά και την γυναικείας παρουσίας στο χώρο, με την Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. να κάνει την ίδια πρόταση στις δύο νεαρές φοιτήτριες του τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν πάνω από 30 περίπτερα της έκθεσης, υπό την καθοδήγηση της ομάδας των 100 εθελοντών του YES (Young Shipping Executives) Forum που συμμετείχαν στη διοργάνωση και να συνομιλήσουν με περισσότερα από 40 στελέχη σε κύκλους συζητήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός του ότι έμαθαν για το αντικείμενο και τη δραστηριότητα των εταιρειών και το φάσμα του ναυτιλιακού πλέγματος, είχαν και τη δυνατότητα να δώσουν το βιογραφικό απευθείας σε στελέχη των εν λόγω εταιρειών, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητές τους να απορροφηθούν στη ναυτιλιακή αγορά.

H Δανάη Μπεζαντάκου, Ιδρύτρια του YES FORUM παρουσιάζοντας τους βασικούς πυλώνες του οργανισμού δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη συνέχιση των παρακάτω πρωτοβουλιών αλλά και για την επέκταση τους εκτός συνόρων:

·YES TOUR TO SCHOOLS: Με την επίσημη έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουμε πραγματοποιήσει παρουσιάσεις για τη Ναυτιλία και τον Θαλάσσιο Τουρισμό σε περισσότερους από 100.000 μαθητές άνω των 8 ετών και φοιτητές. Στόχος να αποκτήσουν οι νέοι ερεθίσματα και να συμπεριλάβουν τη ναυτιλία στο χάρτη των επιλογών τους για σπουδές ή επαγγελματική αποκατάσταση.

·Ομάδες Mentoring: Δημιουργήσαμε σχεδόν 70 ζευγάρια mentors (ναυτιλιακών στελεχών) - mentees (νέων φοιτητών και αποφοίτων) με τα αποτελέσματα να είναι θεαματικά και πραγματικά να μην μπορώ να ξεχωρίσω ποια πλευρά είναι περισσότερο ενθουσιασμένη. Θα δείτε και θα ακούσετε περισσότερα στη συνέχεια.

·Open Days: Επισκέψεις φοιτητών στα γραφεία Ναυτιλιακών Εταιρειών. Περισσότερες από 70 Εταιρείες έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για να καλωσορίσουν νέους και να τους μυήσουν στον τρόπο λειτουργίας μιας ναυτιλιακής Εταιρείας.

·YES to Shipping Forum: Διοργάνωση της Ημέρας Νέων στο πλαίσιο της έκθεσης «Ποσειδώνια» από το 2016. Δε χρειάζονται περισσότερα για αυτό.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο κύριος Θέμης Βώκος ευχαρίστησε τη Δανάη Μπεζαντάκου για αναθέρμανση της Παρασκευής των Ποσειδωνίων λόγω του YES FORUM, με το ραντεβού για την ημέρα των νέων να ανανεώνεται για την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η τραγωδία Μακρόν (και πολιτικής)

Από: EBR

Το εμφανώς τραγικό πρόσωπο/ήρωας στο πολιτικό δράμα της Γαλλίας, ο κορυφαίος πρωταγωνιστής, είναι βεβαίως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Εντείνονται οι φόβοι για τον ήδη διογκωμένο προϋπολογισμό που έχει η Γαλλία, κίνδυνος να τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ

Οικονομία

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Στην οικονομική σφαίρα μία πράξη, ένας θεσμός, ένας νόμος, παράγουν όχι μόνον ένα αποτέλεσμα αλλά μία σειρά αποτελεσμάτων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron