Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζουν την επίθεση κατά του Φρέντη Μπελέρη στα Τίρανα

Εκ μέρους των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η επικεφαλής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κ. Φρέντη Μπελέρη

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2024

Παράλληλα, η αλβανική κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα μετά το συμβάν σε έρευνα, αναγνώριση και σύλληψη του δράστη της επίθεσης.
Παράλληλα, η αλβανική κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα μετά το συμβάν σε έρευνα, αναγνώριση και σύλληψη του δράστη της επίθεσης.

Εκ μέρους των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η επικεφαλής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κ. Φρέντη Μπελέρη, κατά την έξοδο του από το Αλβανικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο επίσημης αποστολής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια του προπηλακισμού και της επίθεσης με αυγά και γιαούρτια από διαδηλωτή κατά του κ. Φρέντη Μπελέρη , υπήρξε προφανής απουσία οποιασδήποτε μορφής κρατικής προστασίας, η οποία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την επίθεση.

Σύμφωνα με τα άρθρα 22 και 29 της Συμβάσης της Βιέννης, το αλβανικό κράτος, ως οικοδεσπότης της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποχρεούται να μεριμνήσει για την προστασία όλων των συμμετεχόντων της διπλωματικής αποστολής. Η έλλειψη μέτρων προστασίας αποτελεί σαφή παραβίαση των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης της Βιέννης.

Παράλληλα, η αλβανική κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα μετά το συμβάν σε έρευνα, αναγνώριση και σύλληψη του δράστη της επίθεσης. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας καλείται να εκδώσει ανακοινωθέν συγγνώμης προς τον Ευρωβουλευτή κ. Φρέντη Μπελέρη για το συμβάν και την παραβίαση της διπλωματικής ασυλίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σύσσωμη η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει την επίθεση και τονίζει ότι η έλλειψη δράσης από τις αλβανικές αρχές δεν αρμόζει σε χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και παραβιάζει κατάφωρα τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Πηγή: ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Τι μπορεί να είναι ένας διευθυντής καινοτομίας

Από: EBR

Μήπως θα πρέπει να έχει προσόντα ασυνήθιστα για τον κόσμο των επιχειρήσεων και ειδικά αυτών που είναι πολύ μεγάλες για να έχουν ευελιξία;

Ευρώπη

Σύννεφα πολέμου πάνω από την Ευρώπη

Σύννεφα πολέμου πάνω από την Ευρώπη

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν εσχάτως στην Ευρώπη και απαιτούν μεγάλη προσοχή, γιατί κρύβουν σκοτεινές προθέσεις

Οικονομία

Μία (απογοητευτική) ακτινογραφία της ελληνικής οικονομίας 2005-2024 Η Ελλάδα μεταξύ των φτωχότερων χωρών της ΕΕ

Μία (απογοητευτική) ακτινογραφία της ελληνικής οικονομίας 2005-2024 Η Ελλάδα μεταξύ των φτωχότερων χωρών της ΕΕ

Η Ελλάδα μεταξύ των φτωχότερων χωρών της ΕΕ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron